проблем с термотроника
проблем с термотроника
Здравейте,имам Венто 1.9 ТДИ,1Z,забелязах че температурата на парното е сравнително ниска.Колата е с термотроник и ме интересува дали проблема може да е в електрониката,която управлава клапите или това със сигурност е запушен радиатор на парното.На входа и на изхода на радиатора на парното,температурата на тръбите е еднаква и затова се съмнявам в електрониката.
- kombito-tdi
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: проблем с термотроника
ortiz написа:Колата е с термотроник и ме интересува дали проблема може да е в електрониката,която управлава клапите.... затова се съмнявам в електрониката.
ако термотроник е това което си мисля електрониката е само в мечтите ти
а за топлото маи сам си отговаряш
Виж сега,колега спри да си мислиш ами попрочети малко,сигурно хората са го обянили за такива като теб.Или дай 5лв на някой с по-здрави нерви да се хване да ти обясни.След като казвам, че има електроника сигурно съм поразгледал,а не си чеша езика като теб за да трупам мнения.Айде поздрави на теб и на ..... и спри да си оставяш некомпетентните мнения във всяка тема.Ако няма какво да правиш,това незасяга другите
- Rabbit_TDI
- Автомобил: A6 C5
- Двигател: BFC
- Контакти:
Благодаря за линковете.Със сигурност има елктроника,тя служи за промяна на зададеното напрежение(даже на кутията на платката си пише че е терморегулатор) и по този начин се регулира отварянето на клапите.Вече няколко дена се ровя из нея и всичко май се ОК,поне там.Останаха да разбера дали този датчик,който го има за купето не се е прецакал нещо и да не позволява вкарването на по-топъл въздух към купето, а може и радиатора да се е позапушил(най-неприятното)Незнам дали може да му се въздейства чрез някаква присадка за отпушване или да се сменя(гоолям филм е смяната)
- gr_kanev
- Доктора
- Автомобил: VW Transporter T5 2006
- Двигател: AXD
ortiz написа:... радиатора да се е позапушил(най-неприятното)Незнам дали може да му се въздейства чрез някаква присадка за отпушване или да се сменя(гоолям филм е смяната)
Ако е от радиатора (запушен), по-добре смяна, че иначе е възможен ооще по-гоолям филм (освен на него, смяна и на други неща) с тия присадки.
Имало и някаква термодвойка която следи за температурата в купето и дава инфо на електрониката.Ако тя е за смяна и отчита висока температура в купето,няма как да духне топло,ама според мен това е малко вероятно,въпреки че на сравних парното на Венто(бензин обаче),което е също с термотроник и не установих разлика в температурите.
-
- Автомобил:
- Двигател:
ortiz написа:Имало и някаква термодвойка която следи за температурата в купето и дава инфо на електрониката.Ако тя е за смяна и отчита висока температура в купето,няма как да духне топло,ама според мен това е малко вероятно,въпреки че на сравних парното на Венто(бензин обаче),което е също с термотроник и не установих разлика в температурите.
То е датчик с вентилаторче.Като се наблъска с прах,става лошо.Пробвай да почистиш.
- kombito-tdi
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
- Denko_be_maina
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
- Rabbit_TDI
- Автомобил: A6 C5
- Двигател: BFC
- Контакти: