пластинки на накладките....снимка?

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
dj_nako
Автомобил: Golf 5 tsi
Двигател: BMY 2007

пластинки на накладките....снимка?

Мнениеот dj_nako » Чет 26 юли 2007 21:38

значи колата е голф 3 АБД.имам проблем с накладките.получава се някакво гадно дрънкане от накладките.причината е счупени пластики които ограничават празния ход на накладките.въпроса ми е може ли някой да ми даде снимка на точното поставяне на тези пластинки,защото преди малко уж ги смених но не знам дали съм ги поставил правилно и дали няма да паднат от вибрациите.трябва ми снимка на която се вийда от коя страна са чопчета които държат пластинката към главината.

Потребителски аватар
CRX Racing
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот CRX Racing » Чет 26 юли 2007 22:20

E що не погледна старите как са били :roll:

Потребителски аватар
ceci4
Автомобил: VW Golf V TDI 16V
Двигател: BKD 2004

Мнениеот ceci4 » Чет 26 юли 2007 22:20

Изображение Изображение

надявам се, че ти става ясно
пластинката е заклещена между накладките и шенкела, а "палчето" трябва да е опряло в слирачния апарат.

палчето на горната пластинка е надолу, а на долната - на горе

Потребителски аватар
Yonata
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Yonata » Чет 26 юли 2007 23:26

За Голф 3, има и вариант с пружинки.
Важно да има пластини или пружини.

Потребителски аватар
dj_nako
Автомобил: Golf 5 tsi
Двигател: BMY 2007

Мнениеот dj_nako » Пет 27 юли 2007 0:08

ceci4 написа:Изображение Изображение

надявам се, че ти става ясно
пластинката е заклещена между накладките и шенкела, а "палчето" трябва да е опряло в слирачния апарат.

палчето на горната пластинка е надолу, а на долната - на горе

много ти благодаря.точно за тия пластинки говорех.поставил съм ги така че чопчето което е надоло е зад корпуса който закрива накладките.а не под него,но тва не е проблем и не дрънкат сега накладките

Потребителски аватар
Vento
Автомобил: Vento+Golf 2+Golf 3
Двигател: ABS+ABF+ABV

Мнениеот Vento » Пет 27 юли 2007 8:53

Тия пластинки на снимките не са ли предни? :roll: Защото задните при мен са прорязани май в средата... може да има и различни видове де, просто за себе си си изяснявам...

Потребителски аватар
CRX Racing
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот CRX Racing » Пет 27 юли 2007 9:04

Vento написа:Тия пластинки на снимките не са ли предни? :roll: Защото задните при мен са прорязани май в средата... може да има и различни видове де, просто за себе си си изяснявам...

Мойте бяха такива като на снимката, а сега си купих като телчета обли.

Потребителски аватар
Me4ev_77
Автомобил: Audi A4
Двигател: AWT 2001

Re: пластинки на накладките....снимка?

Мнениеот Me4ev_77 » Съб 28 юли 2007 13:42

dj_nako написа:значи колата е голф 3 АБД.имам проблем с накладките.получава се някакво гадно дрънкане от накладките.причината е счупени пластики които ограничават празния ход на накладките.въпроса ми е може ли някой да ми даде снимка на точното поставяне на тези пластинки,защото преди малко уж ги смених но не знам дали съм ги поставил правилно и дали няма да паднат от вибрациите.трябва ми снимка на която се вийда от коя страна са чопчета които държат пластинката към главината.

Значи колега аз карам също ABD,от известно време чувах разни странни шумове при спиране - без вибрации просто като спирах се чуваше едно гадно свистене или стържене.Отивам при мой майстор ,обяснявам му - отваряме спирачните апарати оглеждаме ги и майстора вика - това не може да е така.Значи свободният ход на накладките е много малък и задържаха спирачките.Гледаме половин час разглобяваме и накрая какво се оказа - като са сменяли накладките са обърнали тези пластинки наобратно.Обърнахме местата им и всичко е шест вече.Незнам при тебе да не е същия проблем - неправилно сложене пластинки.

barbi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот barbi » Пон 30 юли 2007 14:05

Помощ!Карам Golf-3,92г. При мен се появи подобен проблем с тази разлика, че карам отскоро и нищо не разбирам от устройството на автомобила. При спиране се чува страшно свистене, а като карам по неравности отпред в дясно се чува много досадно дрънчене. Естесвено закарах колата до най - близкия майстор.Обяснявам, че клопа отпред в дясно. Свали гумата, накладките, нещо чука, клопа и ми казва, че ако не е повредата в болта на накладките, то тогава щял да ми гледа амортесьора. Колата продължава да клопа, а и не знам това опасно ли е?

Потребителски аватар
vw_golf_2_Memphis
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vw_golf_2_Memphis » Пон 30 юли 2007 14:09

...

Последна промяна от vw_golf_2_Memphis на Нед 23 яну 2011 13:09, променено общо 1 път.

barbi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот barbi » Пон 30 юли 2007 14:28

Благодаря за успокоението! Тия дни ще я закарам пак и сега вече след като прочетох за уплътнения, гумени втулки и така нататък ще питам дали евентуално проблема не е там. 8)

barbi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот barbi » Сря 01 авг 2007 8:19

Карах я на майстор. Смени ми пластините , но пак чука. .Поръча ми да търся пълен ремонтен комплект. Някой има ли представа какво точно включва и каква му е цената? :wavecry

Потребителски аватар
zdr_spasov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zdr_spasov » Сря 01 авг 2007 17:56

barbi написа:Карах я на майстор. Смени ми пластините , но пак чука. .Поръча ми да търся пълен ремонтен комплект. Някой има ли представа какво точно включва и каква му е цената? :wavecry

Като за начало си смени майстора.
След това огъни и четирите пластини така, че да имат форма на фигурна скоба "{". Идеята е пластината да компенсира луфта между накладката и спирачния апарат като притиска накладката към "ушите" на апарата.

Потребителски аватар
NovobranecGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот NovobranecGT » Сря 01 авг 2007 22:13

vw_golf_2_Memphis написа:ако са изпаднали пластинките не е опасно
свистенето може да е от скапани накладки :wink:

На мен преди няколко години ми беше изпаднала пластинката и ме домързя да я сложа веднага в резултат на това металния ръб на накладката триеше в неработната част на диска и си направи улей :D После обаче я сложих и всичко заспа :oops:

Потребителски аватар
CRX Racing
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот CRX Racing » Чет 02 авг 2007 13:06

А възможно ли е от пластините да не могат да се връщат хубаво наклаките? Сложих някакви различни от старите и като карам по-бързо чувам свистене, като врътна волана изчезва.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”