VW Golf 4 1.8T въпроси

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
totopz
Автомобил: Vw Golf 2016
Двигател: 1600 TDI 7DSG
Контакти:

VW Golf 4 1.8T въпроси

Мнениеот totopz » Сря 08 авг 2007 21:50

Здравейте,

Зачудил съм се за един голф 4 1.8T дали да не си взема някъде около 2001 година. Единственото което ме притесява е дали двигателите на тези коли не са много сдухани щом от толкова малък обем вадят толкова много коне.
Може ли да споделите мнение какво мислите по въпроса? Случвало ли се е на някой да има проблеми с този двигател и т.н.?
Също така бях чувал някъде, че на колите от VAG групата производство след 2000 година като се вържат към компютър могло да им се видят реалните километри. Отделно съм чувал и че има майстори които и това можели да излъжат и да намалят километрите. Чудя се къде е истината...
Бих искал и да попитам колеги които имат такива коли дали се случва този двигател да даде фрапиращ разход, защото и това леко ме притеснява - 150 коня бензин да не почне да гори по 15-20/100.

Благодаря за отделеното внимание!

totopz
Контакти:

Мнениеот totopz » Пет 10 авг 2007 10:29

Какво става? Никой ли няма такъв GTI?

Потребителски аватар
GodLike
Автомобил: VW Touran
Двигател: CRKB 7DSG Highline
Контакти:

Мнениеот GodLike » Пет 10 авг 2007 11:34

Екстра си е колата :wink: И не гори 15-20, а 10-12!
Това за реалните километри го забрави :!: Никой не може да ти каже на колко км ти е колата :wink:

totopz
Контакти:

Мнениеот totopz » Пет 10 авг 2007 13:21

А двигателите как са? Има ли голяма вероятност да попадна на издухан автомобил? Също така знаете ли колко трябша да им е компресията на тези дяигатели, защото съм решил ако взимам такава кола първо да меря компресията.

Потребителски аватар
maiz
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот maiz » Пет 10 авг 2007 13:29

totopz написа:А двигателите как са? Има ли голяма вероятност да попадна на издухан автомобил? Също така знаете ли колко трябша да им е компресията на тези дяигатели, защото съм решил ако взимам такава кола първо да меря компресията.
Трудна работа , повечето търгаши не дават да се мери компресията поне в Бг.

Потребителски аватар
L&R
Автомобил: CCC
Двигател:
Контакти:

Мнениеот L&R » Пет 10 авг 2007 13:44

хехе зад граница забрави да се занимава някой да ти мери компресии и прочие, ходиш на адреса гледаш и това е при късмет едно кръгче.
Тук пак ще подчертая имаш много повече възможност за това.

Потребителски аватар
niikoo_1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот niikoo_1 » Пет 10 авг 2007 13:45

totopz написа:А двигателите как са? Има ли голяма вероятност да попадна на издухан автомобил? Също така знаете ли колко трябша да им е компресията на тези дяигатели, защото съм решил ако взимам такава кола първо да меря компресията.

Въпрос на късмет е какво ще купиш, а някой път дори и да я караш в сервиз после се оказва, че пак излизат много проблеми.

Мотора е 1.8Т е страшен :wink: взимай и не му мисли, на мен това ми е един от любимите двигатели, дори от сега съм се замислил за Голф 4 ГТИ с такъва моторетка.
Това колко коне са изтискани от единица обем не е показателно за това колко е здрав даден мотор.

totopz
Контакти:

Мнениеот totopz » Пет 10 авг 2007 15:34

Ако автоджамбазина не се навие на преглед в сервиз с мерене на компресия въобще не гледам колата.
Преди няма и година си взех едно Audi A6 2.5TDI пак 150 коня и не знам с какъв акъл не му измерих компресията.
След това имах проблеми с паленето и като отидох на майстор се оказа, че двигателя си е заминал - компресичта е на долната граница.
Продадох го почти като за без пари, за да се отърва от него. Сега трябва да си взема нещо друго, но вече много ме е страх. Особено когато ще се дашат и бая пари. Общо взето за това разпитвам толкова много. Да не направя пак някоя глупост :)

