Здравейте.До сега купувах стъклоповдигачи Топран,които сменях по-често от маслото.Гледам в един сайт ,че има и други алтернативи на цената на Топран-а.Според вас има ли разлика между тях или всички са китайски аналогични части с еднакво качество (липса на такова)?
VAICO
VAN WEZEL
FEBI
SWAG

Избор на стъклоповдигач Голф 3 1.6и 101к.с. АЕК
- Daniel Kuntov
- Автомобил: VW Golf 3
- Двигател: GTI 2.0 8V AGG
Re: Избор на стъклоповдигач Голф 3 1.6и 101к.с. АЕК
Оригинален втора ръка най добре
- stypkata
- Автомобил: Golf 3AEK+BMW318i + Jumper 2013
- Двигател: AEK
Ами няма ги нещо а и той ще е 20годишен ...И моите бяха фабрични ,но преди няколко години и двата се износиха и сега търсим китайски :)
- mitko85
- Автомобил: E91
- Двигател: M47
От тия дето си написал разликата е само в името на марката.
Всички са или китайски, или тайвански, може би проблема им е, че нямат достатъчно грес по ролките и от там им се ебава майката много бързо.
Може да пробваш да си ремонтираш оригиналния механизъм с ремонтен комплект жила.
Преди години постъпих така с механизма на А4, смених скъсаното жило, до ден днешен няма грижи.
Всички са или китайски, или тайвански, може би проблема им е, че нямат достатъчно грес по ролките и от там им се ебава майката много бързо.
Може да пробваш да си ремонтираш оригиналния механизъм с ремонтен комплект жила.
Преди години постъпих така с механизма на А4, смених скъсаното жило, до ден днешен няма грижи.
-
- Low rider
- Автомобил: OLD
- Двигател: OTO
stypkata написа:Ами няма ги нещо а и той ще е 20годишен ...И моите бяха фабрични ,но преди няколко години и двата се износиха и сега търсим китайски :)
Да те светна, че при голф 3 няма разлика с 2 или 4 врати е колата.
- Gencho87
- Автомобил: VW Golf MK3 GT
- Двигател: AEK 1.6 1995
Здравейте,
аз ползвам Trucktec, като че ли издържат повече от топрана, но установих, че се цака накрайника на ролката, където върви жилото, понеже пластмасата не влиза достатъчно навътре към ролката, както е на оригиналния механизъм. Винаги ми се претърква долната част и след това се измята настрани, и запича. От както, като пусна на ауто надолу и го спра нa няколко сантиметра от долно положение и си го досмъкна с няколко натискания на къси интервали, механизмите издържат много повече /повече от две години/, защото от рязкото спиране в долно положение явно много се напъва и избива настрани.
Прилагам снимка на прецакан механизъм, винаги там дава фира при мен: http://prikachi.com/images/442/9130442k.jpg
аз ползвам Trucktec, като че ли издържат повече от топрана, но установих, че се цака накрайника на ролката, където върви жилото, понеже пластмасата не влиза достатъчно навътре към ролката, както е на оригиналния механизъм. Винаги ми се претърква долната част и след това се измята настрани, и запича. От както, като пусна на ауто надолу и го спра нa няколко сантиметра от долно положение и си го досмъкна с няколко натискания на къси интервали, механизмите издържат много повече /повече от две години/, защото от рязкото спиране в долно положение явно много се напъва и избива настрани.
Прилагам снимка на прецакан механизъм, винаги там дава фира при мен: http://prikachi.com/images/442/9130442k.jpg
- stypkata
- Автомобил: Golf 3AEK+BMW318i + Jumper 2013
- Двигател: AEK
Взех някаква неизвестна до сега за мен марка "AIC " или "VIC" ако не се лъжа.Пише "Germany" но всеки да си прецени дали е вярно.Цената е 58лв.Удавих всички жила ,ролки и каквото още може в грес ,напръсках гумените уплътнения на стъклото с WD40 и за сега работи.До кога - времето ще покаже :)
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”