Стрелката за температурата умря (Голф 2)
- batmilko
- Автомобил: Opel Zafira
- Двигател: 1900 CDTI
- Контакти:
Стрелката за температурата умря (Голф 2)
абе нещо тая стрелка за температурата престана да отчита. Да има някой идея кво се е прецакало???
- maniak
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Смени датчика
Струва 10-15. А липсата му може да ти излиза 800-1000:)
-
jamellcho
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Стрелката за температурата умря (Голф 2)
то и аз имам съ6тия проблем,обаче измерих датчика си бачка
и мисля да не го барам
- radotom
- Модератор

- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
jamellcho, той батМилко от толкова отдавна няма Голф, че сигурно вече не го и помни, ама нищо!
Явно поне търсачката е била използвана здраво!
Щом датчика ти е наред- значи или имаш спукана спойка на куплунга на таблото, или се е разхлабила някоя от гайчиците М3, които са на шпилките на уредите, по които контактуват на платката в таблото. То не е и платка, ами някакъв терафталат с нанесени вакуумно писти...
Имай предвид, че ако е второто, почва да мърда там всичко, издрасква нанесената мед и после няма правене!
Пистите не могат да се възстановяват чрез калайдисване!
Явно поне търсачката е била използвана здраво!
Щом датчика ти е наред- значи или имаш спукана спойка на куплунга на таблото, или се е разхлабила някоя от гайчиците М3, които са на шпилките на уредите, по които контактуват на платката в таблото. То не е и платка, ами някакъв терафталат с нанесени вакуумно писти...
Имай предвид, че ако е второто, почва да мърда там всичко, издрасква нанесената мед и после няма правене!
-
eng.Kostadinov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Здравейте,
борбата с автомобилните табла (особено на голф 2) е битка от която малко хора са излизали без жертви. Относно матряла на таблото - бай-Радко, може и да е терефталат, но на мен повече ми заприлича по вид и по свойства на целуфан. Най вероятно това е било най-евтиното решение (понеже в Германия не е имало всеки ден, всеки час и навсякъде матрял
)! Не препоръчвам горещо да се отстранява това подобие на платка на задната страна на таблото, тъй като е възможно да е съпроводено с отделянето на много нецензурни изразни средства, от които има опасност намиращите се в близост индивиди от женски пол да заченат
. След това предупреждение мога да препоръчам на хората със силни нерви свалили успешно "печатната платка" на гърба на таблото да проверят веригата на уреда с мултицет, или най просто с една батерийка 1.5 волта напрежение да се подаде на уреда, колкото да се види стрелката откланя ли се, макар и това теоретично да бъде възможно да се измери с мултицет от веригата на датчика, дали има съпротивление на краищата си (синята букса по спомен - бай-Радко поправяй ме
, понеже от теб го научих това) При липса на реакция на стрелката то резултата е ясен - ако може да се изнамери трябва да се смени, ако ли не ново табло. Най предпочитаният вариант е проба с резервно табло със същото предавателно число.
Поздрави
борбата с автомобилните табла (особено на голф 2) е битка от която малко хора са излизали без жертви. Относно матряла на таблото - бай-Радко, може и да е терефталат, но на мен повече ми заприлича по вид и по свойства на целуфан. Най вероятно това е било най-евтиното решение (понеже в Германия не е имало всеки ден, всеки час и навсякъде матрял
)! Не препоръчвам горещо да се отстранява това подобие на платка на задната страна на таблото, тъй като е възможно да е съпроводено с отделянето на много нецензурни изразни средства, от които има опасност намиращите се в близост индивиди от женски пол да заченат Поздрави
- batmilko
- Автомобил: Opel Zafira
- Двигател: 1900 CDTI
- Контакти:
аз даже не си спомням при мен кво беше...
само си спомням едно - това ми е първото мнение в тоя форум
само си спомням едно - това ми е първото мнение в тоя форум

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”