Историята е следната - Като взех колата преди 8 години лампата на АБС не светеше и аз си мислех че бачка. Но уви се оказа че са й кръцнали жиците. Заех се да възстановявам системата по схемата в аутодатата и главният проблем се оказва че идва от кабелите на датчиците на колелата. Смених кабелите и всички стойности станаха като по учебник. Дазе си и сложих ключе за АБС за да не бера ядове на сухо.
Обаче пустият му АБС почна да прави едни пробелами: Давам на контакт, паля - проверката минава и лампата изгасва. До тук всичко ОК. Но вдигна ли над 30Км/ч АБС-а се изклячва и лампата светва. Така при всяко палене. Но ми се наложи да сменям основни и биелни лагери (правих го в градината на село:) ) и колата преседя 1 седмица с повдигната предница. След като оправих двигателя - тръгвам и се прибирам към нас (това са около 15 км) АБС си бачкаше през целият път без да прекъсне нито веднъж. На следващият ден обаче се обади старата песен

Също така ми прави впечатление че педала стои много твърд с много малък ход ( приблизително 3см.).
Като разредя на изгасена кола спирачната система чрез напомпване и след това дам контакт ми се трува че помпата прекалено дълго време качва налягане. Та едно от питанията ми е дали е възможно помпата така да се е прецакала че да стига нормалното налягане но за много дълго време ???
АКо има някой колега от софия със същият, но работещ АБС - много ще съм му благодарен ако се обади да се срещнем за да видя как бачка неговата спирачна система .