Източване на антифриз - 1.4 ABD
- dan40
- Автомобил: Alfa 156 2.0 TS
- Двигател:
Източване на антифриз - 1.4 ABD
Колеги , знае ли някой откъде се източва антифриза на 1.4 ABD мотор ?
- teddymc
- Автомобил:
- Двигател:
chefito написа:buFka написа:мда....в търсачката има тема за термостатите, има схема и обяснения как се сменят. Виж с търсачката ако ти е необходима помощ....
@chefito: наближава и твоя ред, коледа иде!!!
напраих си застраховка живот...
и да не стигнете до бисерите така ме размяхте сутринта рано

а за колегата мисля че ще ти е най лесно с легена под долния маркуч на радиатора - сваляш само маркуча, после развивасх капачката на казанчето и накрая термостата.
- joker
- Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
- Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF
kaiser666 написа:Е добре де аз я източих от долния маркуч на радятора(нали това е най долната точка)и не съм отвъртал термостати,има ли някакъв ороблем
колко литра източи???Колегите казват,че така повечето антифриз оставал в блока...аз не съм пробвал..антифриза го смених като сменях тапите на ДВГ-то

- chefito
- Автомобил:
- Двигател:
kaiser666 написа:Е добре де аз я източих от долния маркуч на радятора(нали това е най долната точка)и не съм отвъртал термостати,има ли някакъв ороблем
кво кат е най-долната точка....ако го правиш на 90 градуса ще успееш да източиш почти всичко .... даже и части от гарнитурата мое да дойдат

Виж сега...системата е проста. 2 кръга. Единия е така наречения малък кръг. При него антифриза циркулира непрекъснато и охлажда блока...след достигане на 85 градуса термостата отваря и започва всичката вода в системата да се смесва и минава през радиатора. Реално с махането на маркуча на радиатора си източил това което е в радиатора и тръбата, която достига до термостата. 1/2 литра....махай смело термостата....седи в пластмасата, до която достига долният маркуч на радиатора...държи се на 2 болта номер 10. Ако беше от Пловдив щех ти покажа за 1 минута макс....
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”