Здравейте колеги,
Днес по-рано ми се случи нещо доста не приятно. Съвсем случайно счупих капачето на огледалцето на единия сенник. Съответно лампичката на сенника започна да свети и не искаше да угасва без значение дали колата е на контакт, заключена или не. Наложи се да махна самата лампичка докато не оправя проблема. Понеже вече беше тъмно я махах докато светеше плафона и самата тази лампичка(на десния сенник). Махайки лампичката угаснаха всички останали лампи. След това установих, че вече не работи централното, ел стъклата и осветлението в купето. Може и други неща да не работят, но все още не съм ги установил. Проблема ми е, че ключалките на вратите ми не работят(откачени са вътре явно) и единствения начин да заключвам и отключвам колата е чрез дистанционното. Сега явно ще си стои колата отключена пред блока, но се чудя от къде да я подхващам. Дайте някои идеи? Чувал съм, че имало някакъв комфорт модул, който отговаря за тези неща. Има ли бушон към този модул? Ако има, бихте ли ми казали кой точно е?
Golf MK4 Не работи централно, плафони, ел стъкла...
Re: Golf MK4 Не работи централно, плафони, ел стъкла...
99% е бушон и при мен се случи но аз имам Толедо , но предполагам е същото.
Бушона е 15 ампера мисля.
Бушона е 15 ампера мисля.
- Traytor
- Автомобил: Passat B8
- Двигател: DSRB
Имаш Fuse card отстрани на декоративния капак на бушоните. Гледаш къде ти седи бушона на плафона и преглеждаш дали бушона е изгорял, сменяш бушона и толкова. А защо си махнал лампичката не ми е много ясно... Просто слагаш капака обратно и вдигаш сенника, много добро временно решение е да го лепнеш я със изолир я с нещо друго, за постоняно можеш и с моментно лепило да залепиш капака.
-
- Автомобил: VW Golf 4
- Двигател: AKL 1999
Махнах го защото исках да взема капачето в къщи и да се опитам да го залепя. Ще пробвам с този бушон, макар че не виждам логика от бушона на плафона да не работи всичко останало. Дано да си прав, колега.
- Traytor
Той не е само за плафона, обикновено комбинират по няколко неща на един бушон. Гледай картинките.
- nmilkov
- Автомобил:
- Двигател:
asen0v написа:Здравейте колеги,
Днес по-рано ми се случи нещо доста не приятно. Съвсем случайно счупих капачето на огледалцето на единия сенник. Съответно лампичката на сенника започна да свети и не искаше да угасва без значение дали колата е на контакт, заключена или не. Наложи се да махна самата лампичка докато не оправя проблема. Понеже вече беше тъмно я махах докато светеше плафона и самата тази лампичка(на десния сенник). Махайки лампичката угаснаха всички останали лампи. След това установих, че вече не работи централното, ел стъклата и осветлението в купето. Може и други неща да не работят, но все още не съм ги установил. Проблема ми е, че ключалките на вратите ми не работят(откачени са вътре явно) и единствения начин да заключвам и отключвам колата е чрез дистанционното. Сега явно ще си стои колата отключена пред блока, но се чудя от къде да я подхващам. Дайте някои идеи? Чувал съм, че имало някакъв комфорт модул, който отговаря за тези неща. Има ли бушон към този модул? Ако има, бихте ли ми казали кой точно е?
Бушон №14 проверяваш, ако не него -

- freshenero
- Автомобил: Sharan
- Двигател: ADY 2000
Пробвай да откачиш клемите на акумулатора за секунди.И пробвай пак след това.При мен на Шарана се получи същият проблем,но при монтаж на ксенон.При рестарт на акумулатора се оправяше,докато не пусна фаровете.
-
- Автомобил: VW Golf 4
- Двигател: AKL 1999
Колеги, много благодаря! Излезе бушон №14 наистина :) Бях се вкарал в големи филми. С тея комфорт модули пак ми се привидяха едни 3 цифрени суми за ремонт :D
Благодаря и сполука на всички!
Благодаря и сполука на всички!
- Traytor
Та викаш няма логика в бушона на плафона да е? 

- radko86
- Автомобил: Golf IV
- Двигател: AKL ARL
Същия проблем преди 2месеца... Но я нямаше тази тема :)
-
- Автомобил:
- Двигател:
Имам следния проблем централния плафон не работи от време на време при гасене на двигателя и вадене на ключа,искам да отбележа,че двата задни светят без проблем(този проблем се явява при положение,че вратите са все още затворени).Не го прави често този номер,но е дразнещо.Тъй като имам проблем с микро ключа на предната пасажерска врата там нищо не свети отворено/затворено все тая,също и шофьорската тъй като зумера не винаги сработва.Споменавам проблемите с идеята,че може да има някаква връзка цялото това нещо.Не съм от най-вещите в областта.Колата е голф 4 1.9 TDI AJM
-
- Автомобил:
- Двигател:
Същия проблем ми стана вчера и искам да питам къде точно да намеря този бушон
- vanesto
- Автомобил: Octavia 3 FL
- Двигател: DGTE 2018
Снимал си релетата, колега. Бушоните са отстрани на таблото, има едно капаче, което се свая, до пантите на вратата.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”