ABS TEVES на Г2 преди '90

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
Scarchu
Автомобил: Black
Двигател: with internal combustion
Контакти:

ABS TEVES на Г2 преди '90

Мнениеот Scarchu » Нед 06 май 2007 18:21

Колеги дайте мнение:
Историята е следната - Като взех колата преди 8 години лампата на АБС не светеше и аз си мислех че бачка. Но уви се оказа че са й кръцнали жиците. Заех се да възстановявам системата по схемата в аутодатата и главният проблем се оказва че идва от кабелите на датчиците на колелата. Смених кабелите и всички стойности станаха като по учебник. Дазе си и сложих ключе за АБС за да не бера ядове на сухо.
Обаче пустият му АБС почна да прави едни пробелами: Давам на контакт, паля - проверката минава и лампата изгасва. До тук всичко ОК. Но вдигна ли над 30Км/ч АБС-а се изклячва и лампата светва. Така при всяко палене. Но ми се наложи да сменям основни и биелни лагери (правих го в градината на село:) ) и колата преседя 1 седмица с повдигната предница. След като оправих двигателя - тръгвам и се прибирам към нас (това са около 15 км) АБС си бачкаше през целият път без да прекъсне нито веднъж. На следващият ден обаче се обади старата песен :(
Също така ми прави впечатление че педала стои много твърд с много малък ход ( приблизително 3см.).
Като разредя на изгасена кола спирачната система чрез напомпване и след това дам контакт ми се трува че помпата прекалено дълго време качва налягане. Та едно от питанията ми е дали е възможно помпата така да се е прецакала че да стига нормалното налягане но за много дълго време ???
АКо има някой колега от софия със същият, но работещ АБС - много ще съм му благодарен ако се обади да се срещнем за да видя как бачка неговата спирачна система .

Потребителски аватар
vaskoto1
майстор Падна ли ми!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaskoto1 » Нед 06 май 2007 20:19

има, има обади се моя е същия и си е перфектен. правих и на 2ма 3ма колите така че може да съм ти от полза... :wink:

Потребителски аватар
Scarchu
Автомобил: Black
Двигател: with internal combustion
Контакти:

Мнениеот Scarchu » Нед 06 май 2007 21:08

vaskoto1 написа:има, има обади се моя е същия и си е перфектен. правих и на 2ма 3ма колите така че може да съм ти от полза... :wink:

Ок. Най-вероятно към вторник или сряда ще ти звънна или ще мина към сервиза.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”