Компресор за климатик на Голф III

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
blichev
Автомобил:
Двигател:

Компресор за климатик на Голф III

Мнениеот blichev » Нед 24 юни 2007 22:48

Здравейте,
преди месец си взех Голф-че - това от аватара. От автокъщата ми казаха, че компресора на климатика го няма и ако искам клима ще трябва да си намеря компресор. Аз така и не държах на тази екстра при покупката, но ми е любопитно за какви пари може да се намери един такъв компресор и колко приблизително би ми излезло с монтажа. :roll: 8)

pinokio
Автомобил:
Двигател:

Re: Компресор за климатик на Голф III

Мнениеот pinokio » Пон 25 юни 2007 10:25

blichev написа:Здравейте,
преди месец си взех Голф-че - това от аватара. От автокъщата ми казаха, че компресора на климатика го няма и ако искам клима ще трябва да си намеря компресор. Аз така и не държах на тази екстра при покупката, но ми е любопитно за какви пари може да се намери един такъв компресор и колко приблизително би ми излезло с монтажа. :roll: 8)

за колко пари купи голфчето :)

pinokio
Автомобил:
Двигател:

Re: Компресор за климатик на Голф III

Мнениеот pinokio » Пон 25 юни 2007 10:25

blichev написа:Здравейте,

за колко пари купи голфчето :)

Потребителски аватар
blichev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот blichev » Пон 25 юни 2007 11:13

4600 лв. много запазен, ел. стъкла отпред, централно с комфорт модул, сиво-бели километражи, рекаро салон, Movie вариант.

а ти?

P.S. Автокъщата беше точно до VW Center на околовръстното и го закарахме там за тест...казаха ми, че двигателя е отличен, тампони на окачването само били за смяна и вече съм ги сменил :) Малко само ме усъмниха там, понеже на приемчика му звъннаха от автокъщата за да се уредим да минем и после резултата от теста само на уста ми го каза и написа на листче какво е за смяна...иначе си цаках 60 кинти там. Но засега няма от какво да се оплача :lol:

Последна промяна от blichev на Пон 25 юни 2007 12:12, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
dxd
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dxd » Пон 25 юни 2007 11:32

Ако е 97г трябва да е с аербеци и овалните мигачи-май бая са го подмладили,няма халогени,климатика е допълнително слаган и му няма компресора,а кой знае и какво още,няма ел.огледала и задни ел.стъкла,нито лети джанти и този палав мотор АЕЕ-мисля,че доста са те обрулили :shock А да и волана ти е сменян не е оригиналния,фаровете трябва да са дву,а не едносекционни и тн.т :wink:

П.п компресора втора ръка е около 150-макс 200лв/но ако е 200 трябва да е обслужен готов за монтаж/ :wink:

Ето ти един събрат открий разликите :arrow: http://forum.vwclub.bg/viewtopic.php?t=50361

Потребителски аватар
blichev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот blichev » Пон 25 юни 2007 11:46

dxd написа:Ако е 97г трябва да е с аербеци и овалните мигачи-май бая са го подмладили,няма халогени,климатика е допълнително слаган и му няма компресора,а кой знае и какво още,няма ел.огледала и задни ел.стъкла,нито лети джанти и този палав мотор АЕЕ-мисля,че доста са те обрулили :shock А да и волана ти е сменян не е оригиналния,фаровете трябва да са дву,а не едносекционни и тн.т :wink:

Ако съдя по този сайт: http://www.autoweek.nl/carbasedata.php?cache=no&vpos=&id=12243&cache=no аербеците са си екстра за модела дори и през 97г., мигачите отстрани са овални, номера на рамата като го разкодирам ми дава 97г. :wink: доста трябва да са си поиграли май....а климатика как разбра, че е допълнително слаган :roll: волана наистина не съм го виждал на никой друг голф, освен на една от снимките на горния линк :)
А за събрата - и той няма ел. огледала, със същия палавник е :wink: 2-врат, каран е и тук и 1000 кинта повече му иска, така че за мене е добра цената която съм платил 8) Иначе лови окото този събрат :lol:

Потребителски аватар
dxd
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dxd » Пон 25 юни 2007 12:24

blichev написа:
dxd написа:Ако е 97г трябва да е с аербеци и овалните мигачи-май бая са го подмладили,няма халогени,климатика е допълнително слаган и му няма компресора,а кой знае и какво още,няма ел.огледала и задни ел.стъкла,нито лети джанти и този палав мотор АЕЕ-мисля,че доста са те обрулили :shock А да и волана ти е сменян не е оригиналния,фаровете трябва да са дву,а не едносекционни и тн.т :wink:

Ако съдя по този сайт: http://www.autoweek.nl/carbasedata.php?cache=no&vpos=&id=12243&cache=no аербеците са си екстра за модела дори и през 97г., мигачите отстрани са овални, номера на рамата като го разкодирам ми дава 97г. :wink: доста трябва да са си поиграли май....а климатика как разбра, че е допълнително слаган :roll: волана наистина не съм го виждал на никой друг голф, освен на една от снимките на горния линк :)
А за събрата - и той няма ел. огледала, със същия палавник е :wink: 2-врат, каран е и тук и 1000 кинта повече му иска, така че за мене е добра цената която съм платил 8)