Потребителски аватар
niikoo_1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот niikoo_1 » Пет 10 авг 2007 16:40

totopz написа:Ако автоджамбазина не се навие на преглед в сервиз с мерене на компресия въобще не гледам колата.
Преди няма и година си взех едно Audi A6 2.5TDI пак 150 коня и не знам с какъв акъл не му измерих компресията.
След това имах проблеми с паленето и като отидох на майстор се оказа, че двигателя си е заминал - компресичта е на долната граница.
Продадох го почти като за без пари, за да се отърва от него. Сега трябва да си взема нещо друго, но вече много ме е страх. Особено когато ще се дашат и бая пари. Общо взето за това разпитвам толкова много. Да не направя пак някоя глупост :)

Пич с добавки може да се вдигне компресията :idea: така, че меренето и нищо не ти гарантира. Може да си сигурен в мотора чак след като смениш маслото няколко пъти.
Комресия никога до сега не съм мерил и нямам намерение.

totopz
Контакти:

Мнениеот totopz » Пет 10 авг 2007 16:51

Знам го и това, но все пак е някакъв показател. На предишната кола ако бях мерил сега нямаше да си блъскам главата да купувам нова :)

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Пет 10 авг 2007 17:03

totopz написа:Знам го и това, но все пак е някакъв показател. На предишната кола ако бях мерил сега нямаше да си блъскам главата да купувам нова :)

хуву де тя за да е била толкова зле компресията не би трябва да има нужната мощност като я пробваше не видя ли че е куцак или?

totopz
Контакти:

Мнениеот totopz » Пет 10 авг 2007 20:23

Ами вървеше си много, даже и до последно преди да го продам пак бягаше доста. На фона на колите които бях карал преди направо летеше :)

Потребителски аватар
jaden
Автомобил: Skoda Octavia 1.9 TDI 77 kw
Двигател: BXE 2009

Мнениеот jaden » Чет 13 сеп 2007 0:01

niikoo_1 написа:
totopz написа:Ако автоджамбазина не се навие на преглед в сервиз с мерене на компресия въобще не гледам колата.

Пич с добавки може да се вдигне компресията :idea: така, че меренето и нищо не ти гарантира. Може да си сигурен в мотора чак след като смениш маслото няколко пъти.
Комресия никога до сега не съм мерил и нямам намерение.

Абсолютно вярно,с тези добавки въобще не е гаранция каква е реалната компресия...така,че и да мериш при автоджамбазите в повечето случай е все тая... :(

Потребителски аватар
jaden
Автомобил: Skoda Octavia 1.9 TDI 77 kw
Двигател: BXE 2009

Re: VW Golf 4 1.8T въпроси

Мнениеот jaden » Чет 13 сеп 2007 0:20

"Бих искал и да попитам колеги които имат такива коли дали се случва този двигател да даде фрапиращ разход, защото и това леко ме притеснява - 150 коня бензин да не почне да гори по 15-20/100."

Колега,ще гори 14-15/100 ако я ръчкаш много иначе при нормално каране без климатика гори 10.5-11/100 градско

Потребителски аватар
skotis
Автомобил: VW Golf IV 1.8T GTI
Двигател: AGU

Мнениеот skotis » Чет 13 сеп 2007 9:24

Аз имам такава кола и съм съгласен с колегите, дето казват че това е колата. Разхода ти го казаха, така е - 11-12 средно. Това че е от малък обем трябва да те радва. Нали не искаш да е 2.5 за да е 150 коня. А за състоянието на автомобила, можеш да съдиш по това каква му е цената(10000 за ГТИ са малко ;) ) и след като го покараш за компресията, защото както каза колегата - добавките правят чудеса. Изобщо, ако ти искат под 12 000 се съмнявай. Това е GTI-ка, приятелю и продавачите го знаят и си е скъпичка, ако е добра.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”