Газова уредба инжекцион

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
inoi
Автомобил: VW Golf III
Двигател: AFT 1996
Контакти:

Газова уредба инжекцион

Мнениеот inoi » Пон 16 авг 2004 12:22

Решил съм да слагам АГУ на голфчето (1,6 пълна инжекция) , но искам да е нещо добро. Давайте съвети. Вие със какви сте? Четох за някаква лоджик система на Ловато, но незнам дали е добра. Ако имате представа от цени споделяйте.

niki_vw

Мнениеот niki_vw » Пон 16 авг 2004 15:56

Колега доколкото разбирам иска6 да си похачиш около 1000лв така че най доре според ман е да сложиш BRC .Всъшност какъв е по точно голфа :roll:

Потребителски аватар
popeye
Автомобил: VW Passat variant 4motion 2002
Двигател: AMX 193hp 2771cc
Контакти:

Мнениеот popeye » Пон 16 авг 2004 19:49

най-добрата фирма е LANDI RENZO

Потребителски аватар
mrks423
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mrks423 » Пон 16 авг 2004 20:23

На твоя двигател много вероятно е да става единствено газов инжекцион. Добрата новина е, че след монтиране на газов инжекцион почти няма разлика в динамиката на колата и разхода на гориво (газ/бензин). Лошата новина е, че системата излиза доста солено. Най-добрите газови инжекциони са италианските BRC, Ловато, Ланди-Ренцо, но всички са около 1850 левчета. Има и руски г. инжекцион т.н. ГИГ, последния модел на който гиг4 излиза 1500лв (казват, че бил добър). За сравнение една конвенциална газова уредба е около 350 - 450 лв. За съжаление при някои двигатели тя е неприложима. Такива са двигатели с дълги смукателни колектори или пластмасови колектори, а и като правило пълния бензинов инжекцион най-добре върви с газов инжекцион. Накратко толкова :wink:

slp_vw

Мнениеот slp_vw » Пон 16 авг 2004 23:30

Аз съм със същия двигател и "LPG System с изпарител SE 81
и Lambda Control System V05" на Ланди Рензо - http://mladost.lrenzo.hit.bg от 4 месеца. Излезе 900 лв. Общо взето е добре - автоматично си минава на газ, не се кора като включваш разни товари като климатик и т.н., с отделен компютър е който е свързан към компютъра на колата и не го шашка като обикновенните газови. От друга страна падна малко динамиката и разхода ми е голям - до 15-16 градско. Той разхода идва малко и от смяната на маниера на каране щото е по евтино и не се стискаш да я ръчкаш и да си я караш с кеф. Като искаш динамика и скорост пък винаги можеш да превключиш на бензин. Другия минус е ,че на Голфа каквато и бутилчица да му сложиш винаги оставаш без багажник.

Потребителски аватар
inoi
Автомобил: VW Golf III
Двигател: AFT 1996
Контакти:

Мнениеот inoi » Вто 17 авг 2004 12:05

Благодарско на всички. Цена около 800-900лв ми се струва добре, но нагоре вече е множко. Може би нещо на изплащане ще бъде.
slp_vw твоя ДВГ AFT ли е? Ако имаш някаква инфо за него като точни параметри и др. прати на ivo_penchev@abv.bg. Благодаря предварително.

НАЧИНАЕЩ

Мнениеот НАЧИНАЕЩ » Нед 22 авг 2004 12:36

Скоро си купих голф2 1.3 пълна инжекция с NZ двигател и катализатор. Мислех да му слагам АГУ, ама сега като чета тук какво пишете май ще го продавам. Няма ли вариянт да му се сложи нещо на сносна цена.Съгласете се че от 1000лв. нагоре е просто апсурдно.

Потребителски аватар
rasho74
Автомобил: VW Passat B7 2011 TDI 4Motion
Двигател: CFFB 2011

Мнениеот rasho74 » Вто 14 авг 2007 11:22

Здравейте!

Нов съм във форума, но до миналата седмица карах Голф 2 GTI PB-двигател пълна инжекция, 112к.с. с обикновена газова уредба за 450 лв. Вдигна разхода с около литър, загуби малко ряза но иначе не съм имал никакви проблеми.

