Някак тъп проблем - голф 4

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
saint
Автомобил:
Двигател:

Някак тъп проблем - голф 4

Мнениеот saint » Вто 18 сеп 2007 19:14

Колеги, на по тъп проблем не бях попадал. Значи понеже кожата ,която ми е на скоростния лост се е захабила реших да я сменя. Успях да махна топката (което става не както на другите с въртене, а отхлабването на една скоба) но немога да махна кожата. Супер тъпо ,не мога да разбера как може да са го направили толкова сложно.Ако някои се е сбълсквал с това моля да каже как става ,щото много се дразня!!!

Потребителски аватар
kaiser666
Автомобил: Bmw E34
Двигател: M20B20

Мнениеот kaiser666 » Вто 18 сеп 2007 19:21

Абе вие почнахте да ме плашите с тея 4-ки аз си мислех да купувам ма как е почнало кожата се захабила...таблото се разпада... какви са тея коли бе?На моя за 22 години нито му е захабена топката нито таблото дрънка как става тоя номер :roll:

Потребителски аватар
saint
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот saint » Вто 18 сеп 2007 19:54

хаха на моя нищо не дрънка и нямам никакви оплаквания. Но за кожата на лоста е нормално и стария ми голф имаше същия проблем,а на топката нищо и няма като нова си е :)

Потребителски аватар
Дон Хуан Голфа
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

!

Мнениеот Дон Хуан Голфа » Вто 18 сеп 2007 21:34

kaiser666 написа:Абе вие почнахте да ме плашите с тея 4-ки аз си мислех да купувам ма как е почнало кожата се захабила...таблото се разпада... какви са тея коли бе?На моя за 22 години нито му е захабена топката нито таблото дрънка как става тоя номер :roll:

Като е на 400 000 км и е карана от жена....така става!

Потребителски аватар
maiz
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: !

Мнениеот maiz » Сря 19 сеп 2007 7:48

Дон Хуан Голфа написа:
kaiser666 написа:Абе вие почнахте да ме плашите с тея 4-ки аз си мислех да купувам ма как е почнало кожата се захабила...таблото се разпада... какви са тея коли бе?На моя за 22 години нито му е захабена топката нито таблото дрънка как става тоя номер :roll:

Като е на 400 000 км и е карана от жена....така става!

Ест всички голфое в чужбина се карат от жени или пенсионери ;))).

Потребителски аватар
saint
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот saint » Сря 19 сеп 2007 8:55

Абе вие хубаво си разлафихте ама проблема остава нерешен :cry:

Потребителски аватар
nasko1978
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nasko1978 » Сря 19 сеп 2007 8:56

Колега извинявай ама нещо си се объркал!!!!!!!!!Аз лично не знам да има кола на която след 7-8 години да не и се захабяват разни неща от ежедневно шофиране!Все пак повечето тук караме стари коли,а мен лично ме кефи повече Г4 отколкото Г2,не знам защо! :gay fight
Тук се търси решение на проблем,а не странни коментари! :D

Потребителски аватар
greda
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот greda » Сря 19 сеп 2007 9:06

saint написа:Абе вие хубаво си разлафихте ама проблема остава нерешен :cry:

пичове, моля помагайте :idea: и аз имам същия проблем :cry:
дори и скобата не успях да разхлабя :oops:

Потребителски аватар
saint
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот saint » Сря 19 сеп 2007 9:17

Братле за скобата ще те открехна:) Тая е като пръстен ,но на едно място е стисната, това което аз направих беше да вкарам една одверка там където е стисната и малко да я разхлабя. После я повдигаш малко на горе (ще можеш съвсем малко) и после дърпаш яко топката и готово:) аз съм до там

Потребителски аватар
greda
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот greda » Сря 19 сеп 2007 9:58

абе не посмях да ръчкам много :oops: и после кожата остава ли ?
аз успях единствено да я измъкна изпод ръба около лоста и да я вдигна до топката.....

Потребителски аватар
saint
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот saint » Сря 19 сеп 2007 10:01

Да кожата остава на топката. Значи самата кожа е натисната от един пластмасов черен пръстен ,който според мен я дъжи за топката.Но аз немога да го махна, затова ако някои вече го е правил да каже как става!!!

Потребителски аватар
greda
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот greda » Сря 19 сеп 2007 10:13

saint написа:Да кожата остава на топката.

Сигурен бях м...цата му :evil:

Потребителски аватар
leonardo_vd
Автомобил: Golf mk1 VR6 TURBO
Двигател: AAA
Контакти:

Мнениеот leonardo_vd » Сря 19 сеп 2007 23:11

Aми карай си бабичката тогава.
Колегите не казаха до къде са стигнали. Може ли да се свали напълно скапаната кожичка?

Потребителски аватар
MobilLife
Автомобил: Wv golf 5 +
Двигател:
Контакти:

Мнениеот MobilLife » Чет 20 сеп 2007 4:54

saint написа:Да кожата остава на топката. Значи самата кожа е натисната от един пластмасов черен пръстен ,който според мен я дъжи за топката.Но аз немога да го махна, затова ако някои вече го е правил да каже как става!!!

Значи на такъв Голф - не съм веждал как е но на моя Пасат съм свалял и е същото както го описвате..... Като откачите топката и кожата от долу битрябвало да ги извадите комплект.Кожата в горния краи е хваната за една пластмаса която опира до топката; а от вътре е едно като втулка - то я държи към топката - махаш нея и си готов.Успех!

Потребителски аватар
saint
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот saint » Чет 20 сеп 2007 8:13

MobilLife написа:
saint написа:Да кожата остава на топката. Значи самата кожа е натисната от един пластмасов черен пръстен ,който според мен я дъжи за топката.Но аз немога да го махна, затова ако някои вече го е правил да каже как става!!!

Значи на такъв Голф - не съм веждал как е но на моя Пасат съм свалял и е същото както го описвате..... Като откачите топката и кожата от долу битрябвало да ги извадите комплект.Кожата в горния краи е хваната за една пластмаса която опира до топката; а от вътре е едно като втулка - то я държи към топката - махаш нея и си готов.Успех!

Абсолютно еднакви са Колега.Топката се маха заедно с кожата а самата кожа я държи една черна пластмаса ,която е като пръстен.Проблема ми е в това че нея немога да махна. Ще опишеш ли по подробно как си се справил

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”