:oops: Климата оригиналната е със други копчета,а не е със Норм. и Макс.-по това познах и мойта е Италианка със такава клима :wink:
Според мен с този двигател цената трябваше да е 4000лв макс и то обслужена,но това си е мое мнение :wink:

Последна промяна от dxd на Пон 25 юни 2007 13:44, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
blichev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот blichev » Пон 25 юни 2007 12:44

dxd написа:
blichev написа:

А за събрата - и той няма ел. огледала, със същия палавник е :wink: 2-врат, каран е и тук и 1000 кинта повече му иска, така че за мене е добра цената която съм платил 8)

След 94г. второто шестмесечие влизат серийно на всички голфети :wink:Ама този събрат е със доста сменени неща само съединитела е 300лв,дросел 200лв,амортесьори 200лв,гуми и джанти 500-600лв и др. екстри има и коментар и прочие :wink: -единствено,че е двувратка,но зависи от клиента-аз съм фен на двувратките :wink:
Просто споделям не се заяждам :arrow:
Климата оригиналната е със други копчета,а не е със Норм. и Макс.-по това познах и мойта е Италианка със такава клима :wink:
Според мен с този двигател цената трябваше да е 4000лв макс и то обслужена,но това си е мое мнение :wink:

Да сега си погледнах документите на климатика - дори такива са ми дали и изглежда наистина не е заводско. Просто съм виждал доста Голф-ове на снимки с тези копчета за клима и бях останал с убеждение, че е заводски вариант. А какво искаш да кажеш с това, че след 94 серийно всички са с аербаг - че са му ги махали на моя???? :roll: :roll: :roll:

P.S. много хора разправят, че там по пловдив цените са винаги по-ниски, така че може и тук да се разминаваме с представите :lol:

andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Пон 25 юни 2007 13:36

За възд.възглавници не се тревожи - някои просто си нямат стандартно.На Г3 е било екстра.

Потребителски аватар
slav
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот slav » Пон 25 юни 2007 14:55

По-скоро по тази снимка се познава че климата не е оригинална по врътката където се вижда че тя може да се върти и след нулата наляво. Тези с оригиналните климатици не могат да правят това. А иначе аз съм виждал оригинален климатик на който копчетата имат NORM и MAX.

Потребителски аватар
blichev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот blichev » Пон 25 юни 2007 18:34

slav написа:По-скоро по тази снимка се познава че климата не е оригинална по врътката където се вижда че тя може да се върти и след нулата наляво. Тези с оригиналните климатици не могат да правят това. А иначе аз съм виждал оригинален климатик на който копчетата имат NORM и MAX.

Врътката не мърда по-наляво колега :wink: иначе наистина може и допълнително да е монтиран, имам едни документи за самия климатик от Diavia Airconditioners нещо си... :)

Потребителски аватар
Dorian
Автомобил: Golf 4 TDI
Двигател: AHF

Мнениеот Dorian » Пон 25 юни 2007 20:40

Най-вероятната причина голфа ти да няма еърбеци е че е имал някакъв удър,при което са се отворили и двата и после за най-евтино сати сложили волан без еърбег и са сменили вратичката на жабката. Кофти работа но това е масово явление на блъсканите коли, огледаи си фаровете и със сигурност поне единият от двата няма да е хела,още едно доазателство че е имала някакво произшествие. :idea:

Потребителски аватар
blichev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот blichev » Пон 25 юни 2007 20:56

Dorian написа:Най-вероятната причина голфа ти да няма еърбеци е че е имал някакъв удър,при което са се отворили и двата и после за най-евтино сати сложили волан без еърбег и са сменили вратичката на жабката. Кофти работа но това е масово явление на блъсканите коли, огледаи си фаровете и със сигурност поне единият от двата няма да е хела,още едно доазателство че е имала някакво произшествие. :idea:

Във VW Centrum като го гледаха ми казаха, че няма видими следи от удар. Пък и еърбеците са екстра. :wink: та се надявам да не е препатило толкова милото :roll:

Потребителски аватар
Dorian
Автомобил: Golf 4 TDI
Двигател: AHF

Мнениеот Dorian » Пон 25 юни 2007 21:02

След 94-95г. всички коли мисля са задължително с еърбеци маи са задължени даги слагат или така бях чел накаде :wink:
Иначе и дори и дае удрян преди,важното е сега датие здрав във ръцете и дане създава главоболия :lol: :lol:

Потребителски аватар
Kalinn
Автомобил: Golf IV TDI GTI - 2002
Двигател: ARL

Мнениеот Kalinn » Вто 26 юни 2007 14:35

Аз искам да попитам мога ли да сложа клима на моя голф?
Голфа е 1.9Д

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”