абе радо, това какво си измерил няма никакво значение, щото прибора може да показва така, но да тълкуваш данните погрешно.
от обясненията ти за регулатора нищо не разбрах, ама не е така и бъркаш и колегата
Нещата стоят по следния начин- обяснявам ги като на блок схема за да е по-разбираемо.
помпа-> филтър-> дюзи разположени в рейката-> регулатор на изхода на рейката.за още по-просто сипраме да говорим за рейки... имаме един тръбопровод в единия край е помпата, в другия край има клапан, да речем като този дето спира бензина при газовите уредби на колите с карбуратор, а по средата са дюзите
Какво ще стане в този случай?
- Помпата ще нагнетява докато може. Да речем че максимума, който може да нагнети е 10 бара, това налягане ще прави и това ще има и в система и това ще се подава и на дюзите. Клапанът е затворен, няма излишно гориво.
- Ако няма клапан който да затвори системата, няма да има и налягане, бензина свободно ще циркулира. Помпата ще само ще подкачва, без да нагнетява, налягането ще е пренебрежимо малко, колкото да движи тоя бензин по системата.
2.
Махаме спирателния кран/клапан и слагаме такъв клапан, регулиращ по налягане, както е предпазния клапан на един бойлер например.Клапана отваря, може и повече, може и по-малко, но така, че да поддържа еднакво налягане в системата. В зависимост от това колко газ сме дали, мотора харчи различно количество гориво. По тази причина казваме, че
клапана/регулатора поддържа постоянно налягане в системата, променяйки дебита на протичащото през него гориво.Радо твърди, че все едно имаш една тръба с помпа, като в единия си край има 6 бара, а в другия си край е 3 бара.
Откъде да дойде тази загуба на налягане
1- запушен горивен филтър- филтъра е разположен м/у помпата и дюзите
2- пречупен маркуч/тръба някъде по системата
3- някаква снадка, редуциране на диаметъра на тръбопровода. И трите варианта са с уговорката че мотора има много голяма консумация и там , стеснението почва да дроселира, щото ако няма консумация, налягането пак ще е равно

Каквото и да е пречупване или запушен филтър, една миниатюрна дупчица да има само, въпрос на време е в цялата система налягането да се изравни. Пак казвам ако мотора няма консумация
На една от колите ми, карам с два горивни регулатора. Понеже дюзите са ми малки и ми трява повече дебит, имам втори регулатор (на който може да се променя работното налягане), разположен на маркуча за обратнто гориво, който работи на по-високо налягане. По този начин първия все едно го няма, просто запълва дупката на рейката щото втория съм го насторил да работи на 4 бара празеен ход, докато първия работи едва на 2.5 бара.
Приказките, че обратното гориво му трябвало налягане, което идвало за сметка на помпата... голяма глупост е. За да затормози помпата, означава че трябва да имаш втори регулатор...
Един съвет- оправи си системата. Налягане от 6 бара е крайно вредно за помпа за ниско налягане, камо ли китайче. Отделно ако видиш диаграмата дебит/ налягане ще ти стане лошо щото на 6 бара такава помпа сигурно и пада дебита поне 3-4 пъти спрямо 3 бара
п.п. съжалявам че стана толкова дълго, дано поне този път е разбрано