Виене

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
Boko*
Автомобил:
Двигател:

Виене

Мнениеот Boko* » Пет 11 май 2007 21:27

Знам че има много такиава теми но моите симптоми не срещнах в никоя от тях затова си позволявам да пусна нова тема. При достигане около 100 км се получава едно гадно виене което не мога да определя даже откъде идва. Интересно че и при изключване от скорост то си остава. След това изчезва както си е дошло и така мога да карам още 100 км докато се появи отново. Знам че това са най труднооткриваеми проблеми но все пак някакви идеи. Може ли да е от скоростна кутия щом го има и по инерция. Лагерите уж ги гледаха на първо четене както и нивото на маслото в скоростната кутия.

kokovas
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kokovas » Пет 11 май 2007 22:06

от скоростна кутия няма как и по инерция да вие...от криви гуми(задните може да са криви...или едната)...или лагери...

kokovas
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kokovas » Пет 11 май 2007 22:09

на мен две години ми виеше като вдигнех към 90-100 км в час,защото задните гуми бяха износени неправилно...

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Съб 12 май 2007 0:00

kokovas написа:от скоростна кутия няма как и по инерция да вие...от криви гуми(задните може да са криви...или едната)...или лагери...

има как да вие ако е диференциал(лагери ан диференциала).....той се върти и при изключена скорост..иначе за другото си прав..

kokovas
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kokovas » Съб 12 май 2007 4:39

joker написа:
kokovas написа:от скоростна кутия няма как и по инерция да вие...от криви гуми(задните може да са криви...или едната)...или лагери...

има как да вие ако е диференциал(лагери ан диференциала).....той се върти и при изключена скорост..иначе за другото си прав..

ми щом казваш може.....не съм много в час.......но защо му вие само в скорост?..и то при 100 km/h???.....не е ли специфично това за гумите.....аз съм забелязал че при мен това се появява когато съм имал неправилно износване на гумите(т.е. виене при по висока скорост)?????

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Съб 12 май 2007 9:44

Освен посочените причини, да си увелича броя мнения с още 1 :twisted: и да кажа, че и от въздушната струя се получава.
Дори може и от антената да е! Всички, предполагам сте чували израза "вятъра свири в комина"
Не е измислен само за детските приказки :!:

Потребителски аватар
DAXC
Автомобил:
Двигател:

Re: Виене

Мнениеот DAXC » Съб 12 май 2007 13:01

Boko* написа:Знам че има много такиава теми но моите симптоми не срещнах в никоя от тях затова си позволявам да пусна нова тема. При достигане около 100 км се получава едно гадно виене което не мога да определя даже откъде идва. Интересно че и при изключване от скорост то си остава. След това изчезва както си е дошло и така мога да карам още 100 км докато се появи отново. Знам че това са най труднооткриваеми проблеми но все пак някакви идеи. Може ли да е от скоростна кутия щом го има и по инерция. Лагерите уж ги гледаха на първо четене както и нивото на маслото в скоростната кутия.

Може да е лагер на главина. Когато се появи шума пробвай леко да извиеш волана в ляво и в дясно. Ако при завиване се чува натоварване на виенето, значе е лагер на главината върху която попада натоварването от тежестта.

Потребителски аватар
Boko*
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Boko* » Съб 12 май 2007 15:55

При 100 км/ч ме е страх да завивам рязко но ако обера леко луфта виенето продължава. Освен това със сигурност е виене а не "свирене в комина" и най най лощото е че се появява безпричинно както и изчезва. Акое е лагер или нещо по скоростната не трябва ли винаги при едни и същи условия ( всеки ден минавам по един и същ начин през дадена отсечка ) да се появява винаги.[/quote]

Потребителски аватар
DAXC
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DAXC » Съб 12 май 2007 16:40

Boko* написа:При 100 км/ч ме е страх да завивам рязко но ако обера леко луфта виенето продължава. Освен това със сигурност е виене а не "свирене в комина" и най най лощото е че се появява безпричинно както и изчезва. Акое е лагер или нещо по скоростната не трябва ли винаги при едни и същи условия ( всеки ден минавам по един и същ начин през дадена отсечка ) да се появява винаги.

Аз не те карам да извиваш рязко волата. Това е равно на самоубийство. Леки чукваш волана. Това си е до усещане. Ако не си сигурен в способностите ти като шофьор и в способностите на колата изчакай. Ако е лагер с километрите виенето ще се засили и ще стане постоянно. Ще го чуваш и на по-ниска скорост. Като се засили му мисли. Не се притеснявай. Карай смело.

Потребителски аватар
milenkrastew
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот milenkrastew » Нед 13 май 2007 9:26

Boko* написа:При 100 км/ч ме е страх да завивам рязко но ако обера леко луфта виенето продължава. Освен това със сигурност е виене а не "свирене в комина" и най най лощото е че се появява безпричинно както и изчезва. Акое е лагер или нещо по скоростната не трябва ли винаги при едни и същи условия ( всеки ден минавам по един и същ начин през дадена отсечка ) да се появява винаги.
[/quote]
веднага всичи гуми на баланс, виж и джантите дали имат отклонение независимо от баланса

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”