Повече масло в картера
- dres
- Автомобил:
- Двигател:
Повече масло в картера
Та проблема е че се поувлякох в доливането на масло на 2-ката и сега е доста над горната белязка- поне 1 сантиметър.Фатално ли е или да се навирам под картера
- zfa159
- Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
Ами о принцип не е фатално ама не е полезно - набива го по семерингите и е възможно да се разтече от някъде ама по принцип го изгаря или го изхвърля било пез картерните газове било през капачката отгоре.
Аз и на пасат-а се олях с наливането и сега след 3-4к гледам че си е на максимума вече а по принцип не яде масло инезнам дали го е изяла или изхвърлила през картерните газове ама го няма.
Аз и на пасат-а се олях с наливането и сега след 3-4к гледам че си е на максимума вече а по принцип не яде масло инезнам дали го е изяла или изхвърлила през картерните газове ама го няма.
- joker
- Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
- Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF
Re: Повече масло в картера
dres написа:Та проблема е че се поувлякох в доливането на масло на 2-ката и сега е доста над горната белязка- поне 1 сантиметър.Фатално ли е или да се навирам под картера
не ти виждам колата. ти?....ако е без катализатор друго освен излишни финанси изхвърлени през вентилацията на картера и изгорени в цилиндрите не виждам...... но ако си с катализатор!!!Прости се с него!
- kokovanev
- Автомобил:
- Двигател:
Много е, добре е да махнеш излишното. От пробката може, но трябва канал и си е "свинско". После част от източеното може да се наложи да го доливаш обратно, да не говорим, че може да се омажеш с масло до под мишниците, че и по-надолу...
Виж някой с машина, която смуче от тръбата на щеката. Или си намери спринцовка от перфузор /поне 30-50 кубика/ и маркуче от система - но ДВГ да е топъл, че иначе е трудничко... 

- dres
- Автомобил:
- Двигател:
Ей този съвет ми допадна.Че дори имам маркучета от система и спринцовкаkokovanev написа:Много е, добре е да махнеш излишното. От пробката може, но трябва канал и си е "свинско". После част от източеното може да се наложи да го доливаш обратно, да не говорим, че може да се омажеш с масло до под мишниците, че и по-надолу...Виж някой с машина, която смуче от тръбата на щеката. Или си намери спринцовка от перфузор /30-50 кубика/ и маркуче от система - но ДВГ да е топъл, че иначе е трудничко...
- luboveliki
- Автомобил:
- Двигател:
на мен в един сервиз така ми сложиха много повече(аз се запъвах но майстора вика че е в бранша от години)абе аз си знаех че ще е много ама той не та не!!!после се върнах и го накарах да си източи излишното!!!има вероятност да избие някаде кадето е по слаба ниякоя гарнитурка(не на главата) или семеринг!!!!
- joker
- Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
- Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF
Леле какви сатанински сценарии !!!!
Най-добре наистина издърпай (засмучи)със система за инфузии(венозни вливания)излишното масло.....няма да ти влезе в устата от смукането защото системата има компенсаторно резервоарче!!!
Най-добре наистина издърпай (засмучи)със система за инфузии(венозни вливания)излишното масло.....няма да ти влезе в устата от смукането защото системата има компенсаторно резервоарче!!!

Последна промяна от joker на Съб 19 май 2007 20:56, променено общо 1 път.
- kokovanev
- Автомобил:
- Двигател:
Колега joker, даже и да е топло маслото - това са ок. 0.5 литра - вярно, че им е по-широчко маркучето, но на колегата ще му се завие свят, дори и да е с гръден кош като на Крали Марко...
Спринцовка от перфузор /по-големичка/ - както вече му "предписах" - ми се струва по-лесен вариант...
П.П.
Сори за спама, ма не се удържах...

Спринцовка от перфузор /по-големичка/ - както вече му "предписах" - ми се струва по-лесен вариант...
П.П.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”