Голфа не включва задна и понякога ги бърка с първа

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
MixMike
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Голфа не включва задна и понякога ги бърка с първа

Мнениеот MixMike » Сря 25 апр 2007 6:48

Здр, Голфчето е 2-ка 1,3 (ако има значение).
Отведнъж ми отказа задната скорост! Изобщо не влиза все едно има нещо което и е преградило "гнездото". Понякога когато влезе и реша, че съм включил на задна - колата потегля напред(на първа). Обратното обаче не става (демек да съм включил първа, а да тръгне на задна). Понякога си влиза без проблем, и определено време си работи нормално.

Обадих се в един сервиз до вкъщи, и още по телефона майстора позна всички симптоми, без да му ги казвам, и ми каза да закарам колата сутринта на следващия ден, щото после имал да прави друга...Това ме наведе на мисълта че проблема е минимален, и ще го отстрани за 1 час. Когато отидох там обаче, започна веднага да ми обяснява, че съединителя е за смяна (250лв с работата). Довода беше, колко лесно се включвали скоростите, когато колата е изключена, и по-трудно, когато двигателя работи. На мен тва ми се струва като някакъв измислен довод, още повече, че всички скорости си "влизат" ТОЧНО ПО СЪЩИЯ НАЧИН (независимо дали колата е изгасена или работеща) и "ЗАДНА" ПАК НЕ ВЛИЗА.
Аз дори си мислех, че е възможно да е скоросттна кутия (дано не), но да е съединителя не съм и помислял. Прилича ми на някакъв проблем (механичен) при който "гнездото" на задната се е изместило и просто не мога да го уцеля(както казах, понякога продължава да си "влиза" задната дори да натискам лоста и "с един пръст"?!?

Въпроса ми е, някой имал ли е подобен проблем? Да закарам ли колата на друг майстор, за да чуя и неговото мнение?
И в частност... Препоръчайте ми сервиз около Интерпред, Дървеница, Мусагеница, Дианабад (в този район)??? Сервизите до Интерпред (под моста до автогарата) как са? Някой да ги е ползвал? Има ли доволни?

П.С. Ако трябва някаква допълнителна информация за колата - питайте!

Потребителски аватар
galaboff
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот galaboff » Сря 25 апр 2007 7:02

ако не се лъжа това е от най-често срещаните проблеми при Голф 1/2.. Ябълката в основата на скоростния лост е износена, доколкото знам е пластмасова и с времето се амортизира... Смяната не би трябвало да е много скъпа....При мен бъркаше задна, първа и трета... На кръстовище като ми свирнеха отзад знаех, че съм включил на задна :)

Потребителски аватар
lambi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lambi » Сря 25 апр 2007 7:15

аз го имах същия проблем,ябълката струва 6 лв за да я смениш трябва да свалиш кутията за която е хваната заедно със скоростния лост и лоста които се закрепва към ск.кутия,цялата работа не отнема пове4е от един час,поне при мене отне толкова,късмет

Потребителски аватар
zexer
Автомобил: Golf2
Двигател: 1.3 MH
Контакти:

Мнениеот zexer » Сря 25 апр 2007 7:46

Ето ти начина за "ремонт" при голф 2
http://forum.vwclub.bg/viewtopic.php?t=15603

Последна промяна от zexer на Пет 27 апр 2007 12:38, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
biostrong
Автомобил:
Двигател:

.

