преди месец си взех Голф-че - това от аватара. От автокъщата ми казаха, че компресора на климатика го няма и ако искам клима ще трябва да си намеря компресор. Аз така и не държах на тази екстра при покупката, но ми е любопитно за какви пари може да се намери един такъв компресор и колко приблизително би ми излезло с монтажа.
Компресор за климатик на Голф III
- blichev
- Автомобил:
- Двигател:
Компресор за климатик на Голф III
Здравейте,
преди месец си взех Голф-че - това от аватара. От автокъщата ми казаха, че компресора на климатика го няма и ако искам клима ще трябва да си намеря компресор. Аз така и не държах на тази екстра при покупката, но ми е любопитно за какви пари може да се намери един такъв компресор и колко приблизително би ми излезло с монтажа.

-
pinokio
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Компресор за климатик на Голф III
blichev написа:Здравейте,
преди месец си взех Голф-че - това от аватара. От автокъщата ми казаха, че компресора на климатика го няма и ако искам клима ще трябва да си намеря компресор. Аз така и не държах на тази екстра при покупката, но ми е любопитно за какви пари може да се намери един такъв компресор и колко приблизително би ми излезло с монтажа.![]()
за колко пари купи голфчето
-
pinokio
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Компресор за климатик на Голф III
blichev написа:Здравейте,
преди месец си взех Голф-че - това от аватара. От автокъщата ми казаха, че компресора на климатика го няма и ако искам клима ще трябва да си намеря компресор. Аз така и не държах на тази екстра при покупката, но ми е любопитно за какви пари може да се намери един такъв компресор и колко приблизително би ми излезло с монтажа.![]()
за колко пари купи голфчето
- blichev
- Автомобил:
- Двигател:
4600 лв. много запазен, ел. стъкла отпред, централно с комфорт модул, сиво-бели километражи, рекаро салон, Movie вариант.
а ти?
P.S. Автокъщата беше точно до VW Center на околовръстното и го закарахме там за тест...казаха ми, че двигателя е отличен, тампони на окачването само били за смяна и вече съм ги сменил
Малко само ме усъмниха там, понеже на приемчика му звъннаха от автокъщата за да се уредим да минем и после резултата от теста само на уста ми го каза и написа на листче какво е за смяна...иначе си цаках 60 кинти там. Но засега няма от какво да се оплача 
а ти?
P.S. Автокъщата беше точно до VW Center на околовръстното и го закарахме там за тест...казаха ми, че двигателя е отличен, тампони на окачването само били за смяна и вече съм ги сменил
Последна промяна от blichev на Пон 25 юни 2007 12:12, променено общо 1 път.
Ако е 97г трябва да е с аербеци и овалните мигачи-май бая са го подмладили,няма халогени,климатика е допълнително слаган и му няма компресора,а кой знае и какво още,няма ел.огледала и задни ел.стъкла,нито лети джанти и този палав мотор АЕЕ-мисля,че доста са те обрулили
А да и волана ти е сменян не е оригиналния,фаровете трябва да са дву,а не едносекционни и тн.т
П.п компресора втора ръка е около 150-макс 200лв/но ако е 200 трябва да е обслужен готов за монтаж/
Ето ти един събрат открий разликите
http://forum.vwclub.bg/viewtopic.php?t=50361
П.п компресора втора ръка е около 150-макс 200лв/но ако е 200 трябва да е обслужен готов за монтаж/
Ето ти един събрат открий разликите
- blichev
- Автомобил:
- Двигател:
dxd написа:Ако е 97г трябва да е с аербеци и овалните мигачи-май бая са го подмладили,няма халогени,климатика е допълнително слаган и му няма компресора,а кой знае и какво още,няма ел.огледала и задни ел.стъкла,нито лети джанти и този палав мотор АЕЕ-мисля,че доста са те обрулилиА да и волана ти е сменян не е оригиналния,фаровете трябва да са дву,а не едносекционни и тн.т
![]()
Ако съдя по този сайт: http://www.autoweek.nl/carbasedata.php?cache=no&vpos=&id=12243&cache=no аербеците са си екстра за модела дори и през 97г., мигачите отстрани са овални, номера на рамата като го разкодирам ми дава 97г.
