Купих колата и лятото в карах без да сменя водата в радиатора. Оня ден го източих. Излезе оранжева мътилка. Отаи се и отдолу остана много ражда. Сипах му само дестилирана вода и я карам за сега така. Течове няма (с изкл. на тройника по няколко капки), но днес след като не я бях палил 4 дни, трябваше да долея към 150 мл.
От къде това - на пода на гаража няма и помен от теч? Нещо системата да се доизпълва или има запушвания, или отпушвания? Пък като че ли пое толкова течност, колкото и източих (към 3.5 л.).
Върви си нормално, не загрява повече от преди
След смяна на водата
- auubau
- Автомобил:
- Двигател:
Забрави за водата!! Дори дистилирана. Семеринга на водната помпа се смазва от антифриза, а водата нищо не смазва. И друго - водата се изпарява, антифриза не!!! Скоро ми разправяха за кола от италия карана с вода и охладителните канали около цилиндрите толкова се разширили че стените на цилиндрите утънели много и се налагало да се сменя блока. Така, че 

- Danny boy
- Автомобил:
- Двигател:
Re: След смяна на водата
T.Spark написа:Купих колата и лятото в карах без да сменя водата в радиатора. Оня ден го източих. Излезе оранжева мътилка. Отаи се и отдолу остана много ражда. Сипах му само дестилирана вода и я карам за сега така. Течове няма (с изкл. на тройника по няколко капки), но днес след като не я бях палил 4 дни, трябваше да долея към 150 мл.
От къде това - на пода на гаража няма и помен от теч? Нещо системата да се доизпълва или има запушвания, или отпушвания? Пък като че ли пое толкова течност, колкото и източих (към 3.5 л.).
Върви си нормално, не загрява повече от преди
Мисля че това е нормално след смяна на охл течност остават въздушни джобове/може и парното да си пуснал някоя сутрин/ и докато се самообезвъдуши могат да минат 1-2 дена има вероятност още малко да налееш ама след това трябва да нямаш проблеми.Следи я 2-3дни и ако след това имаш загуби мнооого хубаво прегледай всичко,виж да не пуши от аспуха бял дим/заминала гарнитура/.При мене се беше напукал маркуч и малко по малко пролизваше ама това стигаше за 1-2седмици да доливам 150-200мл
- chefito
- Автомобил:
- Двигател:
тръба написа:Мисля и маркучите се скапват по-бързо от водата.
"антифриЙз" е правилно.Сигурен съм.
да 'ко искаш да казваме: ботъл вместо бутилка, скуул вместо школо, фоун вместо телефон....и така нататък...БГ думичката си е антифриз...ако ще да произлиза от фрийз freeze или фрейййййййййййййййзззззззззз
- kaiser666
- Автомобил: Bmw E34
- Двигател: M20B20
auubau написа:Забрави за водата!! Дори дистилирана. Семеринга на водната помпа се смазва от антифриза, а водата нищо не смазва. И друго - водата се изпарява, антифриза не!!! Скоро ми разправяха за кола от италия карана с вода и охладителните канали около цилиндрите толкова се разширили че стените на цилиндрите утънели много и се налагало да се сменя блока. Така, че
Осем години колата през лятото си перка с вода па още не и е сменяван блока

- kamus11
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
просто имаш късмет ......по принцип и радиатора се запушва ,водната помпа по бързо се износва,термостата има по голям шанс да блокира,а да не говорим ,че водата по бързо завира и надува системата ,а и се испарява.....само един път съм виждал дупка в блока от курозия и това ми е достатъчно.......а и не виждам смисъл да си правиш излишна гимнастика ,лятото да караш с вода ,а зимата с антифриз
- kamus11
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
за алуминия има специален антифриз .....червен ...инаце раздува и се получават шуплиkaiser666 написа:auubau написа:Забрави за водата!! Дори дистилирана. Семеринга на водната помпа се смазва от антифриза, а водата нищо не смазва. И друго - водата се изпарява, антифриза не!!! Скоро ми разправяха за кола от италия карана с вода и охладителните канали около цилиндрите толкова се разширили че стените на цилиндрите утънели много и се налагало да се сменя блока. Така, че
Осем години колата през лятото си перка с вода па още не и е сменяван блока....какви са тея филми алуминия се разял мани не говори глупости
- malolitrajkata
- Автомобил:
- Двигател:
- тръба
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
На опаковката е написано дали се разрежда и в какво съотношение.Можеш да се информираш и от търговеца.Евентуалното разреждане се прави САМО с дестилирана вода.Такава има готова бутилирана,или си правиш сам.Аз карам от 2 години с концентрат на (-72 градуса).kalin_as написа:А задължително ли е да се сипва само антифриз или може да се разрежда и малко с вода
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”