Газова уредба инжекцион
- inoi
- Автомобил: VW Golf III
- Двигател: AFT 1996
- Контакти:
Газова уредба инжекцион
Решил съм да слагам АГУ на голфчето (1,6 пълна инжекция) , но искам да е нещо добро. Давайте съвети. Вие със какви сте? Четох за някаква лоджик система на Ловато, но незнам дали е добра. Ако имате представа от цени споделяйте.
На твоя двигател много вероятно е да става единствено газов инжекцион. Добрата новина е, че след монтиране на газов инжекцион почти няма разлика в динамиката на колата и разхода на гориво (газ/бензин). Лошата новина е, че системата излиза доста солено. Най-добрите газови инжекциони са италианските BRC, Ловато, Ланди-Ренцо, но всички са около 1850 левчета. Има и руски г. инжекцион т.н. ГИГ, последния модел на който гиг4 излиза 1500лв (казват, че бил добър). За сравнение една конвенциална газова уредба е около 350 - 450 лв. За съжаление при някои двигатели тя е неприложима. Такива са двигатели с дълги смукателни колектори или пластмасови колектори, а и като правило пълния бензинов инжекцион най-добре върви с газов инжекцион. Накратко толкова 

Аз съм със същия двигател и "LPG System с изпарител SE 81
и Lambda Control System V05" на Ланди Рензо - http://mladost.lrenzo.hit.bg от 4 месеца. Излезе 900 лв. Общо взето е добре - автоматично си минава на газ, не се кора като включваш разни товари като климатик и т.н., с отделен компютър е който е свързан към компютъра на колата и не го шашка като обикновенните газови. От друга страна падна малко динамиката и разхода ми е голям - до 15-16 градско. Той разхода идва малко и от смяната на маниера на каране щото е по евтино и не се стискаш да я ръчкаш и да си я караш с кеф. Като искаш динамика и скорост пък винаги можеш да превключиш на бензин. Другия минус е ,че на Голфа каквато и бутилчица да му сложиш винаги оставаш без багажник.
и Lambda Control System V05" на Ланди Рензо - http://mladost.lrenzo.hit.bg от 4 месеца. Излезе 900 лв. Общо взето е добре - автоматично си минава на газ, не се кора като включваш разни товари като климатик и т.н., с отделен компютър е който е свързан към компютъра на колата и не го шашка като обикновенните газови. От друга страна падна малко динамиката и разхода ми е голям - до 15-16 градско. Той разхода идва малко и от смяната на маниера на каране щото е по евтино и не се стискаш да я ръчкаш и да си я караш с кеф. Като искаш динамика и скорост пък винаги можеш да превключиш на бензин. Другия минус е ,че на Голфа каквато и бутилчица да му сложиш винаги оставаш без багажник.
- inoi
- Автомобил: VW Golf III
- Двигател: AFT 1996
- Контакти:
Благодарско на всички. Цена около 800-900лв ми се струва добре, но нагоре вече е множко. Може би нещо на изплащане ще бъде.
slp_vw твоя ДВГ AFT ли е? Ако имаш някаква инфо за него като точни параметри и др. прати на ivo_penchev@abv.bg. Благодаря предварително.
slp_vw твоя ДВГ AFT ли е? Ако имаш някаква инфо за него като точни параметри и др. прати на ivo_penchev@abv.bg. Благодаря предварително.
- rasho74
- Автомобил: VW Passat B7 2011 TDI 4Motion
- Двигател: CFFB 2011
Здравейте!
Нов съм във форума, но до миналата седмица карах Голф 2 GTI PB-двигател пълна инжекция, 112к.с. с обикновена газова уредба за 450 лв. Вдигна разхода с около литър, загуби малко ряза но иначе не съм имал никакви проблеми.
Сега аз имам въпрос. Купих си Голф 4 1.8Т GTI 20V и понеже карам доста градско, а и извънградско се чудя възможно ли е да му сложа газова уредба, каква и къде разбира се. Ще съм много благодарен ако дадете вашето мнение
Нов съм във форума, но до миналата седмица карах Голф 2 GTI PB-двигател пълна инжекция, 112к.с. с обикновена газова уредба за 450 лв. Вдигна разхода с около литър, загуби малко ряза но иначе не съм имал никакви проблеми.
Сега аз имам въпрос. Купих си Голф 4 1.8Т GTI 20V и понеже карам доста градско, а и извънградско се чудя възможно ли е да му сложа газова уредба, каква и къде разбира се. Ще съм много благодарен ако дадете вашето мнение
- chefito
- Автомобил:
- Двигател:
rasho74 написа:Здравейте!
може ... всичко може ама е грехота...продай го на някой и си вземи дизел или лесна за газиране кола...
- kokovanev
- Автомобил:
- Двигател:
Май е писано вече из форума - на ДВГ с "пълна инж.", особено с пластмасови колектори, "боцват" едни клапанчета - да си "дъни" от там, без да изпотроши всичко - така уж се решавал проблема за съвместимостта на "нормална" газова с пълните инж. Още не съм го виждал "на живо", познатите ми продължават да предпочитат газовите инж. за такива ДВГ - що годе читав излиза м/у 1000 и 1400 лв. с монтажа... Иначе - колегата спомена по-горе - 350-500 лв. /вкл. това клапанче/ с монтажа - според съотношението турски/италиянски чаркове... 

