трудно сваляне на стъкло

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
FIRE
Автомобил:
Двигател:

трудно сваляне на стъкло

Мнениеот FIRE » Съб 01 сеп 2007 14:56

Здравейте колеги имама следния проблем, колата е голф3 и шофъорското стъкло ми се сваля и вдига трудно. Днес свалих кората на вратата и смазах с грес яко щините ама няма ефект а машинката си работи то е механично не знам къде може да затяга. Имал ли е някой този проблем?

vladoblood
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vladoblood » Съб 01 сеп 2007 18:35

приятелю и при мен на двете врати едвам се свалят/вдигат джамовете ако ги оправиш пиши :roll:

Потребителски аватар
kombito-tdi
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kombito-tdi » Съб 01 сеп 2007 20:56

нова машинка 70лв честито

на моита сложих 2 летви и стана неотваряемо но ефтино :lol: :предавам се

Потребителски аватар
FIRE
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот FIRE » Съб 01 сеп 2007 22:02

Е чак пък нова машинка тя е механична и си работи перфектно явно запъва стъклото в уплатненията иначе не си обяснявам защо затяга.

Потребителски аватар
blue_shadow
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот blue_shadow » Съб 01 сеп 2007 22:32

Ако механизма е същия като на 2ките, просто смажи с грес жилото и ролката, която го движи :wink:

andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Съб 01 сеп 2007 22:36

Слушай ся,бат ти андро...Сваляш прозореца до положение,в което имаш достъп до гайките на скобите, които държат стъклото.Развиваш леко,след това с ръчица наместваш стъклото,така,че да е абсолютно равно нагласено по задното уплътнение по посока на движението.Продължавайки,да го държиш в правилното положение,затягаш гайките.Обикновено това е достатъчно.Ако пак не ста'а,понапръскай улеите лекичко с ВД-40 или подобен спрей (има и вече толкова много марки и разфасовки...).
Намажи с гресчица,масълце,нафта,маргарин,каквото имаш жилото и ролките,както ти написаха колегите преди мен.

Потребителски аватар
jbussines
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jbussines » Нед 02 сеп 2007 17:54

andro_ написа:Слушай ся,бат ти андро...Сваляш прозореца до положение,в което имаш достъп до гайките на скобите, които държат стъклото.Развиваш леко,след това с ръчица наместваш стъклото,така,че да е абсолютно равно нагласено по задното уплътнение по посока на движението.Продължавайки,да го държиш в правилното положение,затягаш гайките.Обикновено това е достатъчно.Ако пак не ста'а,понапръскай улеите лекичко с ВД-40 или подобен спрей (има и вече толкова много марки и разфасовки...).
Намажи с гресчица,масълце,нафта,маргарин,каквото имаш жилото и ролките,както ти написаха колегите преди мен.

Предполагам ,че е прав моето стъкло също е така ,но като го хвана и наместя "като влезе в правия път е нормално " явно се изместват или там ицлизат от мястото си.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”