Виене
- Boko*
- Автомобил:
- Двигател:
Виене
Знам че има много такиава теми но моите симптоми не срещнах в никоя от тях затова си позволявам да пусна нова тема. При достигане около 100 км се получава едно гадно виене което не мога да определя даже откъде идва. Интересно че и при изключване от скорост то си остава. След това изчезва както си е дошло и така мога да карам още 100 км докато се появи отново. Знам че това са най труднооткриваеми проблеми но все пак някакви идеи. Може ли да е от скоростна кутия щом го има и по инерция. Лагерите уж ги гледаха на първо четене както и нивото на маслото в скоростната кутия.
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
joker написа:kokovas написа:от скоростна кутия няма как и по инерция да вие...от криви гуми(задните може да са криви...или едната)...или лагери...
има как да вие ако е диференциал(лагери ан диференциала).....той се върти и при изключена скорост..иначе за другото си прав..
ми щом казваш може.....не съм много в час.......но защо му вие само в скорост?..и то при 100 km/h???.....не е ли специфично това за гумите.....аз съм забелязал че при мен това се появява когато съм имал неправилно износване на гумите(т.е. виене при по висока скорост)?????
Re: Виене
Boko* написа:Знам че има много такиава теми но моите симптоми не срещнах в никоя от тях затова си позволявам да пусна нова тема. При достигане около 100 км се получава едно гадно виене което не мога да определя даже откъде идва. Интересно че и при изключване от скорост то си остава. След това изчезва както си е дошло и така мога да карам още 100 км докато се появи отново. Знам че това са най труднооткриваеми проблеми но все пак някакви идеи. Може ли да е от скоростна кутия щом го има и по инерция. Лагерите уж ги гледаха на първо четене както и нивото на маслото в скоростната кутия.
Може да е лагер на главина. Когато се появи шума пробвай леко да извиеш волана в ляво и в дясно. Ако при завиване се чува натоварване на виенето, значе е лагер на главината върху която попада натоварването от тежестта.
- Boko*
- Автомобил:
- Двигател:
При 100 км/ч ме е страх да завивам рязко но ако обера леко луфта виенето продължава. Освен това със сигурност е виене а не "свирене в комина" и най най лощото е че се появява безпричинно както и изчезва. Акое е лагер или нещо по скоростната не трябва ли винаги при едни и същи условия ( всеки ден минавам по един и същ начин през дадена отсечка ) да се появява винаги.[/quote]
Boko* написа:При 100 км/ч ме е страх да завивам рязко но ако обера леко луфта виенето продължава. Освен това със сигурност е виене а не "свирене в комина" и най най лощото е че се появява безпричинно както и изчезва. Акое е лагер или нещо по скоростната не трябва ли винаги при едни и същи условия ( всеки ден минавам по един и същ начин през дадена отсечка ) да се появява винаги.
Аз не те карам да извиваш рязко волата. Това е равно на самоубийство. Леки чукваш волана. Това си е до усещане. Ако не си сигурен в способностите ти като шофьор и в способностите на колата изчакай. Ако е лагер с километрите виенето ще се засили и ще стане постоянно. Ще го чуваш и на по-ниска скорост. Като се засили му мисли. Не се притеснявай. Карай смело.
- milenkrastew
- Автомобил:
- Двигател:
[/quote]Boko* написа:При 100 км/ч ме е страх да завивам рязко но ако обера леко луфта виенето продължава. Освен това със сигурност е виене а не "свирене в комина" и най най лощото е че се появява безпричинно както и изчезва. Акое е лагер или нещо по скоростната не трябва ли винаги при едни и същи условия ( всеки ден минавам по един и същ начин през дадена отсечка ) да се появява винаги.
веднага всичи гуми на баланс, виж и джантите дали имат отклонение независимо от баланса
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”