Работи на 3 и по малко цилиндри след намокряне

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
Skruji
Автомобил: Golf 6 Variant
Двигател:

Работи на 3 и по малко цилиндри след намокряне

Мнениеот Skruji » Вто 23 окт 2007 15:31

Проблема е следния: Вчера с бегачката минах с голяма скорост през една локва и какво стана, след около 100м колата започна да прекъсва, да се тресе цялата и изгасна, това става на гориво газ. Минавам аз на бензин, паля колата и какво установявам - двигателя се тресе, не работи както трябва и гасне ако не подавам газ. Отварям капака и направо пребледнях, все едно бях мил с маркуча, всичко мокро. Оставих я да поизсъхне (колкото може да изсъхне в този порой) и пак паля на бензин - абсолютно същия резултат. Минавам на газ и чудо колата заработи нормално, ама само за около 5 сек. и след това качи оборотите на 3000 и не ги сваля. Минах пак на бензин и изгасна. След форсирането което тя сама си го направи двигателя поизсъхна и ми дойде "гениална" идея. Откачих клемата, ресетнах компа, запалих и ДА двигателя заспа и на бензин и на газ. ДА АМА НЕ сле 10км пробег пак същите симптоми. Оставих я на паркинга, казах няколко думи за майка й и си тръгнах с надеждата до сутринта да е изсъхнала и да се оправят нещата е така от само себеси, като по филмите. Днес сутринта запалих без проблем, покарах на газ и на бензин, отидох на работа и я паркирах. АМА към 14:00 паля да ходя по работа малко и пак неработи на бензин, а на газ държи 2000 оборота и ту паднат ту се вдигнат.
Ако някой е имал подобен проблем да сподели неговото решение.
Благодаря предварително :cry:

Потребителски аватар
kaiser666
Автомобил: Bmw E34
Двигател: M20B20

Мнениеот kaiser666 » Вто 23 окт 2007 16:04

Еми явно се мокри делкото,бягай от големи локви защото може да си останеш по средата на някоя :?

п.пКато прочетох по подробно поста Ти може и нещо друго да си напълнил с вода,потърси си една кора за отдолу :wink:

PitkataJoe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот PitkataJoe » Сря 24 окт 2007 7:00

Колега, при по-възрастните коли се нацепват кабелите, там където влизат в куплунзите на датчиците. Аз имах подобен проблем - завали ли яко започва едно светене на лампи....Та замервах аз буксите мокрейки ги с вода и се видя, че някъде пробива. Затова - 1-2 ролки изолирбанд, 1-2 бири и намотаваш изолирбанда от кабелите върхи буксата да защотиш мястото, където влизат в нея. Аз карах наред-където видя куплунг.... Оттогава 2 години - никакъв проблем с водата. Не е скъпо упражнение но на мен свърши работа, дано и на теб. Успех

Потребителски аватар
Skruji
Двигател:

Мнениеот Skruji » Чет 25 окт 2007 9:44

Вчера времето беше хубаво и оставих колата с отворен капак към слънцето да поизсъхне малко, за момента е добре и изчезнаха лошите симптоми. Ама ще ходя на диагностика и после ще напиша какво е станало :)

Потребителски аватар
Skruji
Двигател:

Мнениеот Skruji » Пет 02 ное 2007 21:57

След диагностика на компютър, направена от един много услужлив колега от форума, се установи че компютъра не разпознава ламбда сондата. Тези дни като имам време ще погледна кабелите, че не ми се вярва е така изведнъж да е изгоряла :)

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”