Дебитомер?! Помощ
Дебитомер?! Помощ
Имам голф 3 гти 115к. Та преди 1.5 година го взех, беше му изгорял дебитомера. Купих аз втора употреба, абе уш върви, ама не както трябва. Скоро колата почти спря на улицата, давам газ- нищо! Оборотомера не помръдва. Реших да откача дебитомера, да разбера дали не е от него и леле как тръгна таз кола. Сега карам без него, но разхода скочи разбира се. Та въпроса ми е това нещо ремонтира ли се или да търся друг, че те май хич не са евтини. Някой имал ли е такъв проблем, ако може да даде акъл моля. Благодаря предварително
- vaskoto1
- майстор Падна ли ми!
- Автомобил:
- Двигател:
вътре има едни мехахизми-плаче майката. капсуловано е заради водонепроницаемост и не знам някой да го ремонтира ама ти ми кажи няколко неща:
1 имаш ли газ-ако да има ли възвратен клапан.
2 имало ли е каквато и да е механична намеса по дебитомера-визирам удар или нещо външно въздайствие.
3 има ли влага вътре по въздуховодите около дебитомера-разбирай карал ли си през яки води бързо наскоро
4 провери на ръка дали клапата вътре се движи леко или задържа и се заглавя-имай предвид че има пружина която действа като контра и няма да климка само от край в край (поне не трябва).
1 имаш ли газ-ако да има ли възвратен клапан.
2 имало ли е каквато и да е механична намеса по дебитомера-визирам удар или нещо външно въздайствие.
3 има ли влага вътре по въздуховодите около дебитомера-разбирай карал ли си през яки води бързо наскоро
4 провери на ръка дали клапата вътре се движи леко или задържа и се заглавя-имай предвид че има пружина която действа като контра и няма да климка само от край в край (поне не трябва).
- martin_ganev
- Автомобил:
- Двигател:
- blue_shadow
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
gti_power написа:абе соръ за некомпетентното мнение , ма без дебитометър може ли да върви изобщо аз имам спомен че като сам го откачал моя и колата едам пали и веднага гасне и после неще да запали ?! кви са тиа шашми да си го махнеш :!?@:
хм, правилна забележка, моя го смених миналата година, преди това на стария направих експеримент - откачих го и стана така, че колата запали, но като подадох газ и загасна. Обяснявам си го с факта, че като е откачен няма какво да подаде инфо за увеличения поток входящ въздух в двигателя към компа и той да пусне повече бензин, тоест бедна смес и двигателя угасва...
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”