Сега аз имам въпрос. Купих си Голф 4 1.8Т GTI 20V и понеже карам доста градско, а и извънградско се чудя възможно ли е да му сложа газова уредба, каква и къде разбира се. Ще съм много благодарен ако дадете вашето мнение

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Вто 14 авг 2007 11:25

rasho74 написа:Здравейте!

Нов съм във форума, но до миналата седмица карах Голф 2 GTI PB-двигател пълна инжекция, 112к.с. с обикновена газова уредба за 450 лв. Вдигна разхода с около литър, загуби малко ряза но иначе не съм имал никакви проблеми.

Сега аз имам въпрос. Купих си Голф 4 1.8Т GTI 20V и понеже карам доста градско, а и извънградско се чудя възможно ли е да му сложа газова уредба, каква и къде разбира се. Ще съм много благодарен ако дадете вашето мнение

може ... всичко може ама е грехота...продай го на някой и си вземи дизел или лесна за газиране кола...

Потребителски аватар
kokovanev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kokovanev » Вто 14 авг 2007 13:31

Май е писано вече из форума - на ДВГ с "пълна инж.", особено с пластмасови колектори, "боцват" едни клапанчета - да си "дъни" от там, без да изпотроши всичко - така уж се решавал проблема за съвместимостта на "нормална" газова с пълните инж. Още не съм го виждал "на живо", познатите ми продължават да предпочитат газовите инж. за такива ДВГ - що годе читав излиза м/у 1000 и 1400 лв. с монтажа... Иначе - колегата спомена по-горе - 350-500 лв. /вкл. това клапанче/ с монтажа - според съотношението турски/италиянски чаркове... :)

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Вто 14 авг 2007 15:31

slp_vw написа:Аз съм със същия двигател и "LPG System с изпарител SE 81
и Lambda Control System V05" на Ланди Рензо - http://mladost.lrenzo.hit.bg от 4 месеца. Излезе 900 лв. Общо взето е добре - автоматично си минава на газ, не се кора като включваш разни товари като климатик и т.н., с отделен компютър е който е свързан към компютъра на колата и не го шашка като обикновенните газови. От друга страна падна малко динамиката и разхода ми е голям - до 15-16 градско. Той разхода идва малко и от смяната на маниера на каране щото е по евтино и не се стискаш да я ръчкаш и да си я караш с кеф. Като искаш динамика и скорост пък винаги можеш да превключиш на бензин. Другия минус е ,че на Голфа каквато и бутилчица да му сложиш винаги оставаш без багажник.

това газов инжекцион ли е или просто обикновенна газова с ламбда контрол?
дай снимка на двигателя.

Потребителски аватар
realityman
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот realityman » Вто 14 авг 2007 16:12

за твоя двигател 1.6 пълна инжекция само газов инжекцион и нищо друго. питал съм доста хора затова и няма смисъл да си трошиш колата с някакви други алтернативи. просто колекторите са си пластмасови и не става с друго, а дори и да стнае то е временно и постоянно ще си на тръни. това е!
кофти, ама няма друг начин. защо са ги направили тези колектори пластмасов идея си нямам- може би да не се слагат обикновенни газови :lol:

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Вто 14 авг 2007 16:16

realityman написа:за твоя двигател 1.6 пълна инжекция само газов инжекцион и нищо друго. питал съм доста хора затова и няма смисъл да си трошиш колата с някакви други алтернативи. просто колекторите са си пластмасови и не става с друго, а дори и да стнае то е временно и постоянно ще си на тръни. това е!
кофти, ама няма друг начин. защо са ги направили тези колектори пластмасов идея си нямам- може би да не се слагат обикновенни газови :lol:

що говориш глупости? :roll:

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Вто 14 авг 2007 16:20

Ludia написа:
realityman написа:за твоя двигател 1.6 пълна инжекция само газов инжекцион и нищо друго. питал съм доста хора затова и няма смисъл да си трошиш колата с някакви други алтернативи. просто колекторите са си пластмасови и не става с друго, а дори и да стнае то е временно и постоянно ще си на тръни. това е!

луд тука е момента да му кажеш ти с каква си :lol:

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Вто 14 авг 2007 16:23

chefito написа:
Ludia написа:

луд тука е момента да му кажеш ти с каква си :lol:

ама вобще няма да се знаимавам.....чул е по радиото нещо ама и той не знае какво......немога да разбера защо има хора на които им е кеф да се излагат пред голяма аудитория :roll:

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”