скоростна кутия

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
ifa
Автомобил:
Двигател:

скоростна кутия

Мнениеот ifa » Чет 05 май 2005 11:10

Колеги, счупих си скоростната кутия. Още не е отворена, но е почти сигурно, че са лагерите. Казаха ми, че смяната на тези лагери струвала горе-долу колкото цяла кутия 2-ра употрба. Вие как мислите- да я правя тая или да търся 2-ра ръка? Карам Голф 2 1,6 карбуратор. сегашната ми ск. кутия е от gti и според мен колата върви доста добре с нея. Та втория ми въпрос е ако реша да си слагам друга кутия, да си сложа кутия за 1,6 или да си търся пак за gti? Благодаря предварително

Потребителски аватар
Жоро Делчев
BBS Collector
Автомобил: Golf GTI16V
Двигател: ABF 1994

ск.кутия

Мнениеот Жоро Делчев » Пет 06 май 2005 19:01

Според мен наи добре си оправи кутията,защото дори и да вземеш нова няма гаранция че и тя няма след време да ти създаде същия проблем.Един приятел смени 4 скоростни кутии докато улучи здрава.

Потребителски аватар
J.Rambo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот J.Rambo » Съб 07 май 2005 10:27

Оправяй старата.Бай германец си знае работата.Разбира се огледай добре работната повърхност на колелата.ако може измери и хлабините.Ти си знаеш.Мисля че е по-добре да си ремонтираш старата.Тези по моргите не са там случайно.

Потребителски аватар
leavon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот leavon » Съб 07 май 2005 20:07

Защо!! По моргите могат да се намерят и читави части - най-често от разфасовани там коли, попаднали в моргата заради ламаринени проблеми, например!!

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Съб 07 май 2005 22:38

Аз като счупих моята кутия горе долу по тва време миналото лято и купих "нова" за 150 лв.

Оказа се че на новата даже и липсва единия вал вътре... наложи се от 2те да се сглобява 1. Добре поне че пича дето ми продаде кутията ми върна 150те лева и с тях платих за частите, които трябваха и за труда. И пак доста тънко се разминах, щото приятел ми я прави, а пък аз свърших за него нещо друго.

Отваряне и събиране на кутия не е лесна работа и обикновено само труда е 100 лв. Като сметнеш и сваляне и качване на колата, части и т.н... Излиза дявол на магаре!

Ако можеш да намериш от някоя морга читава кутия и да я сложиш според мене най-добре ще е!

Потребителски аватар
ifa
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ifa » Нед 08 май 2005 10:47

Съгласен съм, че е много по-лесно и най-вероятно по-евтино да сложа "нова" кутия, но ме е страх да не стане това което каза Achim Lauritzen. По моргите ако се договоря да я върна, ако не работи, тогава 100% ще я маркират и майстора няма да можа да я отвори да види какво мазало е вътре и дори да проработи в началото, може след някоя друга седмица да даде фира. А ако успея да я събера мойта поне ще знам с какво карам.
както и да е. благодаря ви за отговорите дотук. Кажете какво мислите за кутия от gti на моето 1.6

golf_tuning
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот golf_tuning » Нед 08 май 2005 11:37

ifa написа:Кажете какво мислите за кутия от gti на моето 1.6

Ще ти кажа,4е трябва да доидеш на срещите да сверим 4асовниците :)

Потребителски аватар
ifa
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ifa » Нед 08 май 2005 13:09

golf_tuning написа:
ifa написа:Кажете какво мислите за кутия от gti на моето 1.6

Ще ти кажа,4е трябва да доидеш на срещите да сверим 4асовниците :)

честно да си призная мислех да дойда на последната среща, но за съжаление я проспах :oops: :( . но ще гледам да дойда на следващата и ще се радвам да си сверим часовниците Drive

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”