Здравейте колеги, имам нужда от малко информация относно текущия ми проблем с колата. Колата е Голф 4 1.4 16V 1999 г. Поради факта, че вчера ми "изтекоха" водите на Голфа, защото се беше пукнал така наречения "октопод"(това е този пластмасов фланец, който е закрепен отдясно на мотора на главата, където влизат всички маркучи за водната система, датчика за температурата и тнт.) се наложи да купя нов и естествено да го сменя. Та извадихме маркучите, свалихме стария и сложихме новия на мястото си, до тук всичко е добре, но след като взехме да наливаме антифриза през разширителния съд, започна на тече антифриз

Гледахме, оглеждахме и накрая се оказа, че има някаква въпросна пластмасова тръба , която е отзад между изпускателните колектори и двигателя, и от страната където е ангренажния ремък има теч! Там тази тръба влиза в нещо като охлюв (поне така го видяхме) и точно където е връзката, тече. Та, въпроса ми е, дали има уплътнение там, между тази тръба и този "охлюв", което не става вече, или е възможно да се е пукнала тръбата по някакъв начин? Ще може ли да се оправи?
Дано съм бил достатъчно ясен за да ме разберете. Благодаря предварително на отзовалите се !