Задно колело изнесено нвън след смяна на лагер...
- eckopratt
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Задно колело изнесено нвън след смяна на лагер...
Наложи се да сменя заден ляв и преден десен лагер. След смяната ми се стори, че предното колело на което е сменен лагера е навътре, така се и оказа. Заведох голфето на реглаж на предеден мост. До тук добре макар че след смяна на лагер маисторчето ми каза че не се налагало реглаж. След известно време обаче виждам, че задното колело на което е сменен лагера е по-навън от другото с около 2см. Прегледах темите за заден мост и доколкото разбрах няма какво да се регулира. Какво може да се е объркало при смяна на лагера че да излезе задната гума?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Как предното колело е било навътре?Искаш да кажеш цялата главина е била навътре (спрямо остта) или само гумата е стояла така \ или така /? Те предните лагери се набиват с преса и малко ме съмнява да е било навътре от остта.
Задните лагери са 2 и се пристягат и регулират с гайката на остта.Щом е навътре колелото,вдигни на крик и пробвай да ръпнеш гумата леко към теб и после навътре.Не би трябвало да има луфт.
Темата ми е интересна,очаквам развитие.
Задните лагери са 2 и се пристягат и регулират с гайката на остта.Щом е навътре колелото,вдигни на крик и пробвай да ръпнеш гумата леко към теб и после навътре.Не би трябвало да има луфт.
Темата ми е интересна,очаквам развитие.
- joker
- Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
- Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF
Ами едва ли е мистерия.ако малоумника е оставил много хлабав задния лагер???а познайте какво става!..теоретизирам......нека провери хлабината на задния лагер...Бая опасно е !......много невралгично място са тези зани лагери ..бая изписахме за тях , а един колега има абсолютно професионален постинг по въпроса..изчетох го с душевен оргазъм!!!!
- tatenceto
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Задно колело изнесено нвън след смяна на лагер...
добре де момчетата с реглажа защо не са остановили разликата в задния мост.но ако се е получило след това проверка му е майката на луфта от-зад.eckopratt написа:Наложи се да сменя заден ляв и преден десен лагер. След смяната ми се стори, че предното колело на което е сменен лагера е навътре, така се и оказа. Заведох голфето на реглаж на предеден мост. До тук добре макар че след смяна на лагер маисторчето ми каза че не се налагало реглаж. След известно време обаче виждам, че задното колело на което е сменен лагера е по-навън от другото с около 2см. Прегледах темите за заден мост и доколкото разбрах няма какво да се регулира. Какво може да се е объркало при смяна на лагера че да излезе задната гума?
- eckopratt
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Луфт няма! Има една малка подробност. Гумата, която излиза е различна от другите 3, в смисъл такъв, че размера е еднакъв марка всичко с единствената разлика- 3те са H82, а задната лява която излиза по-настрани е V82. Но не мисля че е от значение щом всичко друго е 1:1. Так асе получи понеже се батисаха гумите в дупка... а нямаха същите, Става дума за Continental Premium contact. Ta да си дойдем на думата какво може да се е объркало при монтажа или новия лагер да е по-широк от другия... от какво може да получи това изнасяне навън
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”