Голф 4 1.8т AUM 2001 Въпроси относно обслужване.
- AleksandarKomsiyski
- Автомобил:
- Двигател:
Голф 4 1.8т AUM 2001 Въпроси относно обслужване.
Здравейте колеги, надявам се да няма същата тема! Имам следните въпрости- предстои ми пълно обслужване на мотора въпросния голф и искам да попитам за нужните части които трябва да купя за да направя пълно обслужване, и също искам да попитам за масло подходящо за този мотор , да добавя че в момента голфа е с ремап на 190к.с. и газова. Километрите не са знаят колко са наистина по табло са 209000 в момента е с 10в40 от него гори по грубо 1.5л масло от смяната му преди почти 10к км. Задавам тези въпроси тук защото мога да позлвам отстъпка за части и бих искал да си ги купя сам, но искам препоръка какви точно да купя преди да отида в сервиз. Благоря предварително!
-
- Автомобил: lancia y10 golf 3
- Двигател:
Re: Голф 4 1.8т AUM 2001 Въпроси относно обслужване.
За ''пълно обслужване ''майстора казва какво трябва да се купи. Той също ползва отстъпка в магазина от който пазарува. Ако сам ще си правиш обслужването тогава си купуваш каквото ти е кеф; бутала.сегменти с нужния размер.гумички клапани и т.н.т. Кило и половина на 10 000 км. означава почти Основен ремонт на двигателя.
-
- Автомобил: Golf Mk4
- Двигател: AGU
Обтегача на веригата между разпределителноте валове може ли да работи с 10W40 масло? И ако да - колко?
За автора - този обтегач струва едни 600лв и подмяната му е горе-долу колкото сваляне на ангренажен ремък.
Виж и този post - viewtopic.php?t=317409#p3321235 . Подобни проблеми. На доста места се среща информация, че с правилното 5W40 масло разхода намаля. Пробвай с правилното за мотора масло.
За автора - този обтегач струва едни 600лв и подмяната му е горе-долу колкото сваляне на ангренажен ремък.
Виж и този post - viewtopic.php?t=317409#p3321235 . Подобни проблеми. На доста места се среща информация, че с правилното 5W40 масло разхода намаля. Пробвай с правилното за мотора масло.
- quattro^^
- Автомобил: audi a6 c5
- Двигател: AJL
По-принцип разликата е само на студен мотор в община случай. Аз мойта я карам с 5/40, но доста хора покрай мен гледам ги карат с 10 и няма проблеми.Ясно е че 5/40 е по-добре заради вискозитета, но за мен е по-важно да е истинско маслото и на този вискозитет е и МОЖЕ БИ по-синтетично и качествено. Но мое мнение че на загрял мотор няма значение за обтегача при изправен мотор.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”