Оригинална аларма Голф 4

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
afferra
Автомобил:
Двигател:

Оригинална аларма Голф 4

Мнениеот afferra » Чет 11 окт 2007 5:44

Не работи. Като искам да я включа или пък изключа от бутоните на ключа, никакво действие. Започнах с батериите. Отново нищо. Ходих да ми настроят ключа, нищо. На всичкото това, като заключа колата с ключа, всичко си е нормално, алармата работи, но с бутоните не.

НЯкой да има идея какво може да се случва?
Като купих колата, точно в самото начало, отлючваше от копчетата(само отклюваше), но после спря да прави и това.

Потребителски аватар
GARTNER
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот GARTNER » Чет 11 окт 2007 6:28

Сменил си батериите но дали са читави провери си ги с мултицета при натискане на бутона дали не пада напрежението.Провери си платката на ключа да няма пукнатина или студена спойка.Успех :wink:

Потребителски аватар
dogggg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dogggg » Чет 11 окт 2007 10:23

Споко,най вероятно ти е избягал кода.Това става ако си си играл с ключа,но си бил далече от колата.Имам упътване на руски как се оправя(лесно е),но ще ти го пратя в понеделник,че сега не е у мен.От теб се иска да си сигурен в батериите на дистанционното.

Потребителски аватар
afferra
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот afferra » Чет 11 окт 2007 18:58

dogggg написа:Споко,най вероятно ти е избягал кода.Това става ако си си играл с ключа,но си бил далече от колата.Имам упътване на руски как се оправя(лесно е),но ще ти го пратя в понеделник,че сега не е у мен.От теб се иска да си сигурен в батериите на дистанционното.

Батериите са ок, майстора дет се опита да направи ключа ги мери и всичко работи, просто не иска да се настрои!

catatonia
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот catatonia » Нед 02 дек 2007 8:09

Колеги, имам подобен проблем. Алармата и заключването не реагират на копчетата на ключа. Мога да отворя колата с ключа, но като дам на контакт алармата започва да пищи. Интересното е, че ми дава да запаля и да тръгна и след двайсетина секунди алармата спира и си карам по-нататък без проблем. Мислех,че е от батериите в ключа, но според мен ако е така няма да ми позволи да запаля двигателя. Имате ли идея дали мога да оправя работата сам или да ходя при алармаджия? Мерси предварително.

Потребителски аватар
ifidik
Автомобил: Corrado TDI 4x4
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ifidik » Нед 02 дек 2007 9:14

поразтърсете се някъде тук имаше настроиката на ключа.мисля че беше от колегата ventoman ама не съм сигурен

catatonia
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот catatonia » Нед 02 дек 2007 12:21

Не можах да намеря нищо тук по темата, но преди малко като пробвах всичко си беше наред :shock
Все пак ще си имам едно наум.

Потребителски аватар
Vladko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Vladko » Нед 02 дек 2007 14:32

catatonia написа:Колеги, имам подобен проблем. Алармата и заключването не реагират на копчетата на ключа. Мога да отворя колата с ключа, но като дам на контакт алармата започва да пищи. Интересното е, че ми дава да запаля и да тръгна и след двайсетина секунди алармата спира и си карам по-нататък без проблем. Мислех,че е от батериите в ключа, но според мен ако е така няма да ми позволи да запаля двигателя. Имате ли идея дали мога да оправя работата сам или да ходя при алармаджия? Мерси предварително.

Имаш прецакано дистанционно +прецакан микроконтакт на вратата.

Потребителски аватар
Vladko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Оригинална аларма Голф 4

Мнениеот Vladko » Нед 02 дек 2007 14:33

afferra написа:Не работи. Като искам да я включа или пък изключа от бутоните на ключа, никакво действие. Започнах с батериите. Отново нищо. Ходих да ми настроят ключа, нищо. На всичкото това, като заключа колата с ключа, всичко си е нормално, алармата работи, но с бутоните не.

НЯкой да има идея какво може да се случва?
Като купих колата, точно в самото начало, отлючваше от копчетата(само отклюваше), но после спря да прави и това.

Мисля че дистанционното се е прецакало-пробвал ли си с другото?

Потребителски аватар
leonardo_vd
Автомобил: Golf mk1 VR6 TURBO
Двигател: AAA
Контакти:

Мнениеот leonardo_vd » Пон 03 дек 2007 18:41

при мен пък трябва да натисна бутона за заключване 2 пъти за да се активира алармата, а някой път става само от 1 натискане???? Някой да има на идея какво става?

PitkataJoe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот PitkataJoe » Пон 03 дек 2007 18:49

Еми премери си дали бутона хваща всели път - независимо дали имаш диод, дето показва, че е натиснат. При мен беше това- свети си диода, обаче откъм алармата - няма реакция. Натиснеш пак - реагира. Така от 1 до 3-4 пъти. Смених бутоните и сега от раз.... Може и да е при теб така....

Потребителски аватар
leonardo_vd
Автомобил: Golf mk1 VR6 TURBO
Двигател: AAA
Контакти:

Мнениеот leonardo_vd » Пон 03 дек 2007 19:35

PitkataJoe написа:Еми премери си дали бутона хваща всели път - независимо дали имаш диод, дето показва, че е натиснат. При мен беше това- свети си диода, обаче откъм алармата - няма реакция. Натиснеш пак - реагира. Така от 1 до 3-4 пъти. Смених бутоните и сега от раз.... Може и да е при теб така....

Не може да е от това, защото като натисна 1 път се заключва, но не е активна алармата.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”