Луфт задно колело и лагер на коляновия вал?!

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
khan tengri
Автомобил:
Двигател:

Луфт задно колело и лагер на коляновия вал?!

Мнениеот khan tengri » Пет 24 авг 2007 7:03

Здравейте!
От скоро имам голф 3 ABS 1,8 90 кончета 93година. Карал съм го около 4000км. и проблемите започнаха да стават все по големи. Онзи ден правих ходова част(задни амортисьоти, кормилни лагери и тампони на преден амортисьот) при което все още ми се струва че голфчето е нестабилно на завоите и му се занася задницата и на всичко отгоре задното дясно колело чука при страничен натиск с крак и сигурно пак ще трябва да я водя на доктор.
До тук не изглежда много лошо нали? Да ама...
Вчера запалих колата и след 10м ми светна лампата за маслото(карам кола от скоро и не разбирам много) реших че е нещо от датчика на маслото и мога да я закарам на самоход до сервиза на 450метра от вкъщи. Да ама не тъкмо стигнах до сервиза и колата загасна. Майсторите разглобиха картера и маслената помпа. По нея имаше стружки. Един от лагерите на коляновия вал беше престъргал шайбите по коити се търкаля(едни такива като полумесец). Понеже след ремонта на ходовата част нямах почти никакви пари се разбрах с майсторите просто да затворят картера и като имам пари да я правя(пък и не ми се искаше да давам на първия срешнат "майстор" да бърника из двигателя).
Приятели отчаян съм така че ако можете да помогне със съвет по някой от двата проблема или просто имате пушка и бихте ми услужили ПИШЕТЕ! :cry:
заглавието mod edit: dobrinb

Потребителски аватар
LILO&STICH
ябълката на раздора
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот LILO&STICH » Пет 24 авг 2007 7:11

ами за луфта на задното колело е познат отдавна.Донатяга се лагера,нищо страшно.Лагера дето го споменаваш на маслената помпа пак ми се струва нормално.Не си написал на колко километра ти е колата, но като ги поправиш тези неща всичко ще е ОК.Това е най-читавия двигател,така че оправяй и се радвай на колата :wink:

Потребителски аватар
kokovanev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kokovanev » Пет 24 авг 2007 7:43

:welcome_to_group и няма да се пУашиш! С повече или по-малко пари, читави части и правилния майстор /потърси - в този клуб има мн. грамотни майстори, лошото е, че на мен са ми далече... :) / всичко ще се оправи - взел си 1.8, който във всичките си разновидности е сред най-дуракоустойчивите ДВГ въобще в автомобилостроенето... Колко си търсех и аз навремето читав Голф 3 с 1.8 АБС... Истината е /писал съм го неведнъж/, че придобиваме нашите любими возила след като "белите" хора вече са се отказали от тях... Съответно - занимаваме се с проблеми, които дори фирмата-производител често не е предвиждала, съобразявайки се с "нормалния" живот/експлатация на изделията си...

П.П. Малко спамя в момента, но пък е петък - дано ми простят... :) Другото - забелязал съм 1 странно качество у българина - често той се поуспокоява не като сподели проблемите си, а когато някой друг сподели своите - по-сериозни, по възможност :) ... В тази връзка искам да помоля прекрасния колега joker да пусне линк-че към "онази" тема /той си знае коя :) /, в която изброява доста от проблемите, с които се е сблъскал - неговия ДВГ също е 1.8...

Потребителски аватар
Даскала™
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Даскала™ » Пет 24 авг 2007 7:54

Бате,тея полумесеци за които говориш са май биелни или основни лагери :roll:

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Пет 24 авг 2007 10:17

ама май за основни лагери става въпрос....
Еееее какво толкова сменят се....няма страшно
ако ти искат много пари мисля,че niksi продаваше цял такъв ДВГ за 800 лв......търси,търси.....ако има такъв нов ,а ти искат много пари за ремонт...сменяй.
А за задния лагер....внимавай с донатягането...подозирам,че е разбит и ще се наложи смяна.Затяга се толкова,че да можеш да буташ плътно,но без много усилие шайбата под натягащата гайка.
Поправимо е ....не бой се!
а щом си във форума съвсем няма от какво да се боиш....ще се увериш сам.
И никаква пушка ей!Ако ще се стреляш само с МАКАРОВ....сигурно оръжие и естетично си върши работата.....и тук ако трябва ще помогнем!

Потребителски аватар
auubau
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот auubau » Пет 24 авг 2007 13:43

Сменяш лагерите на коляновия вал и готово. Само да не са надрани шийките - тогава ше трябва шлайф на вала. И друг път като ти светне лампата :043: за налягане на маслото ГАСИ :beat_butt2 двигателя!!! Не да си мислиш че датчика лъже - то може да е той ама ако не е (както в твоя случай) си патиш. Между другото ако сваляте главата при ремонта земи я шлайфай, сменете водачи на клапани ако са разбити и бутални пръстени(сегменти) - определено си заслужава. :да: От опит го казвам. Успех!

khan tengri
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот khan tengri » Нед 26 авг 2007 23:17

благодаря ви много приятели!
В момента съм извън цивилизацията (за да изкарам някоѝ лев за голфчето :roll: ) и по-късно ше прочета подробно съветите.
Лошото е че не се знае дали ще се размина само със лагерите.
Ако е само това ще почерпя непременно но майсторите казаха че не се знае...
благодаря още веднъж и карайте със здраве! :)

khan tengri
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот khan tengri » Съб 01 сеп 2007 19:46

Голфът е на около 196000км. Вървеше много добре и на извън градско ми даваше между 5,9 - 5,6 л/100км, а като се качи приятелката ми го смъква до 5,4. А за лагерите ставаше въпрос за основните.
Днес се отбих до vw събора на Рожен и там се запознах с niksi. Даде ми телефон и обеща да види колата. Изглежда много свестен, а и прочетох доста хубави неще във форума за него, така че в момента се чувствам обнадежден. Благодаря за съветите и успокоението на всички! Много е хубаво че хората тук си помагат :)

Потребителски аватар
petko5
Автомобил: VW Golf 3
Двигател: ААМ

Мнениеот petko5 » Съб 01 сеп 2007 21:58

khan tengri написа:Голфът е на около 196000км. Вървеше много добре и на извън градско ми даваше между 5,9 - 5,6 л/100км, а като се качи приятелката ми го смъква до 5,4. А за лагерите ставаше въпрос за основните.
Днес се отбих до vw събора на Рожен и там се запознах с niksi. Даде ми телефон и обеща да види колата. Изглежда много свестен, а и прочетох доста хубави неще във форума за него, така че в момента се чувствам обнадежден. Благодаря за съветите и успокоението на всички! Много е хубаво че хората тук си помагат :)

Ники и Васко са номер 1 :wink:

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”