пластинки на накладките....снимка?
- dj_nako
- Автомобил: Golf 5 tsi
- Двигател: BMY 2007
пластинки на накладките....снимка?
значи колата е голф 3 АБД.имам проблем с накладките.получава се някакво гадно дрънкане от накладките.причината е счупени пластики които ограничават празния ход на накладките.въпроса ми е може ли някой да ми даде снимка на точното поставяне на тези пластинки,защото преди малко уж ги смених но не знам дали съм ги поставил правилно и дали няма да паднат от вибрациите.трябва ми снимка на която се вийда от коя страна са чопчета които държат пластинката към главината.
- CRX Racing
- Автомобил:
- Двигател:
- dj_nako
- Автомобил: Golf 5 tsi
- Двигател: BMY 2007
ceci4 написа:![]()
надявам се, че ти става ясно
пластинката е заклещена между накладките и шенкела, а "палчето" трябва да е опряло в слирачния апарат.
палчето на горната пластинка е надолу, а на долната - на горе
много ти благодаря.точно за тия пластинки говорех.поставил съм ги така че чопчето което е надоло е зад корпуса който закрива накладките.а не под него,но тва не е проблем и не дрънкат сега накладките
- CRX Racing
- Автомобил:
- Двигател:
- Me4ev_77
- Автомобил: Audi A4
- Двигател: AWT 2001
Re: пластинки на накладките....снимка?
dj_nako написа:значи колата е голф 3 АБД.имам проблем с накладките.получава се някакво гадно дрънкане от накладките.причината е счупени пластики които ограничават празния ход на накладките.въпроса ми е може ли някой да ми даде снимка на точното поставяне на тези пластинки,защото преди малко уж ги смених но не знам дали съм ги поставил правилно и дали няма да паднат от вибрациите.трябва ми снимка на която се вийда от коя страна са чопчета които държат пластинката към главината.
Значи колега аз карам също ABD,от известно време чувах разни странни шумове при спиране - без вибрации просто като спирах се чуваше едно гадно свистене или стържене.Отивам при мой майстор ,обяснявам му - отваряме спирачните апарати оглеждаме ги и майстора вика - това не може да е така.Значи свободният ход на накладките е много малък и задържаха спирачките.Гледаме половин час разглобяваме и накрая какво се оказа - като са сменяли накладките са обърнали тези пластинки наобратно.Обърнахме местата им и всичко е шест вече.Незнам при тебе да не е същия проблем - неправилно сложене пластинки.
Помощ!Карам Golf-3,92г. При мен се появи подобен проблем с тази разлика, че карам отскоро и нищо не разбирам от устройството на автомобила. При спиране се чува страшно свистене, а като карам по неравности отпред в дясно се чува много досадно дрънчене. Естесвено закарах колата до най - близкия майстор.Обяснявам, че клопа отпред в дясно. Свали гумата, накладките, нещо чука, клопа и ми казва, че ако не е повредата в болта на накладките, то тогава щял да ми гледа амортесьора. Колата продължава да клопа, а и не знам това опасно ли е?
- vw_golf_2_Memphis
- Автомобил:
- Двигател:
...
Последна промяна от vw_golf_2_Memphis на Нед 23 яну 2011 13:09, променено общо 1 път.
- zdr_spasov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
barbi написа:Карах я на майстор. Смени ми пластините , но пак чука. .Поръча ми да търся пълен ремонтен комплект. Някой има ли представа какво точно включва и каква му е цената?
Като за начало си смени майстора.
След това огъни и четирите пластини така, че да имат форма на фигурна скоба "{". Идеята е пластината да компенсира луфта между накладката и спирачния апарат като притиска накладката към "ушите" на апарата.
- NovobranecGT
- Автомобил:
- Двигател:
vw_golf_2_Memphis написа:ако са изпаднали пластинките не е опасно
свистенето може да е от скапани накладки
На мен преди няколко години ми беше изпаднала пластинката и ме домързя да я сложа веднага в резултат на това металния ръб на накладката триеше в неработната част на диска и си направи улей

- CRX Racing
- Автомобил:
- Двигател:
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”