здравеите колеги ако някои мойе да ми каже на какво се дължи проблема ще сам много благодарен.
GOLF 4 /1.6/SR
когато стане студено както тзи дни сутрин пали трудно ,припали изгасне а гогато е топло лятото например никакаж проблем ,чистил сам дросела след което е обучен сменил съм свещите,има и леко притрисане на 1800 оборота при смяна на скоростите дали проблема мойе да е във бензиновата помпа,или някои датчик колата е закачана на VAGCOM показва, че няма грешки.Даите съвет какво може да е.Благодаря предварително!

GOLF 4 /1.6/SR/ Проблем при първо палене при студено време
- zografski
- Автомобил: Golf IV V6 4Motion
- Двигател: AUE 2001
Re: GOLF 4 /1.6/SR/ Проблем при първо палене при студено вре
Може да пробваш да смениш и горивния филтър ако не си го сменял! Ако се съмняваш в бензиновата помпа отиди да замерят налягането!
мерси колега ,но сам го сменил маи ще трябва да проверя налягането на помпата за това несе бях сетил.мерси !
- zografski
motobiker написа:мерси колега ,но сам го сменил маи ще трябва да проверя налягането на помпата за това несе бях сетил.мерси !
Само виж някъде колко бара трябва да прави

Баща ми имаше същия проблем с неговия АКЛ.Само в студено време го правеше това.Смениха му О-пръстените на вссмукателните колектори и проблемът изчезна.Масов проблем при АКЛ.Но наистина преди това провери кабелите.
- agumba
- Автомобил: Honda Civic 7ма генерация
- Двигател: 1600 VTEC 110 hp
На кой опит пали? Таман днеска ми казаха, като паля сутрин, да държа натиснат спирачния педал, утре ще го пробвам! Със същия мотор съм.
колеги благодаря за съветите о пръстените са сменени кабелите са в добро състояние остава само помпата . хаахха писна ми на ку....а от тия бараки вече вместо да караме и да ни вършат работа ние им робуваме хахах ама това маи е друга тема .отново благодаря за съветите !!!
- zografski
Пиши после какво е станало
Ако не, може да провериш и палец на делкото и диструбуторната капачка.

ок утре ще замеря налягането на помпата гледах нови помпи и на тях пише че правят налягане до 3 бара и ако прави налягане под 3 бара е за смяна ще пиша след прегледа.от там ли е проблема или не .
ПРОБЛЕМА С ПЪРВОТО ПАЛЕНЕ СУТРИН ПРИ СТУДЕНО ВРЕМЕ Е РЕШЕН
Оказа се вакумният маркуч между спирачното серво и колектора , маркуча е пластмасов и беше спукан при входа му към сервото почти не се забелязваше.Толкова малка цепнатина и толкова голями проблеми :) ,маркуча го смених с дебелостенен маслоустоичив маркуч от агромагазин за 5лв. метъра и колата заспа , сутрин пали без проблем.
Голф 4, 1.6 АКЛ Трудно палене в студено време
С понижаването на температурите започна и мъката с паленето сутрин. Мислех си, че е от свещите, смених ги, кабелите са ок. Ами пак си пали трудно колата. Акумулаторът е на 1 година, ама е 52 Ah. колко Ah трябва да е акуулатора за този автомобил, има и газов инжекцион, ако е от значение? Проблемът го има само когато колата е студена.
- Vlad777
- King of the Road
- Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
- Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
- Контакти:
Re: GOLF 4 /1.6/SR/ Проблем при първо палене при студено време
Колега golfer444, преди да се пуска нова тема не е зле да се потърси в търсачката какво ще излезе. Може и в Google. Преместих мнението в тази тема - тя е една от многото, които вече съществуват.
прочети текущата тема и разгледай и:
Golf 4 1.6 AKL трудно пали когато е студена
Голф 4 1.6 АКЛ 1998-ма Трудно пали сутрин
Golf 4, 1.6, 16v, 105 к.с. ATN - Проблем при първо запалване
Golf 1.6 AKL 101 hp. с ГИ - Проблем с трудно палене
и т.н.
прочети текущата тема и разгледай и:

и т.н.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”