Голф 3 1.4 абд 1992год 55коня проблеми..

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
Golfan_93
Автомобил: Golf MK III
Двигател: ABD 1992

Голф 3 1.4 абд 1992год 55коня проблеми..

Мнениеот Golfan_93 » Пон 15 май 2017 7:45

Здравейте колеги, днес сутринта си запалих голфчето на бензин, запали си поработи добре държа си оборотите, и както си работеше, просто изгасна..
Както и да е запалих отново, след което поработи още малко и пак изгасна...
Малко предистория:
Преди известно време, да кажем .. 6-8 месеца бях в сервиза в Герман при Мишо.. и каза че ламбдата ми е заминала / причината поради която отидох е че работи що годе добре до 70 градуса и след това, ако я карам и като я изключа от скорост гасне.. паля и си работи но не работи съвсем правилно, отзад сякаш мирише на суров бензин и има едно пукане, от ауспуха.../

Сега тъй като днес така се получи с това гаснене, реших че вече проблема съвсем се е засилил ..
та както и да е прехвърлих я на газ като реших да се стопли, и да я прехвърля обратно на бензин да може да я покарам, това което забелязах е като задържа примерно оборотите на 2 хиляди, и държейки така педала, колата почва сама да си сваля оборотите и дори прави опит да огасне, ако помпам газта няма проблем ..
същото което забелязах е че като искам да я изрежа вместо да се реже, тя върви едно такова глъхнещо и дърпащо...

Датчик температурен ушким нов съм слагал преди около година. /имам я от 6 год сменил съм поне 4 до ся 2 от тях оригинални, като сегашния/
Тампона под моното е нов на около 1 година е ..
Стъпково не съм сигурен че работи /дайте идея как да съм сигурен че работи/
Моноинжекцията съм я сменял / взех я от Оги преди около 5-6 месеца/ може пак да е сдала..
Ламбда сонда не съм купувал.. тъй като разбрах че на моя мотор не е мн задължителна, в смисъл на това че е достатъчно окей да си работи добре на бензин без да прави кой знае кви ядове.. /щото предимно се кара на газ..

И така няма ден в който колата не се пали на бензин и не се кара поне едно 3-4 км след което /след 70 те градуса се прпехвърля на газ/ и така давайте ми идеи колеги какво да правя.

При желание ще снимам и видео как се държи колата.. :love.vwclub

Последна промяна от Golfan_93 на Чет 25 май 2017 13:34, променено общо 1 път.

kirobg
Автомобил: Vw Golf 3
Двигател: ABD 1994g

Re: Голф 3 1.4 абд 1992год 55коня проблем с бензина

Мнениеот kirobg » Пон 15 май 2017 20:24

Здр колата има ли катализатор? Ако има ламбдата трабва да е във изправност това ако се кара само на бензин.
Щом си на гас изключия от буксата.
Сега за гасненето проблема ти е датчик на хол смени го ПОЗДРАВИ КИРИЛ :beer

Потребителски аватар
Golfan_93

Мнениеот Golfan_93 » Вто 16 май 2017 8:17

Вчера се сетих, че бях откачил сондата ма ми щукна отново да я закача и оттогава прави яда с гасненето, явно е о-късила и нещо ебава работата, разкарах я спря да гасне.
Колкото до датчика на хол каква точно е работата му в мотора, защото колата си пали и си върви без проблем, евентуално да сменя тоя датчик окей, обаче как се сменя някъде има ли DIY как точно става аз свалях делкото наскоро обаче не видях как се отвърта от мястото му..
Колко си сигурен че това е диагнозата?
Предвид това че я качвах на диагностика и не го показа на нея, кво да мисля?

kirobg

Мнениеот kirobg » Вто 16 май 2017 18:52

Щом не гасне не пипай датчика.
Стария ми голф 1.4 АБД беше бензин-газ как стигне 70 градуса и гаснеше и в движение също какво ли не смених пак гаснеше на бензин и на газ и накрая се оказа датчик на хол взех го от един познат заедно с делкото без да разглобявам смених го и колата заспа и след няколко месеца я продадох.
Сега пак се движа с голф 3 АБД само на бензин за 4г. съм сменил темп.датчик ,задни лагери, един шарнир, гарнитура на капака на клапаните масло и филтри.
Дано съм ти бил полезен и да откриеш проблема. :beer

Потребителски аватар
Golfan_93

Мнениеот Golfan_93 » Вто 16 май 2017 19:11

Да колега към момента поне не ми е гаснала, но това работене на мотора на бензин отзад пукането в ауспуха незнам като идея кво да ми навява, ще взема да я снимам аз .. и да постна видеото, чисто да се види работата на мотора, на газ и на бензин ..
Не знам какво точно е и няма как и да знам .. по тия странни симптоми..
Датчика на хол, не съм го пипал но ми дадоха идеята че може и да е от него..

kirobg

Мнениеот kirobg » Вто 16 май 2017 19:44

Здр писах ти на лични.

