Относно смяна на маслото
Относно смяна на маслото
Колата е Голф 1.6тд с интеркулер SB.Спрял съм се на Тотал,Лики Моли или Елф.Дайте съвет относно марката и вискозитета.Може и Мотул.
- nando 16v
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Относно смяна на маслото
fikata написа:Колата е Голф 1.6тд с интеркулер SB.Спрял съм се на Тотал,Лики Моли или Елф.Дайте съвет относно марката и вискозитета.Може и Мотул.
По принцип Мотул е доста висок клас масло но и по скъпо
ако това не те притеснява директно го слагай с коефициент 10/40
- веселин
- Автомобил: SkodaFabia 1 sedan
- Двигател: BNM 1.4 TDI-PD 2007
- Контакти:
MOS2 - LEICHTLAUF 10 W-40 HD
Полусинтетично моторно масло с MoS2 SAE 10W-40 HD - лек ход Маслото с MoS2 - лек ход образува антифрикционен слой, издържащ на високо натоварване, върху всички триещи се и плъзгащи се повърхности на двигателя. Този слой от молибденов дисулфид намалява съпротивлението при триене и осигурява по-лек ход на двигателя, дори при екстремални условия. Маслото с MoS2 - лек ход гарантира съществено снижение на разхода на гориво и масло. Значително намаляване на износването, по-малко повреди и запазване на експлоатационните свойства, дори при повреда. Устойчиво е на стареене, съхранява вискозитетната си стабилност. Добро поведение при стартиране на студен двигател, висока сигурност при експлоатация. Предотвратява образуването на шлам. Тествано е за двигатели с катализатор и турбокомпресор.
Всесезонно масло за бензинови и дизелови двигатели. Предлага допълнителна защита от износване.
Ей те тва ръгам предимно - 1V двигател и съм предоволен - Liqui Moly
Рови в търсачката - за масла е писано до втръсване!

Полусинтетично моторно масло с MoS2 SAE 10W-40 HD - лек ход Маслото с MoS2 - лек ход образува антифрикционен слой, издържащ на високо натоварване, върху всички триещи се и плъзгащи се повърхности на двигателя. Този слой от молибденов дисулфид намалява съпротивлението при триене и осигурява по-лек ход на двигателя, дори при екстремални условия. Маслото с MoS2 - лек ход гарантира съществено снижение на разхода на гориво и масло. Значително намаляване на износването, по-малко повреди и запазване на експлоатационните свойства, дори при повреда. Устойчиво е на стареене, съхранява вискозитетната си стабилност. Добро поведение при стартиране на студен двигател, висока сигурност при експлоатация. Предотвратява образуването на шлам. Тествано е за двигатели с катализатор и турбокомпресор.
Всесезонно масло за бензинови и дизелови двигатели. Предлага допълнителна защита от износване.
Ей те тва ръгам предимно - 1V двигател и съм предоволен - Liqui Moly
Рови в търсачката - за масла е писано до втръсване!

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”