Задните спирачни апарати на Голф 3

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
xP_NiRee
Автомобил:
Двигател:

Задните спирачни апарати на Голф 3

Мнениеот xP_NiRee » Съб 04 авг 2007 14:44

Колата е с дискови спирачки отзад и не искат да връщат като дръпна ръчната. Няколко майстори (мой приятели) казаха че не могат да се оправят.Закарах я на сервиз, оня пич си игра 4 часа и не станаха пак :cry: Ръждясали и клеясали от стоене (колата е седяла 7-8 месеца в Германия).Трябвало нови да купя.Оня ден като ходих да я регистрирвам в КАТ Велико Търново я качих на валовете...дръпнах ръчната и много хубаво си хвана изкарах я от хамбара,но не съм ги връщал там да не кажат нещо че не е изрядна колата и да не ми дадат номера.Викам като изляза от КАТ ще спра да ги върна и си тръгнах към дома. В началото на Арбанаси спрях да опъна жилата да върнат, когато слязох от колата направо пушеха :) Обиколих моргите но нямат спирачни апарати.Казаха ми че на VW и Audi-тата били така.Та исках да попитам дали от Голф 2 има някой с дискови спирачки отзад спирачнте апарати ще станат за Голф 3 ? :roll:

Потребителски аватар
CRX Racing
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот CRX Racing » Съб 04 авг 2007 15:08

1.8 ABS '93 с дискове отзад :shock

Потребителски аватар
xP_NiRee
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот xP_NiRee » Съб 04 авг 2007 15:45

Да 1.8 моно GT пише на лаисните и на задните калници пише Special.На мотора пише ABS и някви числа.И дискови спирачки отзад.Ще го снимам и ще ти покажа :) Колата е с първа регистрация 92-ра година. Твоята не е ли с дискове отзад ?

Потребителски аватар
T.Spark
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот T.Spark » Съб 04 авг 2007 16:38

Същият проблем имах. Мойта седяла 1 зима в автосалон в немско, ама салона бил в Хоенпайсенберг /Hohenpeisenberg/ (по ниската част на Алпите). Ражда + клеясали задни спирачки. Като опъна ръчната, държи,после на отлепя. Почистих механизма, смазах го, регулирах си жилата /бяха доста натегнати, хващаше яко на 1 зъб и край/.
Сега е пушка. Аз не бих бързал да сменям.

P.S. Това на прима виста. Все пак нямам идея какво е състоянието на тойте. Може да са найстина за смяна.
Поздрави :ahoy

Потребителски аватар
vaskoto1
майстор Падна ли ми!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaskoto1 » Съб 04 авг 2007 16:56

разглобяват се и се рециклират!
после само от тебе зависи колко ще работят... :wink:

Потребителски аватар
xP_NiRee
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот xP_NiRee » Нед 05 авг 2007 8:55

Сега се чудя кво да прая.Да давам на някой маистор да ми ги прави или да си купя нови.Ами ако нищо не стане от тях а оня ми взема пари пък нищо не е направил ... по добре май нови. И ако някой знае от Голф 2 стават ли на Голф 3.Щото ми продават за 40 лева ама незнам дали ще паснат точно та викам да ви питам Вас като по компетентни :)

Потребителски аватар
buller
Автомобил: VW Passat B5_5 Exclusive
Двигател: 1_8T AWT

Мнениеот buller » Нед 05 авг 2007 10:00

Правил съм тази процедура на предните спирачни апарати. Задържаха и изядоха буквално дисковете за 2 000 км!!!
При мен нещата бяха много тежки - отвсякъде ръжда и както при теб, цилиндърчетата не връщаха накладките :?
Решението е едно - сваляне на целите апарати, цялостно разглобяване, подмяна на всичко: уплътненията, водачи и каквото се сетиш там :?
Сега нещата са наред, с нови дискове и накладки и добре работещи спирачки :D

Потребителски аватар
popyi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот popyi » Нед 05 авг 2007 10:01

xP_NiRee написа:Щото ми продават за 40 лева ама незнам дали ще паснат точно та викам да ви питам Вас като по компетентни :)

какво ти продават за 40лв, само дискове или цял комплект с апаратите супортите и т.н. :?: защото ако е цял комплект ги взимай и не казвай на никого , направо си е без пари (пасват от г2 на г3)

Потребителски аватар
xP_NiRee
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот xP_NiRee » Нед 05 авг 2007 10:02

Дисковете не ми трябват мисля че само апаратите казах му на оня че мойте не искат да връщат и той вика да ми продаде неговите за 40 лева а точно какво включва комплекта незнам не сме приказвали

Потребителски аватар
Tyan
Ън Мън
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tyan » Нед 05 авг 2007 10:21

vaskoto1 написа:разглобяват се и се рециклират!

:!: :!: :!: :!: :idea: :idea:

andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Нед 05 авг 2007 10:39

Tyan написа:
vaskoto1 написа:разглобяват се и се рециклират!

:!: :!: :!: :!: :idea: :idea:

Продават се ремонтни комплекти,правят се,дори и ти ако се напънеш ще си ги оправиш (ако не са ти вързани ръцете).От нови няма смисъл,защото цената е ужаст...Защо ще си взимаш втора ръка,каква е гаранцията че не са по-скапани и от твоите.

Потребителски аватар
buller
Автомобил: VW Passat B5_5 Exclusive
Двигател: 1_8T AWT

Мнениеот buller » Нед 05 авг 2007 11:42

andro_ написа:Продават се ремонтни комплекти,правят се,дори и ти ако се напънеш ще си ги оправиш (ако не са ти вързани ръцете).От нови няма смисъл,защото цената е ужаст...Защо ще си взимаш втора ръка,каква е гаранцията че не са по-скапани и от твоите.

Много правилно казано! Поне като направиш нужната профилактика ще си сигурен, че няма да се налага скоро пак да отваряш спирачните апарати :wink:

Потребителски аватар
xP_NiRee
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот xP_NiRee » Нед 05 авг 2007 11:54

Добре тогава ако можете ми обяснете как да ги опрвя че не му разбирам и ще се пробвам пък квото стане в крайна сметка :) До сега който съм питал повечето ми казват че не могат да се оправят :?

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”