Проблем с двигателя - Метално тропане/чукане??!

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
Hertz
Автомобил: vw
Двигател:

Проблем с двигателя - Метално тропане/чукане??!

Мнениеот Hertz » Вто 14 авг 2007 18:57

Проблема е следния:
Вчера вечерта към 00:00 в Дупница след някакъв глупав концерт 4 часа ( значи колата е изстивала 4 часа от пътя София-Дупница) влизам в колата, въртя ключа и паля - Без никакъв проблем. След около 3-4 секунди след като съм запалил я изфoрсирам - Пуффф!? Чува се някакъв гърмеж и изгасна. Паля пак аз (на бензин пали винаги - газовата е слагана при газаджиите от Княжево) и решавам да сляза все пак да погледна какво става под капака (аз реших че на някой друг му е гръмнало защото не се чу чак толкова силно) - какво да видя ... разбира се че детонацията е била от мене :( - въздухопровода изваден от колектора, а кутията на въздушния филтър както е с клапата за да облекчава детонации ако има такива спукана на две... сещате се какво следва ??! - Вадя тиксото и почвам да я лепя че все пак да се прибера от Дупница....... Пълна веселба. Реших че с счупена кутия на въздушния филтър е по добре да се върна на бензин че да не гръмне пак - що така реших не знам но на първата бензиностанция сипах 10-15 литра бензин и се прибрах. До тук добре всичко е ясно - с обикновена газова уредба не мога да очаквам да няма гърмежи и най различни проблеми ясно е проблема си е лично мой, макар че кабели дистрибуторна капачка палец и свещи са нови.. няма значение. Проблема е че някъде от средата на пътя почна да се чува някакво метално чукане като се натовари двигателя - Не е постоянно само в някакви определени ситуации (точно не мога да ги определя, но не е постоянно). Какво може да е станало след детонацията на газта? Какви може да са повредите нанесени от нея. Възможно ли е хипотетично да "чука" от стар бензин (2 близо 3 месечен, но все пак ако съм имал от тоя бензин 10 литра аз съм го разредил с 15 литра нов.. ?). На газ чукането го няма, днеска се прежалих да сипя 10 литра от рацер-ския бензин на Шел (100 октана) и го по издухах на ръчка че да се изчисти двигателя (разбира се 100те октана са смесени с вчерашните 15 литра и другия бензин в резервоара). След като го сипах V-powera не чукаше????

Изобщо какво може да е станало ? От бензина ли е или ?

:043: :038:

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Вто 14 авг 2007 19:00

не е от бензина...карал съм с едногодишен нема проблеми.../проблемите са за помпата щото става на керосин/....от гръмнала газ не съм чул за сериозни проблеми...успех!

Потребителски аватар
Hertz
Двигател:

Мнениеот Hertz » Вто 14 авг 2007 19:05

chefito написа:не е от бензина...карал съм с едногодишен нема проблеми.../проблемите са за помпата щото става на керосин/....от гръмнала газ не съм чул за сериозни проблеми...успех!

И все пак, колектора на AFT е бая големичък :roll:, кутията на зъдушния филтър е счупена на две и има места на които има дупки :roll: :roll:

Потребителски аватар
kam_tod
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kam_tod » Вто 14 авг 2007 19:57

провери за въздушни течове след филтъра

Потребителски аватар
Hertz
Двигател:

Мнениеот Hertz » Вто 14 авг 2007 20:01

Темата има за цел да разбера от какво може да се чува това тропане/чукане, а не за да се оплаквам от газовата и да търся решение как да не гърми повече.

kam_tod написа:провери за въздушни течове след филтъра

Поне на пръв поглед няма поражения по въздухопеовода. :roll:

Потребителски аватар
kam_tod
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kam_tod » Вто 14 авг 2007 20:29

На пръв поглед е имало детонацийка, май..
Мани ти първия поглед.

andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Вто 14 авг 2007 20:55

Виж там дебитомер,МАП,дросел,живи ли са,умрели ли са...диагностика демек.
Чукането може да е било от някой повдигач,то зависи и как е чукало.

ЕДИТ: Ей сега се сетих: има едни метални четири "дросела" вътре в колектора на АФТ-то под капака с болтовете.Отвий и виж как са.

Потребителски аватар
Tyan
Ън Мън
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tyan » Вто 14 авг 2007 21:50

и много внимавайте с тия дроселчета и болтчета под капачката на колектора ....... :!:

Потребителски аватар
MaRtiNsKi
Автомобил: GOLF V
Двигател: TDI

Мнениеот MaRtiNsKi » Вто 14 авг 2007 22:04

Колега извинявам се че ти пиша в темата,ама да питам и аз нещо.Значи от известно време нещо моя звяр mhihi нещо се ебава :roll: .Значи когато дигна повече от 120 и я пусна по инерция ми изгасва :evil: и няма и 5 секунди и се получава някаква детонаци :shock Гърми се едно е гръмнала.:maaad: От какво може да е тва :gruebel

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”