Здравейте,
Знаете ли сайт където е показано със снимки как се сменят гумичките на клапаните? Става въпрос за двигател ААМ.
Смяна гумички на клапаните
по добре се научи как се прави правилната смяна на гумичките!!!!!
ГЛАВАТА (на двигателя) ДОЛУ.......челен шлайф (контролно 0,1-0,2мм)..... смяна на водачи (ако има нужда)........ почистване и напасване на клапани!!!!!..... чак тогава смяна на гумичките..... почистване на повдигачи..... перфектно миене на главата....... и събиране отново на мотора!!!!!
Аз лично не бих те научил на мързелива смяна....... тя води до некачествен ремонт!!!!
По-скъпия вариант е но.... Аз така бих го направил и ..... така и работя
ГЛАВАТА (на двигателя) ДОЛУ.......челен шлайф (контролно 0,1-0,2мм)..... смяна на водачи (ако има нужда)........ почистване и напасване на клапани!!!!!..... чак тогава смяна на гумичките..... почистване на повдигачи..... перфектно миене на главата....... и събиране отново на мотора!!!!!
Аз лично не бих те научил на мързелива смяна....... тя води до некачествен ремонт!!!!

- joker
- Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
- Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF
Bobby_ написа:по добре се научи как се прави правилната смяна на гумичките!!!!!
По-добро е ,но съвсем не е задължително ако няма нужда от смяна на водачи......може да се пробва по "мързеливия" начин и ако няма достатъчен ефект тогава да се свали главата...не за друго,ами защото твърде много "майстори" са из нашенско и така ще ти изшлайфат и главата и портфейла,че хиляди пъти ще съжаляваш......логично е всеки майстор да ти препоръча по-скъпия вариант...все пак ще ти вземе повече парици.....а я се замисли как ще познаеш дали ти е правил всичко на главата за което ти е отръскал джоба????Няколко мои познати вече пищят от подобна"смяна на гумичките".Аз(е.... заедно с един приятел-аз само помагах) ги смених по "мързеливия" начин и нямам проблем.....вече година и половина..
Аз не съм казавал че няма да се получи!!!!! става и без да се сваля главата но е наполовина свършена работа.....
Аз всички глави по които работя ги нося на Джуди (в жк. Хладилника)
бави ме с ремонта но си върши работата перфектно!!!!
На този монтьор който свали глава и не я шлайфа или поне провери дали излиза от допуските трябва да премине на урок за температурни разширения и деформации на метала
Аз всички глави по които работя ги нося на Джуди (в жк. Хладилника)
бави ме с ремонта но си върши работата перфектно!!!!
На този монтьор който свали глава и не я шлайфа или поне провери дали излиза от допуските трябва да премине на урок за температурни разширения и деформации на метала
- Rabbit_TDI
- Автомобил: A6 C5
- Двигател: BFC
- Контакти:
Прав е колегата joker ,че ако няма проблем с водачите за предпочитане е само да смениш гумичиките.Първо че ремонта е доста евтин и второ ,че като свалиш глават не се знае на кой я даваш и накрая освен пари,време и нерви можеш да си получиш колата в по-лошо състояние.Иначе добрия ремонт е тва дето го пише boby.
Последна промяна от Rabbit_TDI на Пет 09 ное 2007 1:20, променено общо 1 път.
Rabbit_TDI написа:Прав е колегата joker ,че ако няма проблем с повдигачите за предпочитане е само да смениш гумичиките.Първо че ремонта е доста евтин и второ ,че като свалиш глават не се знае на кой я даваш и накрая освен пари,време и нерви можеш да си получиш колата в по-лошо състояние.Иначе добрия ремонт е тва дето го пише boby.
сигурно имаш в предвид ВОДАЧИТЕ.....

- Rabbit_TDI
- Автомобил: A6 C5
- Двигател: BFC
- Контакти:
- vit_autosofia
- Автомобил: Мерцедес W210 2002г
- Двигател: 2700CDI
- Контакти:
- joker
- Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
- Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF
vit_autosofia написа:колега "joker"всеки уважаващ себе си майстор при тази процедура ще свали главата.Все едно да отида на доктор и да ме преслуша през дрехите.Или да ми направят ренгенова снимка на белия дроб облечен с кожух.
Дано не съм сложил много черен пипер в супата![]()
![]()
![]()
![]()
Поздрави
Прав си ...ама много "уважаващи себе си "майстори има из нашенско(и лекари приятелю и лекари!!

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”