Дебитомер?! Помощ

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Six
Автомобил:
Двигател:

Дебитомер?! Помощ

Мнениеот Six » Пон 19 юли 2004 14:43

Имам голф 3 гти 115к. Та преди 1.5 година го взех, беше му изгорял дебитомера. Купих аз втора употреба, абе уш върви, ама не както трябва. Скоро колата почти спря на улицата, давам газ- нищо! Оборотомера не помръдва. Реших да откача дебитомера, да разбера дали не е от него и леле как тръгна таз кола. Сега карам без него, но разхода скочи разбира се. Та въпроса ми е това нещо ремонтира ли се или да търся друг, че те май хич не са евтини. Някой имал ли е такъв проблем, ако може да даде акъл моля. Благодаря предварително

Потребителски аватар
vaskoto1
майстор Падна ли ми!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaskoto1 » Пон 19 юли 2004 14:51

вътре има едни мехахизми-плаче майката. капсуловано е заради водонепроницаемост и не знам някой да го ремонтира ама ти ми кажи няколко неща:
1 имаш ли газ-ако да има ли възвратен клапан.
2 имало ли е каквато и да е механична намеса по дебитомера-визирам удар или нещо външно въздайствие.
3 има ли влага вътре по въздуховодите около дебитомера-разбирай карал ли си през яки води бързо наскоро
4 провери на ръка дали клапата вътре се движи леко или задържа и се заглавя-имай предвид че има пружина която действа като контра и няма да климка само от край в край (поне не трябва).

Потребителски аватар
Jujeto
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Jujeto » Пон 19 юли 2004 21:23

И аз имах проблем с дебитомера и ми го направиха в сервиз ЮВЕ на Симеоновско шосе
Майстора се казва ЕМО
Аре успех ако е от него!!!!!

Потребителски аватар
xaxobg
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот xaxobg » Съб 24 юли 2004 17:41

Възможно е този дебитомер които си купил да не е точно за твоя мотор
В unitreidx по номера на двигателя ще ти кажат дебитомер с какъв номер да търсиш.
Ако не искат да кажат в unitreidx пробвай в autotechnica

Потребителски аватар
gti_power
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gti_power » Съб 24 юли 2004 20:56

абе соръ за некомпетентното мнение , ма без дебитометър може ли да върви изобщо аз имам спомен че като сам го откачал моя и колата едам пали и веднага гасне и после неще да запали ?! кви са тиа шашми да си го махнеш :!?@ :shock:

Потребителски аватар
martin_ganev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот martin_ganev » Вто 25 мар 2008 19:53

извинявам се за некомпетентноста :oops: обаче каде се намира този дебитомер?има ли не6то об6то с клапата която е в кутията на ваздушния филтар?и мойе ли заради този дебитомер колата дам и гори много(16-18литра гас-градско каране)?мерси предварително :?:

Потребителски аватар
blue_shadow
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот blue_shadow » Вто 25 мар 2008 22:10

gti_power написа:абе соръ за некомпетентното мнение , ма без дебитометър може ли да върви изобщо аз имам спомен че като сам го откачал моя и колата едам пали и веднага гасне и после неще да запали ?! кви са тиа шашми да си го махнеш :!?@ :shock:

хм, правилна забележка, моя го смених миналата година, преди това на стария направих експеримент - откачих го и стана така, че колата запали, но като подадох газ и загасна. Обяснявам си го с факта, че като е откачен няма какво да подаде инфо за увеличения поток входящ въздух в двигателя към компа и той да пусне повече бензин, тоест бедна смес и двигателя угасва...

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”