Колата е Г4 AKL, набор 99. От около месец насам започна да се чува този шум. Случва се сутрин, когато отключа вратата. Отварям я и се чува въпросния звук за около 3-4 секунди и спира.
Някакви идеи???

Голф 4 AKL - шум като от бензиновата помпа
- siso_k
- Автомобил: 1999 VW Golf
- Двигател: AKL
- Контакти:
Re: Голф 4 AKL - шум като от бензиновата помпа
Това си Е бензиновата помпа. Винаги когато отвориш вратата, след катоо колата е седяла по-дълго време, се включва бензиновата помпа. Ако не го прави, тогава вероятно имаш проблем 

-
- VW експерт
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: AQY 2001
siso_k написа: Ако не го прави, тогава вероятно имаш проблем
С микроключето.
- Shanovec
- Автомобил: WV POLO 6N1 Golf mk4
- Двигател: AEX 1997 AKL 1999
Благодаря за бързите и адекватни отговори

Аз като отворя шоф. врата и няма такъв шум... АКЛ е мотора, ама 97 година е Голфчето , от първите четворки. Да разбирам, че микроключето ми не работи, така ли? А това микроключе може ли да окаже влияние на алармата? Дам ли на контакт и изключа ли имобилайзера и се чува този шум.
- Shanovec
- Автомобил: WV POLO 6N1 Golf mk4
- Двигател: AEX 1997 AKL 1999
Интересното е, че точно преди да започне да се чува помпата, веднъж при опит да запаля, започна да ми присветва имобилайзера. след това се оправи, и даже започна да ми работи и зумера за забравени фарове 

- freelancer
- Автомобил: VW Polo 1.4 MPI
- Двигател: AKK 2000
Така трябва да бъде, след престой повече от 20 минути при отваряне на шофьорската врата помпата трябва да се включи за няколко секунди и при мен е така, помпата подкачва и релето отляво на волана цъква и си готов за път.
Другите неща се дължат на кофти контакти, на мен доста време не ми светеше подсветката на врътките за парното, но в един момент реши, че ще свети и до ден днешен си свети, сама се оправи, така, че да не те учудва този факт.

Другите неща се дължат на кофти контакти, на мен доста време не ми светеше подсветката на врътките за парното, но в един момент реши, че ще свети и до ден днешен си свети, сама се оправи, така, че да не те учудва този факт.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”