- Ludia
- Most Wanted
- Автомобил:
- Двигател:
slp_vw написа:Аз съм със същия двигател и "LPG System с изпарител SE 81
това газов инжекцион ли е или просто обикновенна газова с ламбда контрол?
дай снимка на двигателя.
- realityman
- Автомобил:
- Двигател:
за твоя двигател 1.6 пълна инжекция само газов инжекцион и нищо друго. питал съм доста хора затова и няма смисъл да си трошиш колата с някакви други алтернативи. просто колекторите са си пластмасови и не става с друго, а дори и да стнае то е временно и постоянно ще си на тръни. това е!
кофти, ама няма друг начин. защо са ги направили тези колектори пластмасов идея си нямам- може би да не се слагат обикновенни газови
кофти, ама няма друг начин. защо са ги направили тези колектори пластмасов идея си нямам- може би да не се слагат обикновенни газови

- Ludia
- Most Wanted
- Автомобил:
- Двигател:
realityman написа:за твоя двигател 1.6 пълна инжекция само газов инжекцион и нищо друго. питал съм доста хора затова и няма смисъл да си трошиш колата с някакви други алтернативи. просто колекторите са си пластмасови и не става с друго, а дори и да стнае то е временно и постоянно ще си на тръни. това е!
що говориш глупости?

- chefito
- Автомобил:
- Двигател:
Ludia написа:realityman написа:за твоя двигател 1.6 пълна инжекция само газов инжекцион и нищо друго. питал съм доста хора затова и няма смисъл да си трошиш колата с някакви други алтернативи. просто колекторите са си пластмасови и не става с друго, а дори и да стнае то е временно и постоянно ще си на тръни. това е!
що говориш глупости?
луд тука е момента да му кажеш ти с каква си

- Ludia
- Most Wanted
- Автомобил:
- Двигател:
chefito написа:Ludia написа:realityman написа:за твоя двигател 1.6 пълна инжекция само газов инжекцион и нищо друго. питал съм доста хора затова и няма смисъл да си трошиш колата с някакви други алтернативи. просто колекторите са си пластмасови и не става с друго, а дори и да стнае то е временно и постоянно ще си на тръни. това е!
що говориш глупости?
луд тука е момента да му кажеш ти с каква си
ама вобще няма да се знаимавам.....чул е по радиото нещо ама и той не знае какво......немога да разбера защо има хора на които им е кеф да се излагат пред голяма аудитория

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”