Та проблема ми е ,че отивам аз да си подкарам колата и какво става неще да се отключи централното ни звук ни стон ,помислих си да не е от батерията добре смених я което може и да е грашка от моя страна ,ако трябва да се препрограмира и така нататък това не ми е ясно.Но явно се оказа ,че проблемът е в акумулатора и няма сили дори за алармата.
1-во згафих ли много с смяната на батерията и
2-ро какво да направя по въпроса с акумулатора за да възтановя нормалния ток.
Благодаря предварително за напътствята. :
Проблем с алармата. Решено.
- jbussines
- Автомобил:
- Двигател:
Проблем с алармата. Решено.
Последна промяна от jbussines на Пет 07 сеп 2007 12:52, променено общо 1 път.
chefito написа:не си сгафил с батерията
купи си акумулатор...
Не бързай да сменяш акумулатора! Провери първо да не би да имаш някъде "утечка" и тя да ти разрежда акумулатора.
Аз имах подобен проблем като твоя. Като стои колата не карана 2 седмици с включена аларма и акумулатора се разрежда напълно. Мерих с мултицета при включена аларма каква консумация на ток имам и се оказа че е около 500mA, което ме притеснява много. При изключена аларма беше около 40-50mA. Та ако може да използвам темата на колегата да попитам: 500mA нормално ли е да консумира една автоаларма?
Bobcho_82 написа:500 mA са доста за една аларма сигурен ли си че когато си мерил не е имало и нещо друго включеноОбикновенно по мои наблюдения консумацията е около 80 - 150 mA.Мерил съм на няколко коли но никога не е надхвърляло 150 mA
Няма човек, нищо не беше включено. Освен дежурните неща като: борд компютър (имам в предвид часовника на колата, а и самия комп де

- jbussines
- Автомобил:
- Двигател:
radotom написа:vw_golf_2_dsl написа:А как отвори колата,като нямаше ток за централното?
Е па отваря си се нормално колатаС ключа.
Но е малко като стара Жигула!Всяка врата поотделно.
Точно така с ключът та да се добера до лоста за капака ,че иначе съм виждал как се реже предния капак за да се зареди акумулатора на голф без ключалки.
- chefito
- Автомобил:
- Двигател:
jbussines написа:radotom написа:vw_golf_2_dsl написа:А как отвори колата,като нямаше ток за централното?
Е па отваря си се нормално колатаС ключа.
Но е малко като стара Жигула!Всяка врата поотделно.
Точно така с ключът та да се добера до лоста за капака ,че иначе съм виждал как се реже предния капак за да се зареди акумулатора на голф без ключалки.

- Cyberloner
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
- Ronin
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Bobcho_82 написа:500 mA са доста за една аларма сигурен ли си че когато си мерил не е имало и нещо друго включеноОбикновенно по мои наблюдения консумацията е около 80 - 150 mA.Мерил съм на няколко коли но никога не е надхвърляло 150 mA
Повече от 30-40 милиампера в покой не е нормално !!!! Колега ако имаш датчик за алармата на предния капак и той разбира се

п.п. На старата ми кола имаше постоянна консумация 130 милиампера и ми буташе акумолатора за 2-3 дни без да я карам ,изтърбуших колата и накрая намерих проблема в алармата на колата,беше пукнал електролитен кондензатор и съответно окъсил.....40 маА максимална консумация при наличие на аларма и други но не повече.....
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”