След смяна на водата

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
T.Spark
Автомобил:
Двигател:

След смяна на водата

Мнениеот T.Spark » Съб 15 сеп 2007 5:15

Купих колата и лятото в карах без да сменя водата в радиатора. Оня ден го източих. Излезе оранжева мътилка. Отаи се и отдолу остана много ражда. Сипах му само дестилирана вода и я карам за сега така. Течове няма (с изкл. на тройника по няколко капки), но днес след като не я бях палил 4 дни, трябваше да долея към 150 мл.

От къде това - на пода на гаража няма и помен от теч? Нещо системата да се доизпълва или има запушвания, или отпушвания? Пък като че ли пое толкова течност, колкото и източих (към 3.5 л.).

Върви си нормално, не загрява повече от преди

Потребителски аватар
vladtod®
Автомобил: Passat
Двигател:

Мнениеот vladtod® » Съб 15 сеп 2007 6:34

не се мъчи да откриеш 150 мл,ами си оправи тройника и си сложи антифриз защото експеримента ще ти струва скъпо.

andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Съб 15 сеп 2007 6:45

Лошо е да се кара в вода.Много е лошо.Гният тапите на блока,ръждясват и други части....ужас.Промивай системата с вода и слагай хубав антифриз.Може да се наложи да го смениш 2 пъти.Първият път той ще поеме част от гадостите в системата,и с малко късмет вторият път ще остане чист.
НЕ СЕ КАРА С ВОДА.

Потребителски аватар
auubau
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот auubau » Съб 15 сеп 2007 8:26

Забрави за водата!! Дори дистилирана. Семеринга на водната помпа се смазва от антифриза, а водата нищо не смазва. И друго - водата се изпарява, антифриза не!!! Скоро ми разправяха за кола от италия карана с вода и охладителните канали около цилиндрите толкова се разширили че стените на цилиндрите утънели много и се налагало да се сменя блока. Така, че :077:

Потребителски аватар
Danny boy
Автомобил:
Двигател:

Re: След смяна на водата

Мнениеот Danny boy » Съб 15 сеп 2007 14:08

T.Spark написа:Купих колата и лятото в карах без да сменя водата в радиатора. Оня ден го източих. Излезе оранжева мътилка. Отаи се и отдолу остана много ражда. Сипах му само дестилирана вода и я карам за сега така. Течове няма (с изкл. на тройника по няколко капки), но днес след като не я бях палил 4 дни, трябваше да долея към 150 мл.

От къде това - на пода на гаража няма и помен от теч? Нещо системата да се доизпълва или има запушвания, или отпушвания? Пък като че ли пое толкова течност, колкото и източих (към 3.5 л.).

Върви си нормално, не загрява повече от преди

Мисля че това е нормално след смяна на охл течност остават въздушни джобове/може и парното да си пуснал някоя сутрин/ и докато се самообезвъдуши могат да минат 1-2 дена има вероятност още малко да налееш ама след това трябва да нямаш проблеми.Следи я 2-3дни и ако след това имаш загуби мнооого хубаво прегледай всичко,виж да не пуши от аспуха бял дим/заминала гарнитура/.При мене се беше напукал маркуч и малко по малко пролизваше ама това стигаше за 1-2седмици да доливам 150-200мл

Потребителски аватар
bobcho
Автомобил: VW Golf 3
Двигател: AFN 1997

Мнениеот bobcho » Съб 15 сеп 2007 17:06

Сипвай антифриз и не му мисли много.Следи си известно време маслото и какво изкарва през ауспуха, ако всичко е ок не ги мисли повече тези 150 мл.

ПП:Смени си и тройника .... ще те е яд да ти текат парите после по двигателя :)

Потребителски аватар
тръба
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот тръба » Съб 15 сеп 2007 17:39

Мисля и маркучите се скапват по-бързо от водата.

"антифриЙз" е правилно.Сигурен съм.

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Съб 15 сеп 2007 18:11

тръба написа:Мисля и маркучите се скапват по-бързо от водата.

"антифриЙз" е правилно.Сигурен съм.

да 'ко искаш да казваме: ботъл вместо бутилка, скуул вместо школо, фоун вместо телефон....и така нататък...БГ думичката си е антифриз...ако ще да произлиза от фрийз freeze или фрейййййййййййййййзззззззззз

Потребителски аватар
kaiser666
Автомобил: Bmw E34
Двигател: M20B20

Мнениеот kaiser666 » Нед 16 сеп 2007 8:34

auubau написа:Забрави за водата!! Дори дистилирана. Семеринга на водната помпа се смазва от антифриза, а водата нищо не смазва. И друго - водата се изпарява, антифриза не!!! Скоро ми разправяха за кола от италия карана с вода и охладителните канали около цилиндрите толкова се разширили че стените на цилиндрите утънели много и се налагало да се сменя блока. Така, че :077:

Осем години колата през лятото си перка с вода па още не и е сменяван блока :sly ....какви са тея филми алуминия се разял мани не говори глупости :roll:

Потребителски аватар
kamus11
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kamus11 » Нед 16 сеп 2007 9:55

просто имаш късмет ......по принцип и радиатора се запушва ,водната помпа по бързо се износва,термостата има по голям шанс да блокира,а да не говорим ,че водата по бързо завира и надува системата ,а и се испарява.....само един път съм виждал дупка в блока от курозия и това ми е достатъчно.......а и не виждам смисъл да си правиш излишна гимнастика ,лятото да караш с вода ,а зимата с антифриз

Потребителски аватар
kamus11
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kamus11 » Нед 16 сеп 2007 9:57

kaiser666 написа:
auubau написа:Забрави за водата!! Дори дистилирана. Семеринга на водната помпа се смазва от антифриза, а водата нищо не смазва. И друго - водата се изпарява, антифриза не!!! Скоро ми разправяха за кола от италия карана с вода и охладителните канали около цилиндрите толкова се разширили че стените на цилиндрите утънели много и се налагало да се сменя блока. Така, че :077:

Осем години колата през лятото си перка с вода па още не и е сменяван блока :sly ....какви са тея филми алуминия се разял мани не говори глупости :roll:
за алуминия има специален антифриз .....червен ...инаце раздува и се получават шупли

Потребителски аватар
kalin_as
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kalin_as » Нед 16 сеп 2007 15:51

А задължително ли е да се сипва само антифриз или може да се разрежда и малко с вода :?:

Потребителски аватар
malolitrajkata
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот malolitrajkata » Нед 16 сеп 2007 17:09

kalin_as написа:А задължително ли е да се сипва само антифриз или може да се разрежда и малко с вода :?:

зависи какво ще купиш ,ако вземеш концентрат 4л не се разрезда с вода.

Потребителски аватар
тръба
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот тръба » Нед 16 сеп 2007 19:54

kalin_as написа:А задължително ли е да се сипва само антифриз или може да се разрежда и малко с вода :?:
На опаковката е написано дали се разрежда и в какво съотношение.Можеш да се информираш и от търговеца.Евентуалното разреждане се прави САМО с дестилирана вода.Такава има готова бутилирана,или си правиш сам.Аз карам от 2 години с концентрат на (-72 градуса).

Потребителски аватар
vasstop
Гадфадъ'
Гадфадъ'
Автомобил: Golf 2 syncro
Двигател: 1P 1990
Контакти:

Мнениеот vasstop » Нед 16 сеп 2007 19:56

тръба написа:Евентуалното разреждане се прави САМО с дестилирана вода.

А защо? Можеш ли да се обосновеш с технически издържани доводи?
И това пише ли го в указанието за разреждане или пише само да се разрежда с вода.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”