Проблема е следния:
Вчера вечерта към 00:00 в Дупница след някакъв глупав концерт 4 часа ( значи колата е изстивала 4 часа от пътя София-Дупница) влизам в колата, въртя ключа и паля - Без никакъв проблем. След около 3-4 секунди след като съм запалил я изфoрсирам - Пуффф!? Чува се някакъв гърмеж и изгасна. Паля пак аз (на бензин пали винаги - газовата е слагана при газаджиите от Княжево) и решавам да сляза все пак да погледна какво става под капака (аз реших че на някой друг му е гръмнало защото не се чу чак толкова силно) - какво да видя ... разбира се че детонацията е била от мене

- въздухопровода изваден от колектора, а кутията на въздушния филтър както е с клапата за да облекчава детонации ако има такива спукана на две... сещате се какво следва ??! - Вадя тиксото и почвам да я лепя че все пак да се прибера от Дупница....... Пълна веселба. Реших че с счупена кутия на въздушния филтър е по добре да се върна на бензин че да не гръмне пак - що така реших не знам но на първата бензиностанция сипах 10-15 литра бензин и се прибрах. До тук добре всичко е ясно - с обикновена газова уредба не мога да очаквам да няма гърмежи и най различни проблеми ясно е проблема си е лично мой, макар че кабели дистрибуторна капачка палец и свещи са нови.. няма значение. Проблема е че някъде от средата на пътя почна да се чува някакво метално чукане като се натовари двигателя - Не е постоянно само в някакви определени ситуации (точно не мога да ги определя, но не е постоянно). Какво може да е станало след детонацията на газта? Какви може да са повредите нанесени от нея. Възможно ли е хипотетично да "чука" от стар бензин (2 близо 3 месечен, но все пак ако съм имал от тоя бензин 10 литра аз съм го разредил с 15 литра нов.. ?). На газ чукането го няма, днеска се прежалих да сипя 10 литра от рацер-ския бензин на Шел (100 октана) и го по издухах на ръчка че да се изчисти двигателя (разбира се 100те октана са смесени с вчерашните 15 литра и другия бензин в резервоара). След като го сипах V-powera не чукаше????
Изобщо какво може да е станало ? От бензина ли е или ?