Задните спирачни апарати на Голф 3
Задните спирачни апарати на Голф 3
Колата е с дискови спирачки отзад и не искат да връщат като дръпна ръчната. Няколко майстори (мой приятели) казаха че не могат да се оправят.Закарах я на сервиз, оня пич си игра 4 часа и не станаха пак
Ръждясали и клеясали от стоене (колата е седяла 7-8 месеца в Германия).Трябвало нови да купя.Оня ден като ходих да я регистрирвам в КАТ Велико Търново я качих на валовете...дръпнах ръчната и много хубаво си хвана изкарах я от хамбара,но не съм ги връщал там да не кажат нещо че не е изрядна колата и да не ми дадат номера.Викам като изляза от КАТ ще спра да ги върна и си тръгнах към дома. В началото на Арбанаси спрях да опъна жилата да върнат, когато слязох от колата направо пушеха
Обиколих моргите но нямат спирачни апарати.Казаха ми че на VW и Audi-тата били така.Та исках да попитам дали от Голф 2 има някой с дискови спирачки отзад спирачнте апарати ще станат за Голф 3 ? 
- CRX Racing
- Автомобил:
- Двигател:
- T.Spark
- Автомобил:
- Двигател:
Същият проблем имах. Мойта седяла 1 зима в автосалон в немско, ама салона бил в Хоенпайсенберг /Hohenpeisenberg/ (по ниската част на Алпите). Ражда + клеясали задни спирачки. Като опъна ръчната, държи,после на отлепя. Почистих механизма, смазах го, регулирах си жилата /бяха доста натегнати, хващаше яко на 1 зъб и край/.
Сега е пушка. Аз не бих бързал да сменям.
P.S. Това на прима виста. Все пак нямам идея какво е състоянието на тойте. Може да са найстина за смяна.
Поздрави
Сега е пушка. Аз не бих бързал да сменям.
P.S. Това на прима виста. Все пак нямам идея какво е състоянието на тойте. Може да са найстина за смяна.
Поздрави

Сега се чудя кво да прая.Да давам на някой маистор да ми ги прави или да си купя нови.Ами ако нищо не стане от тях а оня ми взема пари пък нищо не е направил ... по добре май нови. И ако някой знае от Голф 2 стават ли на Голф 3.Щото ми продават за 40 лева ама незнам дали ще паснат точно та викам да ви питам Вас като по компетентни 
- buller
- Автомобил: Audi_Q5 FY
- Двигател: DJYA 2020
Правил съм тази процедура на предните спирачни апарати. Задържаха и изядоха буквално дисковете за 2 000 км!!!
При мен нещата бяха много тежки - отвсякъде ръжда и както при теб, цилиндърчетата не връщаха накладките
Решението е едно - сваляне на целите апарати, цялостно разглобяване, подмяна на всичко: уплътненията, водачи и каквото се сетиш там
Сега нещата са наред, с нови дискове и накладки и добре работещи спирачки
При мен нещата бяха много тежки - отвсякъде ръжда и както при теб, цилиндърчетата не връщаха накладките
Решението е едно - сваляне на целите апарати, цялостно разглобяване, подмяна на всичко: уплътненията, водачи и каквото се сетиш там
Сега нещата са наред, с нови дискове и накладки и добре работещи спирачки
- popyi
- Автомобил:
- Двигател:
xP_NiRee написа:Щото ми продават за 40 лева ама незнам дали ще паснат точно та викам да ви питам Вас като по компетентни
какво ти продават за 40лв, само дискове или цял комплект с апаратите супортите и т.н.
-
andro_
- Автомобил:
- Двигател:
Tyan написа:vaskoto1 написа:разглобяват се и се рециклират!
после само от тебе зависи колко ще работят...
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Продават се ремонтни комплекти,правят се,дори и ти ако се напънеш ще си ги оправиш (ако не са ти вързани ръцете).От нови няма смисъл,защото цената е ужаст...Защо ще си взимаш втора ръка,каква е гаранцията че не са по-скапани и от твоите.
- buller
- Автомобил: Audi_Q5 FY
- Двигател: DJYA 2020
andro_ написа:Продават се ремонтни комплекти,правят се,дори и ти ако се напънеш ще си ги оправиш (ако не са ти вързани ръцете).От нови няма смисъл,защото цената е ужаст...Защо ще си взимаш втора ръка,каква е гаранцията че не са по-скапани и от твоите.
Много правилно казано! Поне като направиш нужната профилактика ще си сигурен, че няма да се налага скоро пак да отваряш спирачните апарати
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”