Климатроника ли е виновен?

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
moerte
Автомобил:
Двигател:

Климатроника ли е виновен?

Мнениеот moerte » Сря 11 юли 2007 17:56

Здравейте форумци! Имам въпрос и моля за вашите отговори. Карам Г3,АБУ1,6ми 1994г. Колата е от Италия с работещ климатроник, според мен отпосле слаган. Та карам си колцата извънградско в най-големите жеги и се кефя на климатроника, когато забелязах, че като увелича скороста над 100 и двигателя започва да вдига градуси над 90 според показанията на таблото. Изключих климатроника и всичко се нормализира т.е. стрелката закова на 90 и не мърда. За евентуална информация ще допълня че м. Март ми хвърли масло в охл. с-ма. Уж го изчистихме, но понякога вадя мизерии от разширителния съд. Сменял съм термостат и термодатчик. Ако някой е имал или чувал за подобен проблем моля да драсне!

Потребителски аватар
G3
Автомобил: Vw Sharan 7M
Двигател: 2.8 v6 204ps 4motion Ha METAH

Мнениеот G3 » Сря 11 юли 2007 18:03

ми има натоварване на двигателя кагато е пуснат климатроника и след 100 и по принцип високитре скорости има мн по голямо съпротивление на колата с въздуха , мисля че е нормално да качи некой градус

andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Сря 11 юли 2007 19:54

Ор'гинално без клима Г3 има 1 перка и по-малък радиатор,със клима - 2 перки и по-голям радиатор.Отговори си сам защо кое,как :lol: .

Потребителски аватар
golfarata
"Селски тунинг"
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот golfarata » Сря 11 юли 2007 21:01

май не колега масло + вода в казана = боза = гарнитурка малко ама от март месец досега..........требваше да е умрела вече. ама дано не е това..........

Потребителски аватар
Mega
Автомобил: VW Bora 1.8 - 4Motion
Двигател: AGN - 125
Контакти:

Re ...

Мнениеот Mega » Сря 11 юли 2007 22:46

Аз съм с такъв Diavia и нямам проблеми. При мен оригиналният вентилатор на радиатора е сменен с много по-мощен! Провери дали ти работят и 2-те степени на вентилатора. При включен климатик трябва да работи постоянно!

Потребителски аватар
K22
Автомобил: НИСАН Х ТРЕЙЛ
Двигател: 2200 Д 2005

Мнениеот K22 » Чет 12 юли 2007 7:17

а откри ли откъде ти е преминало маслото в охладителната система?

Потребителски аватар
kokovanev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kokovanev » Чет 12 юли 2007 7:34

Уместен въпрос... Другото - "сток" или не, за климатика/троника трябва да имаш още един термодатчик, който да го изключва точно в такава ситуация като твоята... Перката трябва да тръгва на 1-ва степен заедно с компресора, като градско, в жегата, моята бързичко пуска и 2-рата... При добавен по-късно климатик/троник /какъвто е и моя - Диавиа/ често радиатора и перката остават оригиналните - съответно всичко по охлаждането /пък и по монтажа на климата/ трябва да е перфектно, за да няма после "олеле"...

Потребителски аватар
moerte
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот moerte » Чет 12 юли 2007 8:51

Това за маслото в охл. с-ма го оправихме още тогава. Шлайф на глава и т. н. От тогава да чукна на дърво нямам проблеми пък и повече от редовно я преслушвам. Нали съм с АБУ много внимавам. Наскоро ходих при един техник по климатиците та той нищо нередно не забеляза.

Потребителски аватар
ICE
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ICE » Чет 12 юли 2007 12:46

Когато си с клима, трябва да имаш две перки, едната е вързана с мотора. Връзката м/у перките е един много тънък ремък.
:idea: Провери да не ти приплъзва!
Успех!

Потребителски аватар
Mega
Автомобил: VW Bora 1.8 - 4Motion
Двигател: AGN - 125
Контакти:

Не точно ...

Мнениеот Mega » Чет 12 юли 2007 23:15

ICE написа:Когато си с клима, трябва да имаш две перки, едната е вързана с мотора. Връзката м/у перките е един много тънък ремък.
Успех!

Това не е задължително колега. Аз съм с климатроник и имам само една перка, но много по мощен вентилатор. И климата си работи на пушка!

:idea:

Потребителски аватар
Blue
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Blue » Пет 13 юли 2007 15:32

Според мен е нормално да вдигне малко градусите...При мен с оригинален климатик в големите жеги и като е понастъпана леко качва...Знам ли :?:

Потребителски аватар
batslav
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот batslav » Пет 13 юли 2007 18:54

С климатроник съм и когато работи а той по принцип е направен да работи постоянно освен ако не го спреш не би трябва да ти загрява.Моят след като го изключа веднага ми вдига градосите.

andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Пет 13 юли 2007 19:02

batslav написа:С климатроник съм и когато работи а той по принцип е направен да работи постоянно освен ако не го спреш не би трябва да ти загрява.Моят след като го изключа веднага ми вдига градосите.

Виж си дали ти работи датчика за първа степен на перката.Как така ще ти вдига градусите?Стрелката трябва да е посредата,с отклонение 1 мм вдясно/вляво.Ако темп. на климатроник ти е по-ниска от средата - бягай да сменяш термостат.

Потребителски аватар
naneK
Автомобил:
Двигател:

Re: Не точно ...

Мнениеот naneK » Съб 14 юли 2007 2:15

Mega написа:
ICE написа:Когато си с клима, трябва да имаш две перки, едната е вързана с мотора. Връзката м/у перките е един много тънък ремък.
Успех!

Това не е задължително колега. Аз съм с климатроник и имам само една перка, но много по мощен вентилатор. И климата си работи на пушка!

:idea:
Сефте чувам клима с 1 перка :) Заводско ли е така?

Потребителски аватар
GodLike
Автомобил: VW Touran
Двигател: CRKB 7DSG Highline
Контакти:

Мнениеот GodLike » Съб 14 юли 2007 7:46

Ако не е на AUTO грее! Примерно да съм го оставин на 20градуса и да ми духа на сръклото. Не знам защо е така, но и на друга тройка съм го виждал.
Карай винаги на AUTO и виж дали ще има резултат :wink:

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”