Потребителски аватар
Golfan_93

Мнениеот Golfan_93 » Вто 16 май 2017 20:53

Колега бъркаш се не си ми писал, или поне не си го изпратил?!

kirobg

Мнениеот kirobg » Вто 16 май 2017 21:14

Колега писах ти на лични да ти помогна с проблема но админа не го е отчел!

Потребителски аватар
Golfan_93

Мнениеот Golfan_93 » Вто 16 май 2017 21:15

Пиши тук колега, няма проблем.

kirobg

Мнениеот kirobg » Вто 16 май 2017 21:28

Здр от кой квартал си на София да ти помогна.Аз съм от Божурище.

Потребителски аватар
Golfan_93

Мнениеот Golfan_93 » Сря 17 май 2017 6:59

https://www.youtube.com/watch?v=5LH7f4M8shg
ето какво заснех днес, карах я само на бензин, карам си карам си изключвам я държи си обороти, в един даден момент когато тя си поиска без да има предпоставки като обстоятелства почват да й падат оборотите, 200-300 .. после ги закрепва ... и пак има леко плаване в тях, нестабилност това пукане в гърнетата и една остра миризма на бензин отзад..
иначе на всяко въртене пали от четвърт без да се замисли, реже се много доволно и си дърпа сякаш няма яд..
Четох няколко теми, в една от които имаше вариант да се трупат грешки от газовото, въпреки че от последните 6 години в които я карам, тоя проблем го има от 1 ..
таа в тая тема четох, че се прекъсвал един дебел черен кабел на компа, един вид постоянния му плюс и се реже, и се превърза за контактния ключ, така де когато я угасиш, тока към компа да спира, и реално когато дадеш контакт тока към компа да се пуска, един вид ресет на компа след всяко палене.. което за мене не е некак готино..
иначе това с клемата съм го пробвал, не мисля че при мене това е от грешки..
мизирмата на бензин отзад и пукането ми подсказват нещо ама не знам какво точно да търся като проблем, явно богата смес ама кво да търся?

Потребителски аватар
Golfan_93

Мнениеот Golfan_93 » Сря 17 май 2017 12:56

До сега четох теми относно центровката на колата, относно предварението и общо взето кво що..
Като се замисля на мене капачката ми е в самия край, имам предвид че направо си е така завъртяна че повече няма накъде.

Ето от какво се замислих, думите са на колега от форума
"
При правне на центровката всичко трябва да си е в изправност.Вакумния регулатор също.От него ти зависи стабилна работа при ниски обороти.Разграфи си по някакъв начин ъгала на предварение и си пробвай на различно предварение. Направи е да работи на бензин стабилно и не я пипай повече. Естествено че с голямо предварение няма да има стабилна работа на ниски обороти. С две думи. предварението трябва да е посредата нито голямо нито пък да липсва!!""

Което и мене ме е вкарвало в размисли защо е така, някой може ли да ми я центрова който разбира... че аз няма да се оправя..
Дали има некакъв смисъл към тоя начин на мислене?!
Изображение
на тази снимка се вижда как е поставено делкото.. за мен също не е нормално да е толкова в края..

Та на тоя въпрос издирам човек, с нужната апаратура, при когото да отида, и да направи центровката на бензин, да е перфектна.
После ще си я водя на газаджия, да ми я доцентроват, без да барат там.

kirobg

Мнениеот kirobg » Сря 17 май 2017 19:23

Здр колега казваш,че колата се реже добре на бензин има богата смес.
Имаш ли оборотомер прекъсвача ти е на 6300об? Провери дали влизаш в тези обороти дадени по книга на бензин.
На снимката виждам делкото в неизправност, не е центровано стои на една страна,също така видях че нямаш хидравлика докато при мен я има.
Колега аз почивам неделя,ако искаш да видя колата знаеш ми номера ПОЗДРАВИ КИРИЛ! :beer

Потребителски аватар
Golfan_93

Мнениеот Golfan_93 » Пет 19 май 2017 7:12

Така го усещам аз колега, според мене е богата смес защото като застанееш, точно зад нея до ауспуха и направо ми съзлът очите.. реално и тфа пукане.. някакво припукване се чува, на видеото.. Сега тия дни съм на работа ще видя нещо да измисля ако такова да се видим, и да го мислим, има още един колега от там да вземем пък да си направим 1 събор :D ХАХ :)
и така.. ще гледам да ми се наместят нещата че всичко да стане..

kirobg

Мнениеот kirobg » Пет 19 май 2017 17:14

Здр при мен също има богата смес,всеки път като паля колата сутрин и отзад мирише на суров бензин няколко секунди.
Преди месец смених свещи че старите бяха на 40хил.км. Купих НГК БУР5ЕТ от Ауто хелп и сега пак е така при първо палене сутрин мирише на бензин.
Проверих всичко и вече се съмнявам в автоматичния смукач при АБД-то е електронен.
Когато си свободен неделя звънкай :beer

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”