проблем с термотроника

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
ortiz
Автомобил:
Двигател:

проблем с термотроника

Мнениеот ortiz » Чет 13 сеп 2007 17:15

Здравейте,имам Венто 1.9 ТДИ,1Z,забелязах че температурата на парното е сравнително ниска.Колата е с термотроник и ме интересува дали проблема може да е в електрониката,която управлава клапите или това със сигурност е запушен радиатор на парното.На входа и на изхода на радиатора на парното,температурата на тръбите е еднаква и затова се съмнявам в електрониката.

Потребителски аватар
kombito-tdi
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: проблем с термотроника

Мнениеот kombito-tdi » Чет 13 сеп 2007 19:38

ortiz написа:Колата е с термотроник и ме интересува дали проблема може да е в електрониката,която управлава клапите.... затова се съмнявам в електрониката.

ако термотроник е това което си мисля електрониката е само в мечтите ти
а за топлото маи сам си отговаряш

Потребителски аватар
ortiz
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ortiz » Чет 13 сеп 2007 23:12

Виж сега,колега спри да си мислиш ами попрочети малко,сигурно хората са го обянили за такива като теб.Или дай 5лв на някой с по-здрави нерви да се хване да ти обясни.След като казвам, че има електроника сигурно съм поразгледал,а не си чеша езика като теб за да трупам мнения.Айде поздрави на теб и на ..... и спри да си оставяш некомпетентните мнения във всяка тема.Ако няма какво да правиш,това незасяга другите

Потребителски аватар
ortiz
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ortiz » Пет 14 сеп 2007 6:39

Някой може ли да ми каже къде да намеря схема на термотроника?А възможно ли е проблема да е в датчика на температурата,който е в купето(гледам че има ребра в таблото и ми казаха че това е за термотроника) и ако този датчик се е прецакал,затова да не ми духа топло?

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Пет 14 сеп 2007 7:16

Абе колега аз що съм останал с впечатление че на термотороника всичко му е в копчето-никви клапи ,никви електроники- те са само за климатроник :?

Потребителски аватар
gr_kanev
Доктора
Автомобил: VW Transporter T5 2006
Двигател: AXD

Мнениеот gr_kanev » Пет 14 сеп 2007 8:50

ortiz, aко четеш руски опитай тук, тук или тук да потърсиш нещо.

Потребителски аватар
ortiz
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ortiz » Пет 14 сеп 2007 10:09

Благодаря за линковете.Със сигурност има елктроника,тя служи за промяна на зададеното напрежение(даже на кутията на платката си пише че е терморегулатор) и по този начин се регулира отварянето на клапите.Вече няколко дена се ровя из нея и всичко май се ОК,поне там.Останаха да разбера дали този датчик,който го има за купето не се е прецакал нещо и да не позволява вкарването на по-топъл въздух към купето, а може и радиатора да се е позапушил(най-неприятното)Незнам дали може да му се въздейства чрез някаква присадка за отпушване или да се сменя(гоолям филм е смяната)

Потребителски аватар
gr_kanev
Доктора
Автомобил: VW Transporter T5 2006
Двигател: AXD

Мнениеот gr_kanev » Пет 14 сеп 2007 10:19

ortiz написа:... радиатора да се е позапушил(най-неприятното)Незнам дали може да му се въздейства чрез някаква присадка за отпушване или да се сменя(гоолям филм е смяната)

Ако е от радиатора (запушен), по-добре смяна, че иначе е възможен ооще по-гоолям филм (освен на него, смяна и на други неща) с тия присадки.

Потребителски аватар
ortiz
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ortiz » Пет 14 сеп 2007 10:25

Имало и някаква термодвойка която следи за температурата в купето и дава инфо на електрониката.Ако тя е за смяна и отчита висока температура в купето,няма как да духне топло,ама според мен това е малко вероятно,въпреки че на сравних парното на Венто(бензин обаче),което е също с термотроник и не установих разлика в температурите.

andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Пет 14 сеп 2007 11:14

ortiz написа:Имало и някаква термодвойка която следи за температурата в купето и дава инфо на електрониката.Ако тя е за смяна и отчита висока температура в купето,няма как да духне топло,ама според мен това е малко вероятно,въпреки че на сравних парното на Венто(бензин обаче),което е също с термотроник и не установих разлика в температурите.

То е датчик с вентилаторче.Като се наблъска с прах,става лошо.Пробвай да почистиш.

Потребителски аватар
ortiz
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ortiz » Пет 14 сеп 2007 11:34

И на мен ми прави впечатление,че решетката е много запрашена.Ще я почистя и когато има някаква развръзка,ще пиша.Благодаря за съветите.

Потребителски аватар
kombito-tdi
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kombito-tdi » Пет 14 сеп 2007 11:58

:059: :bleh1 :Обичам те

Потребителски аватар
Denko_be_maina
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Denko_be_maina » Пет 14 сеп 2007 13:43

имам един приятел с венто с термотроник
това нещо си е обикновенно парно и май само си го пише че е термотроник
някъв специален принцип на работа ли има !?

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Пет 14 сеп 2007 14:01

Има термодвойка която го включва-изключва и при някой регулира скороста на вентилатора.Ама поне това което съм виждал си е само елктро-автоматика ,кви електроники кво чудо.Аз платка по термотроника не съм виждал :?

Потребителски аватар
ortiz
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ortiz » Пет 14 сеп 2007 15:58

Платката се намира зад врътките в една кутийка,има две интегрални схеми,няколко кондензатора,съпротивления и един потенциометър който е зацепен с врътката за топло-студено.Поне при мен е така,много бих се радвал ако парното ми беше обикновено,нямаше да се занимавам с измислени датчици.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”