Здравейте,
Зачудил съм се за един голф 4 1.8T дали да не си взема някъде около 2001 година. Единственото което ме притесява е дали двигателите на тези коли не са много сдухани щом от толкова малък обем вадят толкова много коне.
Може ли да споделите мнение какво мислите по въпроса? Случвало ли се е на някой да има проблеми с този двигател и т.н.?
Също така бях чувал някъде, че на колите от VAG групата производство след 2000 година като се вържат към компютър могло да им се видят реалните километри. Отделно съм чувал и че има майстори които и това можели да излъжат и да намалят километрите. Чудя се къде е истината...
Бих искал и да попитам колеги които имат такива коли дали се случва този двигател да даде фрапиращ разход, защото и това леко ме притеснява - 150 коня бензин да не почне да гори по 15-20/100.
Благодаря за отделеното внимание!
VW Golf 4 1.8T въпроси
- maiz
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Трудна работа , повечето търгаши не дават да се мери компресията поне в Бг.totopz написа:А двигателите как са? Има ли голяма вероятност да попадна на издухан автомобил? Също така знаете ли колко трябша да им е компресията на тези дяигатели, защото съм решил ако взимам такава кола първо да меря компресията.
- niikoo_1
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
totopz написа:А двигателите как са? Има ли голяма вероятност да попадна на издухан автомобил? Също така знаете ли колко трябша да им е компресията на тези дяигатели, защото съм решил ако взимам такава кола първо да меря компресията.
Въпрос на късмет е какво ще купиш, а някой път дори и да я караш в сервиз после се оказва, че пак излизат много проблеми.
Мотора е 1.8Т е страшен

Това колко коне са изтискани от единица обем не е показателно за това колко е здрав даден мотор.
-
- Автомобил: Vw Golf 2016
- Двигател: 1600 TDI 7DSG
- Контакти:
Ако автоджамбазина не се навие на преглед в сервиз с мерене на компресия въобще не гледам колата.
Преди няма и година си взех едно Audi A6 2.5TDI пак 150 коня и не знам с какъв акъл не му измерих компресията.
След това имах проблеми с паленето и като отидох на майстор се оказа, че двигателя си е заминал - компресичта е на долната граница.
Продадох го почти като за без пари, за да се отърва от него. Сега трябва да си взема нещо друго, но вече много ме е страх. Особено когато ще се дашат и бая пари. Общо взето за това разпитвам толкова много. Да не направя пак някоя глупост
Преди няма и година си взех едно Audi A6 2.5TDI пак 150 коня и не знам с какъв акъл не му измерих компресията.
След това имах проблеми с паленето и като отидох на майстор се оказа, че двигателя си е заминал - компресичта е на долната граница.
Продадох го почти като за без пари, за да се отърва от него. Сега трябва да си взема нещо друго, но вече много ме е страх. Особено когато ще се дашат и бая пари. Общо взето за това разпитвам толкова много. Да не направя пак някоя глупост

- niikoo_1
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
totopz написа:Ако автоджамбазина не се навие на преглед в сервиз с мерене на компресия въобще не гледам колата.
Пич с добавки може да се вдигне компресията

Комресия никога до сега не съм мерил и нямам намерение.
- jaden
- Автомобил: Skoda Octavia 1.9 TDI 77 kw
- Двигател: BXE 2009
niikoo_1 написа:totopz написа:Ако автоджамбазина не се навие на преглед в сервиз с мерене на компресия въобще не гледам колата.
Пич с добавки може да се вдигне компресиятатака, че меренето и нищо не ти гарантира. Може да си сигурен в мотора чак след като смениш маслото няколко пъти.
Комресия никога до сега не съм мерил и нямам намерение.
Абсолютно вярно,с тези добавки въобще не е гаранция каква е реалната компресия...така,че и да мериш при автоджамбазите в повечето случай е все тая...

- jaden
- Автомобил: Skoda Octavia 1.9 TDI 77 kw
- Двигател: BXE 2009
Re: VW Golf 4 1.8T въпроси
Колега,ще гори 14-15/100 ако я ръчкаш много иначе при нормално каране без климатика гори 10.5-11/100 градско
totopz:
"Бих искал и да попитам колеги които имат такива коли дали се случва този двигател да даде фрапиращ разход, защото и това леко ме притеснява - 150 коня бензин да не почне да гори по 15-20/100."
- Автомобил: VW Golf IV 1.8T GTI
- Двигател: AGU
Аз имам такава кола и съм съгласен с колегите, дето казват че това е колата. Разхода ти го казаха, така е - 11-12 средно. Това че е от малък обем трябва да те радва. Нали не искаш да е 2.5 за да е 150 коня. А за състоянието на автомобила, можеш да съдиш по това каква му е цената(10000 за ГТИ са малко
) и след като го покараш за компресията, защото както каза колегата - добавките правят чудеса. Изобщо, ако ти искат под 12 000 се съмнявай. Това е GTI-ка, приятелю и продавачите го знаят и си е скъпичка, ако е добра.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”