Проблем с бензиномера (пак)

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
blue_shadow
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Проблем с бензиномера (пак)

Мнениеот blue_shadow » Вто 21 авг 2007 20:16

Привет, от известно време насам колкото и бенз да имам стрелката все си седи на 2/3 резервоар. Смених поплавъка с друг втора ръка-уж е читав, сменил съм и таблото. Тоест искам да кажа, че и 2те ми известни причини, поради които не се отчита вярно бензина са отстранени и въпреки всичко стрелката си стои пак на старото положение 2/3 :evil: Съмнявам се да не би някъде по кабелите да има бъг и да ми подава допълнително съпротивление :?: Имате ли някакви предположения къде е причината?

andro_
Автомобил:
Двигател:

Re: Проблем с бензиномера (пак)

Мнениеот andro_ » Вто 21 авг 2007 20:32

blue_shadow написа:Привет, от известно време насам колкото и бенз да имам стрелката все си седи на 2/3 резервоар. Смених поплавъка с друг втора ръка-уж е читав, сменил съм и таблото. Тоест искам да кажа, че и 2те ми известни причини, поради които не се отчита вярно бензина са отстранени и въпреки всичко стрелката си стои пак на старото положение 2/3 :evil: Съмнявам се да не би някъде по кабелите да има бъг и да ми подава допълнително съпротивление :?: Имате ли някакви предположения къде е причината?

Платката с плъзгача в резервоара.Плъзгача се задвижва от поплавъка :wink: .

Потребителски аватар
kamus11
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kamus11 » Вто 21 авг 2007 21:10

незнам дали при всички е така .но когато сипвам гориво и не съм изгасил колата стрелката на резервоара е мъртва.въобще не показва колко бензин има.все едно не съм налял нищо :x

andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Вто 21 авг 2007 21:11

kamus11 написа:незнам дали при всички е така .но когато сипвам гориво и не съм изгасил колата стрелката на резервоара е мъртва.въобще не показва колко бензин има.все едно не съм налял нищо :x

Мисля,че трябва да се гаси мотора,когато зареждаш.Открай време си е така...

Потребителски аватар
blue_shadow
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Проблем с бензиномера (пак)

Мнениеот blue_shadow » Вто 21 авг 2007 21:15

Като спираш на бензиностанция да зареждаш си гасиш двигателя :!:

П.С. :No

Последна промяна от blue_shadow на Вто 21 авг 2007 21:29, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
kamus11
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kamus11 » Вто 21 авг 2007 21:16

andro_ написа:
kamus11 написа:незнам дали при всички е така .но когато сипвам гориво и не съм изгасил колата стрелката на резервоара е мъртва.въобще не показва колко бензин има.все едно не съм налял нищо :x

Мисля,че трябва да се гаси мотора,когато зареждаш.Открай време си е така...
значи да не се притеснявам 8)

Потребителски аватар
blue_shadow
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот blue_shadow » Вто 21 авг 2007 21:29

andro_ написа:Платката с плъзгача в резервоара.Плъзгача се задвижва от поплавъка :wink: .

Тя си е ОК - всичко е сменено щото цялата джаджа - тапата, стойката за помпата и платката с писеца + поплавъка е едно цяло! Тоест всичко вътре е сменено, без помпата. Говорим за инжекцион

andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Вто 21 авг 2007 21:33

blue_shadow написа:
andro_ написа:Платката с плъзгача в резервоара.Плъзгача се задвижва от поплавъка :wink: .

Тя си е ОК - всичко е сменено щото цялата джаджа - тапата, стойката за помпата и платката с писеца + поплавъка е едно цяло! Тоест всичко вътре е сменено, без помпата. Говорим за инжекцион

Ахам,значи по мои спомени се свързва едно резисторче успоредно,за да може да се намали общото съпротивление и готово.Вече колко ома - колкото трябва?

Също така е възможно поплавъка да не може да се издигне достатъчно - и при мене е така,защото сменях бензиномера.Когато ми е пълен резервоара,стрелката е на предпоследната черта.Не ми се отваряше пак резервоара за такава дреболия.

Важното е да не показва повече ,отколкото реално има:lol: .

Потребителски аватар
blue_shadow
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот blue_shadow » Вто 21 авг 2007 21:46

andro_ написа:Ахам,значи по мои спомени се свързва едно резисторче успоредно,за да може да се намали общото съпротивление и готово.Вече колко ома - колкото трябва?

Да, но така стрелката просто ще се закотви на някое по-долно деление :roll:
Също така е възможно поплавъка да не може да се издигне достатъчно - и при мене е така,защото сменях бензиномера.Когато ми е пълен резервоара,стрелката е на предпоследната черта.Не ми се отваряше пак резервоара за такава дреболия.

Поплавъка се движи свободно и не се отличава от стария, пък и проблема не е на пълен резервоар, а е постоянен, независимо от нивото :dontknow:

andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Вто 21 авг 2007 21:49

Ходи на жичкаджия да ти види таблото.Има разни стабилизатори на напрежението по него,които обичат да дават фира.Но това е проблем за електрончик,аз не отбирам...сори.

Потребителски аватар
NovobranecGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот NovobranecGT » Сря 22 авг 2007 7:12

Ти хубаво си сменил всичко, но провери ли инсталацията дали е в ред :?: И таблото подава ли 10 волта към нивомера в багажника :?:

Потребителски аватар
blue_shadow
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот blue_shadow » Сря 22 авг 2007 8:47

NovobranecGT написа:Ти хубаво си сменил всичко, но провери ли инсталацията дали е в ред :?: И таблото подава ли 10 волта към нивомера в багажника :?:

Изглежда е крайно време да си купя някъв измислен мултицет, щото в момента нямам и не мога да замеря. Ако има отклонение в напрежението, къде трябва да се търси причината - прецакани жици или по таблото с бушоните и релетата нещо не е в ред? (не съм хич в час от къде минават тия жици и какви елементи има по пътя им преди да влязат в таблото с уредите)

emo-gar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emo-gar » Сря 22 авг 2007 21:28

Ако е прецакан стабилизатора за 10в. , ще имаш разлики и в указателя за температура( не знам при тебе дали е стрелка или светодиоди)

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Сря 22 авг 2007 21:30

emo-gar написа:Ако е прецакан стабилизатора за 10в. , ще имаш разлики и в указателя за температура( не знам при тебе дали е стрелка или светодиоди)

Точнооооо!Приборите просто почват да лъжат тотално!

Потребителски аватар
blue_shadow
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот blue_shadow » Сря 22 авг 2007 21:51

joker написа:
emo-gar написа:Ако е прецакан стабилизатора за 10в. , ще имаш разлики и в указателя за температура( не знам при тебе дали е стрелка или светодиоди)

Точнооооо!Приборите просто почват да лъжат тотално!

Температурата си е ОК :dontknow: Къде се намира този стабилизатор?

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”