:arrow Фолксваген Фолклорен Събор Узана 22-23.08.2025: Важна информация!

Задно колело изнесено нвън след смяна на лагер...

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
eckopratt
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Задно колело изнесено нвън след смяна на лагер...

Мнениеот eckopratt » Вто 12 юни 2007 19:30

Наложи се да сменя заден ляв и преден десен лагер. След смяната ми се стори, че предното колело на което е сменен лагера е навътре, така се и оказа. Заведох голфето на реглаж на предеден мост. До тук добре макар че след смяна на лагер маисторчето ми каза че не се налагало реглаж. След известно време обаче виждам, че задното колело на което е сменен лагера е по-навън от другото с около 2см. Прегледах темите за заден мост и доколкото разбрах няма какво да се регулира. Какво може да се е объркало при смяна на лагера че да излезе задната гума?

andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Вто 12 юни 2007 19:39

Как предното колело е било навътре?Искаш да кажеш цялата главина е била навътре (спрямо остта) или само гумата е стояла така \ или така /? Те предните лагери се набиват с преса и малко ме съмнява да е било навътре от остта.
Задните лагери са 2 и се пристягат и регулират с гайката на остта.Щом е навътре колелото,вдигни на крик и пробвай да ръпнеш гумата леко към теб и после навътре.Не би трябвало да има луфт.

Темата ми е интересна,очаквам развитие.

Потребителски аватар
eckopratt
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот eckopratt » Вто 12 юни 2007 19:45

Предната гума беше така \--- долната част на гумата беше навътре. При реглажа подложиха не видях къде ламаринки и гумата и гумата си застана на както трябва. Няма луфт на задните гуми.

andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Вто 12 юни 2007 19:52

Еми за предницата както и да е.Може майсторите да са отвъртяли болтовете между шенкела и амортисьора и предишния реглаж отива под ягодите.
Ама задната вече е мистерия.

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Вто 12 юни 2007 22:30

Ами едва ли е мистерия.ако малоумника е оставил много хлабав задния лагер???а познайте какво става!..теоретизирам......нека провери хлабината на задния лагер...Бая опасно е !......много невралгично място са тези зани лагери ..бая изписахме за тях , а един колега има абсолютно професионален постинг по въпроса..изчетох го с душевен оргазъм!!!!

Потребителски аватар
tatenceto
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Задно колело изнесено нвън след смяна на лагер...

Мнениеот tatenceto » Вто 12 юни 2007 22:47

eckopratt написа:Наложи се да сменя заден ляв и преден десен лагер. След смяната ми се стори, че предното колело на което е сменен лагера е навътре, така се и оказа. Заведох голфето на реглаж на предеден мост. До тук добре макар че след смяна на лагер маисторчето ми каза че не се налагало реглаж. След известно време обаче виждам, че задното колело на което е сменен лагера е по-навън от другото с около 2см. Прегледах темите за заден мост и доколкото разбрах няма какво да се регулира. Какво може да се е объркало при смяна на лагера че да излезе задната гума?
добре де момчетата с реглажа защо не са остановили разликата в задния мост.но ако се е получило след това проверка му е майката на луфта от-зад.

Потребителски аватар
eckopratt
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот eckopratt » Сря 13 юни 2007 0:07

Луфт няма! Има една малка подробност. Гумата, която излиза е различна от другите 3, в смисъл такъв, че размера е еднакъв марка всичко с единствената разлика- 3те са H82, а задната лява която излиза по-настрани е V82. Но не мисля че е от значение щом всичко друго е 1:1. Так асе получи понеже се батисаха гумите в дупка... а нямаха същите, Става дума за Continental Premium contact. Ta да си дойдем на думата какво може да се е объркало при монтажа или новия лагер да е по-широк от другия... от какво може да получи това изнасяне навън

Потребителски аватар
Теодор
Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
Двигател:

Мнениеот Теодор » Сря 13 юни 2007 5:04

Реално няма как да стане освен да ти мръдне целия мост :twisted:
Само от гумата те лъже нещо, ти как ги установи тези 2см :?

Потребителски аватар
eckopratt
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот eckopratt » Сря 13 юни 2007 5:25

Теодор написа:Реално няма как да стане освен да ти мръдне целия мост :twisted:
Само от гумата те лъже нещо, ти как ги установи тези 2см :?

C Линийка :) Ш прегледам моста. Преди да се смени лагера си беше ОК. Нито е имало удар нито нищо мноо страно.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”