Мнениеот biostrong » Сря 25 апр 2007 8:26

обаче за да свалиш кутията трябва да свалиш и тръбите на ауспуха а при мене свалях и кардана ама щото съм прецакан :) друг проблем може да е отпред под капака щангата която идва от скоростния лост и отива към кутията има един болт за стягане тъй като се съединяват две щанги там и ако не6то се е разхлабил може да вземе да ти прави такива мизерий ама малко ме съмнява все пак провери

MixMike
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот MixMike » Сря 25 апр 2007 8:26

Благодаря за мненията - няма да се заемам сам, а ще потърся някой да го погледне и да го направи!
Писах ЛС на Niksi - най вероятно ще мина към Герман в почивните дни.
Само дано тва е проблема :wink:

Потребителски аватар
hose
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот hose » Сря 25 апр 2007 11:43

Това е проблема,не се съмнявай....
Продава се целия комплект втулки+гумички и не е много скъп,около 14лв. беше,сменяш ги и си готов... :wink:
Това наистина е много често срещан проблем при голф1/2
Упех

Потребителски аватар
Tinko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tinko » Сря 25 апр 2007 11:46

Аз съм си я сменял. Купих я за 6 лв видях бая зор отдолу се сваля ауспуха пречи, нооо може и без да се демонтира.... слага се обилно грес... и наи вече се натяга пружината.... успех ;)

Потребителски аватар
malolitrajkata
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот malolitrajkata » Сря 25 апр 2007 14:42

и аз имам подобен проблем ,ма моя лост си седи изправен.проблема ми се изразява в това ,че в повечето случаи като включвам задна ми хъри.
от какво може да е това?

Потребителски аватар
galaboff
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот galaboff » Сря 25 апр 2007 19:04

malolitrajkata написа:и аз имам подобен проблем ,ма моя лост си седи изправен.проблема ми се изразява в това ,че в повечето случаи като включвам задна ми хъри.
от какво може да е това?

Хърка задната ? това при движение или когато включваш ?

Потребителски аватар
malolitrajkata
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот malolitrajkata » Сря 25 апр 2007 19:54

когато включвам и хъри понякога ,не винаги ,но в повечетъо случаи.
казаха ми първо да включвам първа и после задна и уж нямало да го прави това ,но не става пак си издава този звук. :(

Потребителски аватар
zexer
Автомобил: Golf2
Двигател: 1.3 MH
Контакти:

Мнениеот zexer » Сря 25 апр 2007 23:19

Е.. спираш колата изчакваш няколко секунди и тогава вкарваш. Задната няма синхронизатори. Иначе ще ръгаш и ще ръмжи ...

Krasio_
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Krasio_ » Чет 26 апр 2007 0:19

Братле аз имах подобен проблем и се оказа че е именно от тази ябълка , но по-точно от скобата която я захваща. На тази скоба има 1 щифт който фиксира лоста , а именно този щифт се беше извадил и когато правех опит да включа на задна потеглях на първа скорост, а когато исках да включа на първа потеглях на трета. Но незнам при твоя модел дали има ябълка.

Потребителски аватар
biostrong
Автомобил:
Двигател:

.

Мнениеот biostrong » Чет 26 апр 2007 12:29

начи относно втулките на скоростите от autohit 10 лв комплекта а ябълката беше 4,50 ама от друг магазин. Аиде сега да не отварям нова тема някой да сподели ако знае - малко трудно вкарвам 5та и после голям зор изкарването дърпам дърпам, интересното е че като вкарам и изкарам 2-3 пъти и се оправя и проблема е че карам само на градско и много рядко ми се налага да включвам 5та. Нещата ги усещам че не са отвътре на скоростната кутия ми по скоро нещо механично по лостовете или и аз незнам всичко изглежда ок и втулките и ябълката е сменена ама незнам какъв е проблема

Потребителски аватар
malolitrajkata
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот malolitrajkata » Чет 26 апр 2007 19:58

zexer написа:Е.. спираш колата изчакваш няколко секунди и тогава вкарваш. Задната няма синхронизатори. Иначе ще ръгаш и ще ръмжи ...

пробвах днеска ,но не става пак си ръмжи и се вбесявам.
явно няма да мога да се справя с смяната на тез части иначе съм готов да я разхварлям.ако ремонта ми струва до 20 кинта бих закупил частите.
искам да попитам за точните наименования на тези части които вие сменявате.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”