Golf MK4 Не работи централно, плафони, ел стъкла...

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
asen0v
Автомобил: VW Golf 4
Двигател: AKL 1999

Golf MK4 Не работи централно, плафони, ел стъкла...

Мнениеот asen0v » Нед 21 юни 2015 20:36

Здравейте колеги,
Днес по-рано ми се случи нещо доста не приятно. Съвсем случайно счупих капачето на огледалцето на единия сенник. Съответно лампичката на сенника започна да свети и не искаше да угасва без значение дали колата е на контакт, заключена или не. Наложи се да махна самата лампичка докато не оправя проблема. Понеже вече беше тъмно я махах докато светеше плафона и самата тази лампичка(на десния сенник). Махайки лампичката угаснаха всички останали лампи. След това установих, че вече не работи централното, ел стъклата и осветлението в купето. Може и други неща да не работят, но все още не съм ги установил. Проблема ми е, че ключалките на вратите ми не работят(откачени са вътре явно) и единствения начин да заключвам и отключвам колата е чрез дистанционното. Сега явно ще си стои колата отключена пред блока, но се чудя от къде да я подхващам. Дайте някои идеи? Чувал съм, че имало някакъв комфорт модул, който отговаря за тези неща. Има ли бушон към този модул? Ако има, бихте ли ми казали кой точно е?

lorda3
Автомобил:
Двигател:

Re: Golf MK4 Не работи централно, плафони, ел стъкла...

Мнениеот lorda3 » Нед 21 юни 2015 21:02

99% е бушон и при мен се случи но аз имам Толедо , но предполагам е същото.
Бушона е 15 ампера мисля.

Потребителски аватар
Traytor
Автомобил: Passat B8
Двигател: DSRB

Мнениеот Traytor » Нед 21 юни 2015 21:03

Имаш Fuse card отстрани на декоративния капак на бушоните. Гледаш къде ти седи бушона на плафона и преглеждаш дали бушона е изгорял, сменяш бушона и толкова. А защо си махнал лампичката не ми е много ясно... Просто слагаш капака обратно и вдигаш сенника, много добро временно решение е да го лепнеш я със изолир я с нещо друго, за постоняно можеш и с моментно лепило да залепиш капака.

asen0v

Мнениеот asen0v » Нед 21 юни 2015 21:13

Махнах го защото исках да взема капачето в къщи и да се опитам да го залепя. Ще пробвам с този бушон, макар че не виждам логика от бушона на плафона да не работи всичко останало. Дано да си прав, колега.

Потребителски аватар
Traytor

Мнениеот Traytor » Нед 21 юни 2015 21:19

Той не е само за плафона, обикновено комбинират по няколко неща на един бушон. Гледай картинките.

Потребителски аватар
nmilkov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nmilkov » Нед 21 юни 2015 21:22

asen0v написа:Здравейте колеги,
Днес по-рано ми се случи нещо доста не приятно. Съвсем случайно счупих капачето на огледалцето на единия сенник. Съответно лампичката на сенника започна да свети и не искаше да угасва без значение дали колата е на контакт, заключена или не. Наложи се да махна самата лампичка докато не оправя проблема. Понеже вече беше тъмно я махах докато светеше плафона и самата тази лампичка(на десния сенник). Махайки лампичката угаснаха всички останали лампи. След това установих, че вече не работи централното, ел стъклата и осветлението в купето. Може и други неща да не работят, но все още не съм ги установил. Проблема ми е, че ключалките на вратите ми не работят(откачени са вътре явно) и единствения начин да заключвам и отключвам колата е чрез дистанционното. Сега явно ще си стои колата отключена пред блока, но се чудя от къде да я подхващам. Дайте някои идеи? Чувал съм, че имало някакъв комфорт модул, който отговаря за тези неща. Има ли бушон към този модул? Ако има, бихте ли ми казали кой точно е?

Бушон №14 проверяваш, ако не него - Изображение

Потребителски аватар
freshenero
Автомобил: Sharan
Двигател: ADY 2000

Мнениеот freshenero » Нед 21 юни 2015 21:26

Пробвай да откачиш клемите на акумулатора за секунди.И пробвай пак след това.При мен на Шарана се получи същият проблем,но при монтаж на ксенон.При рестарт на акумулатора се оправяше,докато не пусна фаровете.

asen0v

Мнениеот asen0v » Нед 21 юни 2015 21:35

Колеги, много благодаря! Излезе бушон №14 наистина :) Бях се вкарал в големи филми. С тея комфорт модули пак ми се привидяха едни 3 цифрени суми за ремонт :D
Благодаря и сполука на всички!

Потребителски аватар
Traytor

Мнениеот Traytor » Нед 21 юни 2015 21:38

Та викаш няма логика в бушона на плафона да е? :mhihi

Потребителски аватар
radko86
Автомобил: Golf IV
Двигател: AKL ARL

Мнениеот radko86 » Нед 21 юни 2015 23:53

Същия проблем преди 2месеца... Но я нямаше тази тема :)

K8KPI1988
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот K8KPI1988 » Сря 02 мар 2016 6:33

Имам следния проблем централния плафон не работи от време на време при гасене на двигателя и вадене на ключа,искам да отбележа,че двата задни светят без проблем(този проблем се явява при положение,че вратите са все още затворени).Не го прави често този номер,но е дразнещо.Тъй като имам проблем с микро ключа на предната пасажерска врата там нищо не свети отворено/затворено все тая,също и шофьорската тъй като зумера не винаги сработва.Споменавам проблемите с идеята,че може да има някаква връзка цялото това нещо.Не съм от най-вещите в областта.Колата е голф 4 1.9 TDI AJM

stanimir.mironov93
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stanimir.mironov93 » Нед 24 юли 2016 8:28

Същия проблем ми стана вчера и искам да питам къде точно да намеря този бушон
Прикачени файлове
image.jpeg

Потребителски аватар
vanesto
Автомобил: Octavia 3 FL
Двигател: DGTE 2018

Мнениеот vanesto » Нед 24 юли 2016 15:15

Снимал си релетата, колега. Бушоните са отстрани на таблото, има едно капаче, което се свая, до пантите на вратата.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”