Източване на антифриз - 1.4 ABD

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
dan40
Автомобил: Alfa 156 2.0 TS
Двигател:

Източване на антифриз - 1.4 ABD

Мнениеот dan40 » Сря 24 окт 2007 21:24

Колеги , знае ли някой откъде се източва антифриза на 1.4 ABD мотор ?

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Сря 24 окт 2007 21:40

термостата се маха най-лесно и от там можеш да източиш....след това можеш да махнеш и долният маркуч на радиатора....

Потребителски аватар
buFka
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот buFka » Сря 24 окт 2007 22:10

мда....в търсачката има тема за термостатите, има схема и обяснения как се сменят. Виж с търсачката ако ти е необходима помощ....

@chefito: наближава и твоя ред, коледа иде!!!

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Сря 24 окт 2007 22:23

buFka написа:мда....в търсачката има тема за термостатите, има схема и обяснения как се сменят. Виж с търсачката ако ти е необходима помощ....

напраих си застраховка живот...

Потребителски аватар
teddymc
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот teddymc » Чет 25 окт 2007 8:30

chefito написа:
buFka написа:мда....в търсачката има тема за термостатите, има схема и обяснения как се сменят. Виж с търсачката ако ти е необходима помощ....

напраих си застраховка живот...

и да не стигнете до бисерите така ме размяхте сутринта рано :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D

а за колегата мисля че ще ти е най лесно с легена под долния маркуч на радиатора - сваляш само маркуча, после развивасх капачката на казанчето и накрая термостата.

Потребителски аватар
kaiser666
Автомобил: Bmw E34
Двигател: M20B20

Мнениеот kaiser666 » Чет 25 окт 2007 12:00

Е добре де аз я източих от долния маркуч на радятора(нали това е най долната точка)и не съм отвъртал термостати,има ли някакъв ороблем :roll:

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Чет 25 окт 2007 13:44

kaiser666 написа:Е добре де аз я източих от долния маркуч на радятора(нали това е най долната точка)и не съм отвъртал термостати,има ли някакъв ороблем :roll:

колко литра източи???Колегите казват,че така повечето антифриз оставал в блока...аз не съм пробвал..антифриза го смених като сменях тапите на ДВГ-то :wink:

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Чет 25 окт 2007 15:25

kaiser666 написа:Е добре де аз я източих от долния маркуч на радятора(нали това е най долната точка)и не съм отвъртал термостати,има ли някакъв ороблем :roll:

кво кат е най-долната точка....ако го правиш на 90 градуса ще успееш да източиш почти всичко .... даже и части от гарнитурата мое да дойдат :P

Виж сега...системата е проста. 2 кръга. Единия е така наречения малък кръг. При него антифриза циркулира непрекъснато и охлажда блока...след достигане на 85 градуса термостата отваря и започва всичката вода в системата да се смесва и минава през радиатора. Реално с махането на маркуча на радиатора си източил това което е в радиатора и тръбата, която достига до термостата. 1/2 литра....махай смело термостата....седи в пластмасата, до която достига долният маркуч на радиатора...държи се на 2 болта номер 10. Ако беше от Пловдив щех ти покажа за 1 минута макс....

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”