А за събрата - и той няма ел. огледала, със същия палавник е
blichev написа:dxd написа:Ако е 97г трябва да е с аербеци и овалните мигачи-май бая са го подмладили,няма халогени,климатика е допълнително слаган и му няма компресора,а кой знае и какво още,няма ел.огледала и задни ел.стъкла,нито лети джанти и този палав мотор АЕЕ-мисля,че доста са те обрулилиА да и волана ти е сменян не е оригиналния,фаровете трябва да са дву,а не едносекционни и тн.т
![]()
Ако съдя по този сайт: http://www.autoweek.nl/carbasedata.php?cache=no&vpos=&id=12243&cache=no аербеците са си екстра за модела дори и през 97г., мигачите отстрани са овални, номера на рамата като го разкодирам ми дава 97г.доста трябва да са си поиграли май....а климатика как разбра, че е допълнително слаган
волана наистина не съм го виждал на никой друг голф, освен на една от снимките на горния линк
![]()
А за събрата - и той няма ел. огледала, със същия палавник е2-врат, каран е и тук и 1000 кинта повече му иска, така че за мене е добра цената която съм платил
Според мен с този двигател цената трябваше да е 4000лв макс и то обслужена,но това си е мое мнение
Последна промяна от dxd на Пон 25 юни 2007 13:44, променено общо 1 път.
- blichev
- Автомобил:
- Двигател:
dxd написа:blichev написа:dxd написа:Ако е 97г трябва да е с аербеци и овалните мигачи-май бая са го подмладили,няма халогени,климатика е допълнително слаган и му няма компресора,а кой знае и какво още,няма ел.огледала и задни ел.стъкла,нито лети джанти и този палав мотор АЕЕ-мисля,че доста са те обрулилиА да и волана ти е сменян не е оригиналния,фаровете трябва да са дву,а не едносекционни и тн.т
![]()
Ако съдя по този сайт: http://www.autoweek.nl/carbasedata.php?cache=no&vpos=&id=12243&cache=no аербеците са си екстра за модела дори и през 97г., мигачите отстрани са овални, номера на рамата като го разкодирам ми дава 97г.доста трябва да са си поиграли май....а климатика как разбра, че е допълнително слаган
волана наистина не съм го виждал на никой друг голф, освен на една от снимките на горния линк
![]()
А за събрата - и той няма ел. огледала, със същия палавник е2-врат, каран е и тук и 1000 кинта повече му иска, така че за мене е добра цената която съм платил
След 94г. второто шестмесечие влизат серийно на всички голфетиАма този събрат е със доста сменени неща само съединитела е 300лв,дросел 200лв,амортесьори 200лв,гуми и джанти 500-600лв и др. екстри има и коментар и прочие
-единствено,че е двувратка,но зависи от клиента-аз съм фен на двувратките
![]()
Просто споделям не се заяждам
Климата оригиналната е със други копчета,а не е със Норм. и Макс.-по това познах и мойта е Италианка със такава клима![]()
Според мен с този двигател цената трябваше да е 4000лв макс и то обслужена,но това си е мое мнение
Да сега си погледнах документите на климатика - дори такива са ми дали и изглежда наистина не е заводско. Просто съм виждал доста Голф-ове на снимки с тези копчета за клима и бях останал с убеждение, че е заводски вариант. А какво искаш да кажеш с това, че след 94 серийно всички са с аербаг - че са му ги махали на моя????
P.S. много хора разправят, че там по пловдив цените са винаги по-ниски, така че може и тук да се разминаваме с представите
- blichev
- Автомобил:
- Двигател:
slav написа:По-скоро по тази снимка се познава че климата не е оригинална по врътката където се вижда че тя може да се върти и след нулата наляво. Тези с оригиналните климатици не могат да правят това. А иначе аз съм виждал оригинален климатик на който копчетата имат NORM и MAX.
Врътката не мърда по-наляво колега
- Dorian
- Автомобил: Golf 4 TDI
- Двигател: AHF
Най-вероятната причина голфа ти да няма еърбеци е че е имал някакъв удър,при което са се отворили и двата и после за най-евтино сати сложили волан без еърбег и са сменили вратичката на жабката. Кофти работа но това е масово явление на блъсканите коли, огледаи си фаровете и със сигурност поне единият от двата няма да е хела,още едно доазателство че е имала някакво произшествие. 
- blichev
- Автомобил:
- Двигател:
Dorian написа:Най-вероятната причина голфа ти да няма еърбеци е че е имал някакъв удър,при което са се отворили и двата и после за най-евтино сати сложили волан без еърбег и са сменили вратичката на жабката. Кофти работа но това е масово явление на блъсканите коли, огледаи си фаровете и със сигурност поне единият от двата няма да е хела,още едно доазателство че е имала някакво произшествие.
Във VW Centrum като го гледаха ми казаха, че няма видими следи от удар. Пък и еърбеците са екстра.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”