проблем с палене на бензин...

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
menkata123
Автомобил:
Двигател:

проблем с палене на бензин...

Мнениеот menkata123 » Пет 17 авг 2007 20:58

Става въпрос за Г3 1.8моно мотор ABS проблема е следния:
Когато е студена не пали на бензин или ако запали само за момент и след това заглъхва и изгасва почти веднага при леко подаване на газ ако запали пак гасне.След загряване обаче е като часовник, не мени обороти ,нищо ненормално. За отбелязване има и газ на газ си работи нормално.
Бихте ли дали съвет дали е степ мотор или някой датчик.

Потребителски аватар
Junior
!!!ИЗМАМНИК!!!
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Junior » Пет 17 авг 2007 21:19

дано не спамя ... при мен имаше този проблем самоче на ладата.... и я закрах на сервиз да напраят реглаж... после нямах проблем ... не знам може твоят проблем да е друг

Потребителски аватар
vaskoto1
майстор Падна ли ми!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaskoto1 » Пет 17 авг 2007 21:22

смени температурния датчик на водата-4 пинов на щуцера на главата при дебелия маркуч за радиатора (горния) с жълт пръстен.
внимавай откъде го купуваш за да няма после пак да го купуваш. :wink:

Потребителски аватар
menkata123
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот menkata123 » Пет 17 авг 2007 21:57

този ли е датчика дето казва на компа колко е "студено".още утре ще го метна.А между другото може ли тази мембрана дето го играе регулатор на налягането в инжекциона да ми е прее'ала бенз.помпа че за една година хвърлих 2 и ако е от тая въшка направо ще я изям. Лесно ли се сменя ако е одървена.Ориентировъчно колко струва този датчик?

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Съб 18 авг 2007 8:50

menkata123 написа:този ли е датчика дето казва на компа колко е "студено".още утре ще го метна.А между другото може ли тази мембрана дето го играе регулатор на налягането в инжекциона да ми е прее'ала бенз.помпа че за една година хвърлих 2 и ако е от тая въшка направо ще я изям. Лесно ли се сменя ако е одървена.Ориентировъчно колко струва този датчик?

след 2 часа слизам да го проверя моя регулатор...лесно е май...ако до тогава никой не е обяснил ще пиша.../и аз гръмнах 2 помпи/

махаш капака на моното - 3 коларски болта 10-ки. Виждаш дюзата и до нея стигат едни 4 кабелчета. Те минават през едно завито с 4 торкса. /номера не знам ама е от малките/. Отвиваш има една пружина. Внимателно махаш всичко и стигаш до гадната гумичка...мойта ми е в ръцете сега ама не знам дали е прецакана....леко е твърда и прокъсанка ама малко.... :?: чакам ваското да отговори на лични какво да правя :)

ivo123
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ivo123 » Съб 18 авг 2007 11:03

въпросната мембрана я намерих от морга за 5 лева колега.
Нова върви с целия горен капак и ... не питай колко евро е.
Ако е накъсана е лошо.
А и трябва да е еластична.
За всеки случай намери манометър или отиди някуде да ти измерят налягането в горвината система 0,8 до 1,2 бара трябва да е, а в близките 5 минути при изгасен мотор не трябва да пада с повече от 0,5 бара.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”