Климатроника ли е виновен?
- moerte
- Автомобил:
- Двигател:
Климатроника ли е виновен?
Здравейте форумци! Имам въпрос и моля за вашите отговори. Карам Г3,АБУ1,6ми 1994г. Колата е от Италия с работещ климатроник, според мен отпосле слаган. Та карам си колцата извънградско в най-големите жеги и се кефя на климатроника, когато забелязах, че като увелича скороста над 100 и двигателя започва да вдига градуси над 90 според показанията на таблото. Изключих климатроника и всичко се нормализира т.е. стрелката закова на 90 и не мърда. За евентуална информация ще допълня че м. Март ми хвърли масло в охл. с-ма. Уж го изчистихме, но понякога вадя мизерии от разширителния съд. Сменял съм термостат и термодатчик. Ако някой е имал или чувал за подобен проблем моля да драсне!
- Mega
- Автомобил: VW Bora 1.8 - 4Motion
- Двигател: AGN - 125
- Контакти:
Re ...
Аз съм с такъв Diavia и нямам проблеми. При мен оригиналният вентилатор на радиатора е сменен с много по-мощен! Провери дали ти работят и 2-те степени на вентилатора. При включен климатик трябва да работи постоянно!
- kokovanev
- Автомобил:
- Двигател:
Уместен въпрос... Другото - "сток" или не, за климатика/троника трябва да имаш още един термодатчик, който да го изключва точно в такава ситуация като твоята... Перката трябва да тръгва на 1-ва степен заедно с компресора, като градско, в жегата, моята бързичко пуска и 2-рата... При добавен по-късно климатик/троник /какъвто е и моя - Диавиа/ често радиатора и перката остават оригиналните - съответно всичко по охлаждането /пък и по монтажа на климата/ трябва да е перфектно, за да няма после "олеле"...
- Mega
- Автомобил: VW Bora 1.8 - 4Motion
- Двигател: AGN - 125
- Контакти:
Не точно ...
ICE написа:Когато си с клима, трябва да имаш две перки, едната е вързана с мотора. Връзката м/у перките е един много тънък ремък.
Провери да не ти приплъзва!
Успех!
Това не е задължително колега. Аз съм с климатроник и имам само една перка, но много по мощен вентилатор. И климата си работи на пушка!

-
- Автомобил:
- Двигател:
batslav написа:С климатроник съм и когато работи а той по принцип е направен да работи постоянно освен ако не го спреш не би трябва да ти загрява.Моят след като го изключа веднага ми вдига градосите.
Виж си дали ти работи датчика за първа степен на перката.Как така ще ти вдига градусите?Стрелката трябва да е посредата,с отклонение 1 мм вдясно/вляво.Ако темп. на климатроник ти е по-ниска от средата - бягай да сменяш термостат.
- naneK
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Не точно ...
Сефте чувам клима с 1 перкаMega написа:ICE написа:Когато си с клима, трябва да имаш две перки, едната е вързана с мотора. Връзката м/у перките е един много тънък ремък.
Провери да не ти приплъзва!
Успех!
Това не е задължително колега. Аз съм с климатроник и имам само една перка, но много по мощен вентилатор. И климата си работи на пушка!

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”